schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Ludzka głupota nie zna grani wyrzucono takie rzeczy i tym samym skazano je na zatracenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 zdjęcie dedykacja i rok 1940 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 1937 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 kolejność numerów seryjnych na biletach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 czyste tylko podpisy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 wszystkiego jest tak nawalone jakby ktoś przywiózł całego stara śmieci,książki od 1834r do końca lat 70 niektóre to prawdziwe odzynki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nahm01 Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 a gdzie takie cuda znalazłeś na śmietniku czy ktoś przyniusł do skupu makulatury?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 tygodniki młodzież katolicka" od 1934 do 1937 masa dokumentów z biura podroży orbis" gra planszowa wydana przez organizacje szczerbiec oddział Kraków i wiele wiele innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Ktoś wywalił wszystko przy leśnej drodze,kumpel wynalazł tam fajne fanty do apteczki HJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 cudeńko brak tylko okładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 to tylko malutka część tego wielkiego odkrycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ejo Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Dla jednego to śmieci a dla drugiego skarb (np. dla nas) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Fajnie by trafić do tych co to wyrzucili i pokazać im taki link: http://www.allegro.pl/item650379731_adam_mickiewicz_pan_tadeusz_1834_wydanie_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Geneza takich skarbów jest zwykle następująca,ktoś wiekowy umiera a rodzinka czy spadkobiercy wszystko po zmarłym wyrzucają bez przeglądania na śmietnik (czy w przypadku hołoty do lasu) w takiej masie trafiają się przedmioty bardzo wartościowe w sensie kolekcjonerskim i materialnym,za takimi fantami kiedyś z marszu na ulicy wlazłem do kontenera śmieciowego i szabrowałem papierzyska i szmaty ponad godzinę, naprawdę warto było,jednymi z trofeów był patent oficerski z lat międzywojennych,nadanie ˝Virtuti˝ za wojnę 1920 i wiele wiele dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Z którego niestety niewiele wynika :-(.A serio- nie polecam porównań przedmiotów w stanie dobrym do przedmiotów ( delikatnie pisząc ) mocno zdekompletowanym. Na podobnej zasadzie robi się wir w żołądku na widok monety/znaczka o sporej wartości- szkoda tylko, że mennica nie ta, że kancer", że bez gwarancji....Odpowiedź dla Skoka, oczywiście.Ale co do znaleziska- miód-malina. Dla Ciebie radość, dla kogoś aż (?) porządek na np strychu. I płacz w narodzie po latach, że tyle dobra skończyło w skupie makulatury, na złomowisku, w kontenerze na odpadki...Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 17:16 24-06-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Jakiś czas temu w ten sposób znalazłem na warszawskiej Ochocie m.in. zdjęcia z Powstania Warszawskiego, sztabówki. Warto zawsze spojrzeć - korona od tego z głowy nie spadnie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sławek1989 Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Weż zabierz jak najwiecej i zabezpiecz zeby nie zniszczało do konca. Nawet jeżeli ciebie papiery takie nie interesuja , to możesz to sprzedawać a tym samym ochronisz je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Człowieksniegu myślę, że nawet bez okładki książka jest sporo warta. Zresztą nie wiadomo w jakich okolicznościach tą okładkę straciła (może pozbawili jej okładki ludzie którzy wyrzucili ją do lasu). Nie musisz mi tłumaczyć ja sprawa wygląda z allegro. Znam to z autopsji. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schneider44 Napisano 24 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Tak jak pisałem pokazałem te ciekawsze rzeczy reszta tez jest niezła głownie książki z lat 1900 do 1970 projekty inżynieryjne zeszyty szkolne z lat 30 masa papierów z pieczątkami Orbis" zabrałem tyle ile mogłem i starałem się wybierać te najstarsze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j. Napisano 24 Czerwiec 2009 Share Napisano 24 Czerwiec 2009 Jesli nie wyzbierales wszystkiego to moze napiszesz gdzie to jest i moze ktos znajdzie dla siebie cos interesujacego? Szczegolnie, ze zapaowiadaja opady i tego rodzaju rzeczy moga tego nie wytrzymac.Pozdr,J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.