Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

z jednego z ostatnich wypadów, wrzucam bo ciekawa sprawa jest z tym medalikiem. Wyro go zapewne ładnie opisze ;)

Dzis z Wyro mielismy piekną pogode, mi zostalo jedynie na pogodzie a on dzis mial do tego fartowny dzien, pewnie pokaze jak wróci ;)

Ech, dzięki Adek za dzisiejszy wypad. Mało wychodziło, ale te dwie monetki mnie rozemocjonowały i jeszcze mnie trzyma pozytywna wibracja sreberek;)

Wyszły mi jeszcze dwa naparstwki, guzio carski sygnowany, dienażka, boratynka i Trojak Zygmunta III Wazy z 1523 roku oraz Szóstak Fryderyka Borrusa z 1757 roku (jeszcze nie doczyszczony).

O Wazie marzyłem. Jeszcze nie szukałem nic w katalogach (zresztą w książkowych nie mam). Przyjemność grzebania w necie zostawiam sobie na wieczór, chyba, że pomożecie linkami.

P.S.
Pierwsze zdjęcia z patyną.

Dzisiaj godzinka wyrwana czasowi na pobliskim polu...

2 x 1 grosz SAP, ale jeden z nich to najładniejszy stan jaki mam.

1/2 kopiejki, 1 grosz KP, ładna wpinka do mankietu, dwa czyste guziki i coś dziwnego, zaczepianego najwyraźniej za pasek, ale co to? Może ktoś mi powie? Jak nie, to zaczekam na inne coś od czegoś" i dam grupowo na ID.

Dziwne pytanie Pan zadaje. Nie wiem jak Koledzy, ale ja swoje najczęściej kupuje na targach, w Czechach..

Tej za to monetki nie chcę komentować. A Ci, których znam znają moje GG:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 19:41 08-08-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie