adek_ Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 grubo Panie Robercie,gratulacje, piekna sprawa !!:) i to wszystko Panem Kanarem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 4 Wrzesień 2009 Share Napisano 4 Wrzesień 2009 Twojego do zdjęć zostawiłem w domu (zapomniałem, że nie mam w samochodzie)i akurat Panem Kanarem kopałem:)Grubo, ale dzieki Tobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2009 za Rodinu! za Stalinu ! smaczny medalik ,mniam , gratki! dla obu Panów Don Wyro & Kanar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 Dzisiaj był piękny dzień! Dużo menotek, guzików, pierdółek. Poza tym fajni goście kopali dzisiaj z naszą ekipą, a Danieloff zresztą coś tu ma z dzisiaj fajnego wrzucić:)Wrzucam dwa znaleziska. Medal wystawienniczy. Jeśli ktoś dodać może ID (producent, nakład, opis wydarzenia) to z góry dziękuję.To co się lśni to pozłocenia:)Post został zmieniony ostatnio przez moderatora 8total4 10:03 07-09-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek_ Napisano 6 Wrzesień 2009 Share Napisano 6 Wrzesień 2009 gratki robert, piękna monetka :) Arek wrzucaj swoje skarby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 No to i ja dorzucam swoją najcenniejszą znajdkę ze wspólnego wypadu z szanowną i sympatyczną ekipą A&A&W & Firiends":-) Kilka lat czekałem na to znalezisko, no i nareszcie udało mi się znaleźć mój długo wyczekiwany napoleoński guziczek! 24 pułk, stan niemal idealny. To był dobry dzień! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Francuz jak się patrzy! Wielkość ok. 15mm, czyli malutki, z koszuli, mankietu lub furażerki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 7 Wrzesień 2009 Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Przy monetkach Adka i Wyra wstyd wstawiać takie moniaki, ale jeszcze moja zbiorówka - przeważnie kopiejkiny, ale i gruba srebrna obrączka się trafiła. Z borsuczym pozdrowieniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Masz rację Daniel to był dobry dzień ale dla mnie lepszy był poprzedni... po lekkim przemyciu wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 po wielu miesiącach oczekiwania ,wychodzona moja ślicznapo oliwce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 ten weekend następny po licznym otwierającym wątek był dla wszystkich sprawiedliwy i będzie dla wszystkich łącznie z Danielem zapewne bardzo ciepło wspominany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 co ciekawsze guziki w tym powstanie z nr. pułku lub batalionu i artyleria carska oraz taki duży piękny pozłacany braci buch z Petersburga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 to chyba jeden z ciekawszych jakie trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 orły dwugłowe na rewersie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 no i Fryderyk Wilhelm ale pierwszy raz Trojak sporo większy i grubszy od 1-ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2009 Głównie sobota i troszkę niedzieligratki wszystkim !!!do następnegopozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 13 Wrzesień 2009 Share Napisano 13 Wrzesień 2009 A więc gwoli sprostowania, kilka fantów z ostatnich strzałów. Zmieniłem od jakiegoś czasu taktyke wrzucania. Np. jak byłem niedawano z Wami to kopnałem 3 trojaki SAP i kilo monet, ale wszystko miałem - nie wrzucam więc zbiorówek. Chyba, że jakis wyyjątek jak teraz np. 3 grosze XW, bo najczęściej wychodza ze startym awersem i cieszy każda taka:)Na zdjęciu bączek austryjacki FJI, który kanarkiem (ze zmniejszona czułością!) mój siostrzeniec podniósł pod Chryszczatą (pozdrowienia dla mądrali, którzy bzdurzą na Odkrywcy o tym, ze góra przeszukana jest od prawa do lewa). Płomień artyleryjski, który okazał się... klamra strażacka PRL.... Monetki (cieszy najbardziej prusak połowa XVIII w) trojak, bo takiego nie miałem.A Adka monetkę z wypadu w moje strony zobaczycie dzisiaj. Śliczna:) :) :) Już teraz gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arseon Napisano 13 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2009 Robert faktycznie granat z klamry strażackiej mógł zmylić ...trojak pruski fridericus borussorum rex moneta argenta ?gratki ! fajna klamra kostiumowa ,dałbyś ją solo na focie?pozdro> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 A ja z siostrzeńcem na dosłownie 1h w pole i pod koniec dwa strzały. Radek zwłaszcza:) Piękny guzior 1. Kompanii Pozycyjnej Artylerii Pieszej (Kongresówka) używany z tego co na razie ustaliłem na 90% w czasie Powstania Listopadowego. Kontekst by pasował. Sprawdzam. Ładny stan i sygnatury.No i na koniec miałem słaby sygnał (ostatni sygnał jak to często bywa) i najciekawszy peerelek" z dotychczasowych mi wyszedł: moneta wybita z okazji 600-lecia powstania Uniwersytetu Jagielońskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 rev. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Wyro guzik po prostu super, z moich klimatów, gratulacje dla znalazcy, bardzo fajny fant, jeden z lepszych jakie ostatnio były tu pokazywane. Super trafienie. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wyro Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Dzięki Pni za pokrzepiający wpis!!!!! Na tym polu wyszła mi klamra strażacka PRL ostatnio, która wyglądała jak granat z ładownicy... Ale teraz w końcu wyszło coś super. A, no mój siostrzeniec podniósł dla jasności ten guzik, oczywiście Panem Kanarem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pni Napisano 14 Wrzesień 2009 Share Napisano 14 Wrzesień 2009 Wyro, dla mnie te guziki KK sygnowane w ten sposób s jednymi z najładniejszych i najfajnieszych guzików jakie mozna znaleźć. Ponadto nie łatwo taki guzik trafić. Takich guzików było niewiele bez porównania do guzików napoleońskich nie wspominając już o carakach czy innych. Także przekaż siostrzeńcowi gratulacje super trafienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.