pomsee Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 Fajny tekst dla miłośników tego filmu. Przyznaję, że i ja do nich należę :)http://wyborcza.pl/1,99219,6708011,Reportaz_znaleziony_w_Saragossie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibol Napisano 21 Czerwiec 2009 Share Napisano 21 Czerwiec 2009 Ja też szczególnie sceny kuszenia...;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 No to do kompletu polecam tekst źródłowy filmu, czyli powieść Jana Potockiego - jeżeli ktoś przebrnie przez nią do końca bez popadnięcia w chorobę psychiczną, polubi ją na zawsze, tak jak ja:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Dość dwuznacznie zabrzmiała suma- choroba+polubi+Ty :-) Nie tam, żebym coś do Twojego stanu emocjonalnego miał...A serio- filmowa wersja jest miód-malina. Podobnie jak sporo innych perełek naszych twórców ( nie mylić z tfurcami ). Szkoda, że podobnie jak i inne nie są przypominane ( a jeśli już to na Kino Polska- czyli wersja komercyjna ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Eh, Yeti, od razu diagnozy byś stawiał:-) Chodziło mi o to, że książka jest zawiła i trudna do przebrnięcia, ale oderwać się od niej nie można. Bywały chwile, gdy chciałem zirytowany przerwać lekturę, ale książka ciągnęła jak magnes:-) Przeczytaj ją sam, zawiłości powieści szkatułkowej bywają nieznośne ale i wciągające zarazem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wulfgar Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 ksiązki rzeczywiście na trzeżwo sie nie da. A film jest genialny. rozumiem czlowieku sniegu ze chodzi ci o tą wersję pełną reżyserską zremasterowaną i wydana przez Francisa Coppole? bo tą warto polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 22 Czerwiec 2009 Share Napisano 22 Czerwiec 2009 Szczerze? Nie sądzę. Widziałem go kilka razy w TV, a nie sądzę aby wersja Scorsese, Coppoli i Garci znalazła się w publicznej.Swojego egzemplarza nie mam. A ponieważ nie mam w zwyczaju ściągać z sieci, to muszę jeszcze poszukać-poczekać-odłożyć zaskórniaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.