Skocz do zawartości

dęblin,kozienice,puszcza kozienicka

rutus1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 173
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
a jeśli chodzi o teren za szpitalem to na wiosnę wykopałem fajny śmietnik niemiecki: chełm, trzy maski pgaz z puchami, magazynki szturma, menażki, manierki, butelki. A poza tym to teren bardzo skopany.
Napisano
tak masz rację thompson, po prostu przestałem jeździć gdzieś dalej bo w każdym zakątku naszego kraju jest grupka naszych towarzyszy, to tak jak wydaje się niektórym wędkarzom - na drugim brzegu to pewnie na pewno są taaakie ryby. Po prostu zacząłem się interesować najbliższą okolicą(która niestety jest już bardzo przeszukana i znalezienie dziewiczej miejscówki graniczy z cudem)
Napisano
witam panowie , ma ktoś może ochotę na wspólny wypad na przyczółek warecko magnuszewski, lecę jutro tzn niedziela 22 listopad jak ktoś chce się przyłączyć zapraszam 500 109 767 - dzwońcie
Napisano
zamiast na przyczółek wyskoczyłem na I wojnę w okolicach garbatki ale bida z nędzą :pare łusek, saperka i trochę szmelcu, tyle tylko ,że pospacerowałem parę godzin po lesie dla zdrowia
Napisano
Witam. No więc panowie nie będzie was już dwóch w Puszczy Kozienickiej. Jestem nowy na forum pochodzę z okolic Zwolenia. Niestety mieszkam obecnie w Chorzowie. Rekreacyjnie śmigam K-750 które na sezon zimowy zaparkowane mam pod Św Krzyżem. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Napisano
a co tam się może teraz trafić? wybrałem się na rosyjskie pozycje w okolicach Bożówki, nakopać się nakopałem nie powiem, ale efekty marniutkie, ammo -ppsz, mauser polski, mosin, f1 bez zapału, 2 łuski od rusznicy , 9 podków i sporo złomu, ot i takie efekty
Napisano
Thomson, ja na przyczółek jeżdżę od 5-ciu lat, byłem chyba z każdej strony(oczywiście, żeby przekopać cały przyczółek nie starczyłoby mi całego życia), Wola Chodkowska, Hodków, Rogożek, Basinów.....Jeszcze 5 lat temu cokolwiek można było wyciągnąć a teraz to bida z nędzą.Rok temu trafiłem fajny dziewiczy kawałek lasu przy Cychrowskiej Woli troszkę fancików jako takich wyszło. Teraz jak wybieram się na przyczółek to ręce mi opadają - po prostu patrzę na mapę i nie wiem gdzie by tu wyskoczyć
Napisano
Też bywałem w tym lasku. Szperałem przeważnie zaraz koło głownej drogi w tych ziemiankach. Jeszcze 2 tygodnie temu okazjonalnie tam byłem. Może widziałeś moje ślady.

Pozdro
Napisano
Zgadzam się z twoją opinią. Żeby teraz trafić sensowne miejsce trzeba mieć niezłego farta. O nieprzekopanym okopie można pomarzyć.

Pozdro
Napisano
Szczerze mówiąc, koło Studzianek rzeczywiście sporo śladów można znaleźć. Po prawdzie - szacunek mam tylko dla tych, którzy po sobie śladów NIE zostawiają.
Napisano
ja już tak z doświadczenia nie szukam w okopach ani w ziemiankach(no chyba że teren naprawdę dziewiczy), tylko wokół nich. Po prostu nie chce mi się tracić sił na wchodzenie do dołu bo doły te już 20 razy przeszukane.
Napisano
Raczej ciężko jest tak doskonale nie zostawić po sobie śladów. Przecież zasypując dołek nie będziesz bawił się w idealne ułożenie mchu lub naturalne ułożenie liści. Bardzo zwracam uwagę na teren po którym chodzę nie raz nawet z nudów. Otóż dół wykopany po pas na długi okres pozostanie dołem po pas i minie wiele lat ( patrz różnicę między okopami pierwszo i drugowojennymi. Doły po kolana podobnie są długo widoczne . Po dołkach do 20 cm bardzo szybko nie ma śladu rażącego w oczy, bywały momenty gdzie odwiedzając po 2 lub 3 latach ten sam teren na którym zastałem takie dołki ślad był prawie niezauważalny. Zasypując dół bardzo głęboki i starając się nie pozostawić po sobie śladu należy dołek dokładnie ugnieść do poziomu ziemi gdyż w przeciwnym razie ziemia nieugnieciona w bardzo szybkim czasie pokaże ubytki i spore wklęśnięcie terenu pozdro
  • 1 month later...
  • 2 months later...
Napisano
...i jak, wyszło dzisiaj (sobota, po południu) coś ciekawego pomiędzy Nowinami i Stanisławicami? :) Znów tylko przejeżdżając w kierunku radomia zaobserwowałem kogoś z zajętymi rękami i słuchawkami na uszach, i oczywiście nie miałem możliwości zatrzymać się i przynajmniej przywitać. Pozdrawiam, kimkolwiek jesteś! :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie