Arseon Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 3 krajcary biskupstwo Ołomuniec 1669 (lub około)dzielnie opierał się szwedom podczas wojny trzydziestoletniejpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 ten znaczek sportowy II RP mniejszy od mojego,były różne wielkości, a może to miniaturka ? może Daniel coś dopowiepozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartols Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Adek z jakiej gleby te monetki, że taki ładny stan?https://forum.odkrywca.pl/uploads/forum_old/photos/picsforum23/resize_of_p1020427.jpgI jak je konserwujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 glina, ale to pole, orane nawozone wiec sam sie zdzwilem stanem. Te niektore wystarczy na chwile do oliwy z oliwek, przetrzeć szmatką i malina:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 z jednego z ostatnich wypadów, wrzucam bo ciekawa sprawa jest z tym medalikiem. Wyro go zapewne ładnie opisze ;)Dzis z Wyro mielismy piekną pogode, mi zostalo jedynie na pogodzie a on dzis mial do tego fartowny dzien, pewnie pokaze jak wróci ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Benedyktyński z II-połowy XIXw..szukaj w katalogu Rewolińskiego..pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Adek, sam taki medalik noszę. Nie będę pisał od siebie. Tu masz skróty literek rozwinięte: http://www.egzorcyzmy.katolik.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 total, mam go, pozycja w rewolinskim 1173, medalik egzorcystyczny :) Dzieki wyro za link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Ech, dzięki Adek za dzisiejszy wypad. Mało wychodziło, ale te dwie monetki mnie rozemocjonowały i jeszcze mnie trzyma pozytywna wibracja sreberek;)Wyszły mi jeszcze dwa naparstwki, guzio carski sygnowany, dienażka, boratynka i Trojak Zygmunta III Wazy z 1523 roku oraz Szóstak Fryderyka Borrusa z 1757 roku (jeszcze nie doczyszczony).O Wazie marzyłem. Jeszcze nie szukałem nic w katalogach (zresztą w książkowych nie mam). Przyjemność grzebania w necie zostawiam sobie na wieczór, chyba, że pomożecie linkami.P.S.Pierwsze zdjęcia z patyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Król po czyszczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Wielkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Częściowo oczyszczony Fryderyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Rewers. Na tym koniec. Do soboty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Sierpień 2009 Share Napisano 6 Sierpień 2009 Total mi słusznie szepnął, że 1623 a nie 1523;)http://www.wcn.pl/fmi/xsl/pl/search/browserecord.xsl?-lay=web&-recid=484966&-find=-find Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 Dzisiaj godzinka wyrwana czasowi na pobliskim polu...2 x 1 grosz SAP, ale jeden z nich to najładniejszy stan jaki mam.1/2 kopiejki, 1 grosz KP, ładna wpinka do mankietu, dwa czyste guziki i coś dziwnego, zaczepianego najwyraźniej za pasek, ale co to? Może ktoś mi powie? Jak nie, to zaczekam na inne coś od czegoś" i dam grupowo na ID. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2009 z dzisiaj : drejdel(znów) stasiek, wilhelm,guzik(wz 1917?)moneta z 2-jką (nie wiem jaka) 2 guziki czyste na rewersie sygnowane biertumpfel i bracia buch do nastepnegopozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1514 Napisano 7 Sierpień 2009 Share Napisano 7 Sierpień 2009 ładne monetki ? gdzie znalazłeś ? pole ? droga leśna ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Dziwne pytanie Pan zadaje. Nie wiem jak Koledzy, ale ja swoje najczęściej kupuje na targach, w Czechach..Tej za to monetki nie chcę komentować. A Ci, których znam znają moje GG:)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 19:41 08-08-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Detale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Robercik gratuluje , to marzenie:). Bylem obok, trzymalem Cie za ręke ..... ;)Az wstyd wrzucac swoje, ;d Moze jutro, zobacze, az temperatura troche ostygnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Ostrava czy Ołomuniec?w Pradze już lipa na targach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Total, dokładnie:) A o reszcie pogadamy za kilka dni jak bedziesz u nas w Stolycy i razem poszalejemy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.