Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 Gdy zostałem szczęśliwym posiadaczem niemieckiego hełmu m40... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ...wyglądał on tak. Mimo, że... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ...nadal spełniał swoje zadanie, postanowiłem coś z nim zrobić... Bezpośrednim impulsem był artykuł z Odkrywcy". Po odrdzewieniu (ocet), zagruntowaniu i poszpachlowaniu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ...zaczął nabierać kształtów. Niestety byłem zbyt pochłonięty pracą aby na bieżąco fotografować mojego milusińskiego, dlatego kolejne zdjęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ...przedstawiają go już po polakierowaniu. Użyty przeze mnie lakier to RAL 6006 półpołysk, jednak uważam, że... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ...jest on zbyt błyszczący. Co o tym sądzicie? Kolejnym problemem są nity. Nie kupiłem ich, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ...uratowałem oryginalne. Proszę o ocenę efektów mojej pracy!Na koniec pozostaje sprawa kalkomanii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 ... i ich precyzyjnego umieszczenia na hełmie. Proszę o podanie jakiś wymiarów. Czy te są w porządku? http://allegro.pl/item680684689_kalkomanie_na_helm_helmy_wh_niemcy_decals.htmlHerman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Kolejny relikt stracony bezpowrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 mi się podoba, może się rzeczywiście trochę za bardzo błyszczy ale to tylko moje odczucie. Też muszę dokończyć swojego, ale coś mi się nie chce tej szpachli szlifować:) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 9 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 9 Lipiec 2009 Hej Thompson, to nie był relikt tylko kawał złomu. Za to tego obok nie ruszę, może być?Herman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 9 Lipiec 2009 Share Napisano 9 Lipiec 2009 Jak tak to pewnie.Zwracam honor ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Hej, Hermanos, jak zdobyłeś RAL 6006 ?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 Na allegro gość sprzedaje po 27 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 W spreju? Podaj link. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 10 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2009 Wystarczy pójść do najbliższej lakierni podać numerek i gotowe. Mi zrobili na poczekaniu 100 mililitrów za 10 zł. Ale jak już zamawiać to raczej matowy, a nie jak ja półpołysk.HermanPs. Niech ktoś napisze co z tymi kalkami!!!Ps 2. Wiesz Remek, może nie mam doswiadczenia ale ty chyba też, więc nie kupuj w spreju tylko w puszce i daj żeby ci jakis majster polakierował, bo jeśli nigdy tego nie robiłeś to o zacieki itp. nietrudno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 10 Lipiec 2009 Share Napisano 10 Lipiec 2009 spoko wyszedł, ale najlepiej żeby był pół-mat - ja będę miał aparat to wstawię (jeśli mogę Hermanos) zdjęcia mojego m40 po odnowieniu. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 11 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2009 Niech ktoś napisze o tych kalkomaniach bo już je kupiłem i boję się nakładać!!! Jak powinny byc ułożone na hełmie? Były jakieś konkretne zasady czy po prostu pomiędzy wywietrznikiem i nitem na oko??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Kalkomanie powinny znajdować się pod wywietrznikiem. http://www.odkrywca-online.pl/forum_pics/picsforum19/eee_copy.jpgtak jak na tym zdjęciu. Kalkomanie ss, lw lub innych formacji były naklejane identycznie wykreślając z tego luftschutz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Herman,Zrobiłem już jeden hełm, M40. Kupiłem czarny mat (koniecznie matowy, bo półpołysk i połysk to brzydko wygląda bo się świeci). Pryskałem sam, były zacieki, ale nieduże, bo dyszę trzymałem z daleka. Zresztą lakiery nałożyłem 3 warstwy, więc teraz są prawie niewidoczne. Jakbyś chciał, to niedługo podeślę Ci fotki.PS. Kalki nakładałem na oko, nie bój się, nie wysychają od razu. Wyglądają super, ale jak już tak bardzo się boisz, to przyłóż sobie jedną, i odrysuj równo (zrób to ołówkiem i BARDZO delikatnie, tak żeby było widać tylko kontur.Remek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Lipiec 2009 Share Napisano 11 Lipiec 2009 Miało być lakieru oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermanos Napisano 13 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 13 Lipiec 2009 Jak tylko macie foty to z chęcią zobaczę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaco71 Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Witam. Mój M35 , RAL 6006 mat i kalki z alledrogo,fasunek tymczasowy.. Mój pierwszy więc oceniam go na 4 z minusem. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Nie mów, ładnie wyszedł. Mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Wymiękam raz kolejny, niemicka armia składała się jak widze wyłącznie z SS.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.