Skocz do zawartości
  • 0

łuska i oliwiarka

Hebda

Pytanie

Napisano

jak w temacie proszę szanownych kolegów..
łuska wg mnie od jakiejś rakietnicy czy innego świetlnego czegoś.
wymiary: kal ok 23mm długość 11,4cm

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak w temacie proszę szanownych kolegów..
łuska wg mnie od jakiejś rakietnicy czy innego świetlnego czegoś.
wymiary: kal ok 23mm długość 11,4cm

Napisano
Panowie! to polska klucha od rakietnicy.na spłonce:POCISK"
jest to potwierdzenie że polska,po drugie i to samo POCISK to nazwa fabryki zbrojeniowej, przedwojennej mieszczącej się w okolicach Rembertowa, i co się okazuje ojciec mej babci tj mój pradziadek pracował w tej fabryce do wojny(zginął 4.VII.44 na śródmieściu od gołębiarza")
kurczę,to chyba najcenniejsza z łusek jakie mam:)
pozdr
Napisano

pojedyńcza kryza,jak w niemieckich łuskach od rakietnic..
proszę o ID jaki kraj i lata,niestety bicia są bardzo nieczytelne,co ciekawe bicia nie są naokoło spłonki jak to zwykle bywa ale są one na samej spłonce co w przypadku zbicia utrudnia odczytanie
literki które udało mi się odczytać: P" O" S" K"-tu nie jestem pewien, i jakby gwiazdka a może orzełek

Napisano

denko,niestety mam aparat w tel 3,2 dlatego słabe foto
i jak z pomysłami? postaram się maznąć fosolem spłonkę może odczytam..

Napisano

Panowie!! liznąłem fosolem i ukazało się coś ciekawego,mianowicie jakby 6 literek: P O * * S K " trzecia i czwarta jest nieczytelna,4 calkowicie 3cia to coś okrągłego jakby C albo O,jest także gwiazdka. czyżby jednak polska świetlna?? a słowo to POCISK??
kto wie-pomocy!

Napisano
Przeczytaj maila odnośnie nazywania wątków na ID-nie stosujemy próśb o identyfikację w temacie wątku. Temat poprawiłem.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 14:12 28-06-2009
Napisano
Święty82 w takim razie przepraszam za tego posta ostatniego,nie wiedziałem że poprawiłeś,mea culpa.
jakbyś mógł to prosiłbym Cię byś go usunął.
dzięki i pozdr
Napisano
Wis 1939 zapodał linka z fotką na kórej jest miarka,ta biała część z napisem spadochron" nachodzi prawdopodobnie na to przewężenie szyjki w Twojej łusce,zresztą na fotce jest miarka,porównaj wymiar ze swoją łuską bo są b.podobne.pzdr
Napisano
Co do łuski to długa z napisem SPADACHRO" jakby podobna i sygnatury tylko na spłonce,tyle że góra cosik nie pasuje ale twoja może pochodzi od naboju sygnałowego o innym przeznaczeniu...
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=397814#397817

A oliwiarka wygląda mi na taką używaną do maszyn do szycia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie