Skocz do zawartości

Adek part. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzisiaj był piękny dzień! Dużo menotek, guzików, pierdółek. Poza tym fajni goście kopali dzisiaj z naszą ekipą, a Danieloff zresztą coś tu ma z dzisiaj fajnego wrzucić:)

Wrzucam dwa znaleziska. Medal wystawienniczy. Jeśli ktoś dodać może ID (producent, nakład, opis wydarzenia) to z góry dziękuję.

To co się lśni to pozłocenia:)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 10:03 07-09-2009

No to i ja dorzucam swoją najcenniejszą znajdkę ze wspólnego wypadu z szanowną i sympatyczną ekipą A&A&W & Firiends":-)
Kilka lat czekałem na to znalezisko, no i nareszcie udało mi się znaleźć mój długo wyczekiwany napoleoński guziczek! 24 pułk, stan niemal idealny. To był dobry dzień!

A więc gwoli sprostowania, kilka fantów z ostatnich strzałów. Zmieniłem od jakiegoś czasu taktyke wrzucania. Np. jak byłem niedawano z Wami to kopnałem 3 trojaki SAP i kilo monet, ale wszystko miałem - nie wrzucam więc zbiorówek. Chyba, że jakis wyyjątek jak teraz np. 3 grosze XW, bo najczęściej wychodza ze startym awersem i cieszy każda taka:)

Na zdjęciu bączek austryjacki FJI, który kanarkiem (ze zmniejszona czułością!) mój siostrzeniec podniósł pod Chryszczatą (pozdrowienia dla mądrali, którzy bzdurzą na Odkrywcy o tym, ze góra przeszukana jest od prawa do lewa). Płomień artyleryjski, który okazał się... klamra strażacka PRL.... Monetki (cieszy najbardziej prusak połowa XVIII w) trojak, bo takiego nie miałem.

A Adka monetkę z wypadu w moje strony zobaczycie dzisiaj. Śliczna:) :) :) Już teraz gratulacje!

A ja z siostrzeńcem na dosłownie 1h w pole i pod koniec dwa strzały. Radek zwłaszcza:) Piękny guzior 1. Kompanii Pozycyjnej Artylerii Pieszej (Kongresówka) używany z tego co na razie ustaliłem na 90% w czasie Powstania Listopadowego. Kontekst by pasował. Sprawdzam. Ładny stan i sygnatury.

No i na koniec miałem słaby sygnał (ostatni sygnał jak to często bywa) i najciekawszy peerelek" z dotychczasowych mi wyszedł: moneta wybita z okazji 600-lecia powstania Uniwersytetu Jagielońskiego.

Dzięki Pni za pokrzepiający wpis!!!!! Na tym polu wyszła mi klamra strażacka PRL ostatnio, która wyglądała jak granat z ładownicy... Ale teraz w końcu wyszło coś super. A, no mój siostrzeniec podniósł dla jasności ten guzik, oczywiście Panem Kanarem:)

Wyro, dla mnie te guziki KK sygnowane w ten sposób s jednymi z najładniejszych i najfajnieszych guzików jakie mozna znaleźć. Ponadto nie łatwo taki guzik trafić. Takich guzików było niewiele bez porównania do guzików napoleońskich nie wspominając już o carakach czy innych. Także przekaż siostrzeńcowi gratulacje super trafienia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie