adek_ Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 dlugo wyczekiwany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 dzisiejszy wypad z adkiem + kulka muszkietowa z cyckiem" ,prezent od farciarza wyżejpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 trafił sie guzior Canada Militia rewers stylistycznie podobny jak w amerykanach i brytolach z unry z sygnaturą Thomas Carlyle Birmingham England czy to także unra ?Adek gratki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 I znowu masz drejdla farciarzu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Adek, przez wracam do domu po pracy, nie mogłem z Wami jechać, podchodzę do kompa a tam... Gratulacje chłopie!:) Aż mi się chce kopać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 no ale chyba półtora drejdla bo ten wyżej to też chanukowy ? tylko większy i bez drucika-rączki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Półtora, półtora, a ja ani jednego znaleźć nie mogę, wrrrrr..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Gratuluje szczególnie połówki polskiej blaszki. Adek guzik z 20 mam taki sam znaleziony w tych samych okolicach (sporo wojska musiało tam stać, bo mój trafiłem ok 5/10 km. od waszego miejsca). Jeszcze raz gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Można prosić o zdjęcie rewersu guzika z 20?PozdrawiamSZZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 szz http://odkrywca-online.pl/moneta-zastepcza-medalik-i-guzik,656275.html#656275 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Z tego, co wiem, to nie guzik tylko jakiś żeton, liczman lub moneta zastępcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Koledzy: Kopijnik i Danieloff - dzięki za informacje:)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Nie widziałem na idnetyfikacji rewersu tego żetonu, a zmylił mnie wyglad 20. Mam właśnie taki guzik z pojedyńczym uszkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 jak ją wyjąłem, moim życzeniem też było żeby był to guzik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 dzisiejszy samotny wypad bez rewelacji, guzik pułkowy 23 myślałem że nie carski bo większy od standardowych ale z tyłu niestety pierwyj sortpozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 takie coś to od kunia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 1 Sierpień 2009 Share Napisano 1 Sierpień 2009 Skosili trawę kolo mojego starego pola. Takie małe miejsce, ale cieszy. Godzinka i kilka ciekawostek. Cieszy mnie najbardziej ten guzik G. WARSZAWSKA.Dałem na ID właśnie: http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=656424#890708 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 3 Sierpień 2009 Share Napisano 3 Sierpień 2009 Niestety, o guziku Gubernia Warszawska jeszcze nikt mi nic nie napisał:( A teraz kolejne sprawy, które właśnie również przechodzą proces weryfikacji" na ID :)Guzik króluje w tym zbiorze, ale cieszy mnie też orzeł, dzwonek i pan", ale nie wiem, czy ktoś powie mi co to za przedmioty dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 cały dzień obok wyra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 3 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2009 znowu drejdel chyba drejdlolandię trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 dzis skromniej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 na uwage zasluguje trojaczek a raczej jego stan oraz odznaka sportowa. Link do poczytania:http://www.weu1918-1939.pl/piechota/odznaki/pos/departament_piechoty_odznaki_pos.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 No właśnie, stan piękny tego trojaczka.A ja Wam zazdrościłem dzisiejszych wykopken i pojechałem na zrywkę z domu na 40 minut na znajome pole i było super:) Pieczęć i guzior fajny. Właśnie są na ID:)http://odkrywca.pl/pieczec-i-guzik-z-herbem,656574.html#656574 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 dzisiaj pierwszy sygnał i takie coś a po nim wykrywka odmówiła posłuszeństwa i znów na Radną ,ech... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.