Patryk7k5 Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 nie muszę chyba dodawać, że nic nie wyszło...no chyba że ktoś zbier najprzeróżniejsze małe łuski...ale tego nie trzenba kopać...to leży na wierzchupozdrawiam
Thomson. Napisano 23 Czerwiec 2009 Napisano 23 Czerwiec 2009 Patryk jak będziesz leciał gdzieś w teren w tygodniu to daj znać na gg.
Patryk7k5 Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 jasne ze bede lecial ^^ to chyba oczywiste...niedziela od switu ale jeszcze nie wiemy gdzie polecimy (jezdzimy we 4)
marcindęblin Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Witam koledzy jestem z Dęblina i troszkę chodzę z wykrywaczem po lasach, staram się nie chodzić po polach bo to troszkę denerwuje rolników. Jeżeli ktoś z Was znalazł coś ciekawego w moich stronach to niech się pochwali !!!! Zweryfikujemy miejsca i porównamy nasze wiadomości.
Thomson. Napisano 24 Czerwiec 2009 Napisano 24 Czerwiec 2009 Jak jedziecie we 4 to ja z wami nie jade ;) W sobotę może sam uderze na jakieś doły...Pozdro
Patryk7k5 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 a co thomson boisz sie nas??? czy miejscowek nie chcesz zdradzic ;p???marcindęblin ja w okolicy dęblina nie chodzę...tylko koziniece i te strony
Thomson. Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Tak boje się was, a fantów na mojej miejscówce starczy co najwyżej dla mnie ;p
Bandzior26 Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 A to są jeszcze takie miejsca na militarkę bo myślę że o niej właśnie piszesz? Widok dołów w każdym zakątku lasu nie przekonuje mnie zbytnio do Twoich twierdzeń. Jeśli chodzi o drobny kolor to może jeszcze coś zaskoczyć ale na sukcesy bym się nie nastawiał. Nie te lata!
Thomson. Napisano 25 Czerwiec 2009 Napisano 25 Czerwiec 2009 Jak się człowiek dobrze rozejrzy i przemyśli temat to jeszcze można nieraz coś ciekawego trafić.
Patryk7k5 Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 okaze sie w niedziele ;p czy jeszcze cos z militarki mozna trafic :)w sobote raczej jakis kolorkowy wypad na pola zaprzyjaznionych rolnikow :)
Thomson. Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Patryk zawsze można, tylko trzeba wiedzieć gdzie.A Tobie Bandzior to się trochę dziwie. Mieszkałeś w Głowaczowie więc na pewno nie miałbyś problemów w zasięgnięciu języka od miejscowych. starsi ludzie mogą coś zawsze podpowiedzieć, a i nieraz zaprowadzić na super miejscówke.
Bandzior26 Napisano 26 Czerwiec 2009 Napisano 26 Czerwiec 2009 Chłopaku ameryki nie odkryłeś...chyba że w konserwie ;-)szukam już 10 lat. Nawet nie wiesz ile miałem tych super miejsc nagranych...i albo nic tam już nie było albo pamięć nie ta. Śmiem śmiało twierdzić że militarka w tych rejonach to przeszłość. Kolor ok ale i tak to będą drobiazgi. Wątpię byś miał ramę Lorenza Deepmaxa by sięgnąć aż tak głęboko no chyba że w stylu ruskim rozkopujesz ziemianki tak do 1.80 cm w głąb i wzdłuż, a wykrywką macasz z dna burty. Miałem Smętka, Nowaka, Quattro teraz mam E-track więc raczej wiem na jakich głębokościach pracują i wiem że doły to były przeleciane nie 10 lat temu lecz już 15. Spytaj Adama z Vikinga lub Indi kiedy jeździli na Studzianki za militarką.
Thomson. Napisano 27 Czerwiec 2009 Napisano 27 Czerwiec 2009 Zgadzam się z twoją wypowiedzią, ale mi nie chodzi dokładnie o same Studzianki i Głowaczów. Przyczółek rozciągał się na 50 kilometrach więc jeszcze są miejsca, gdzie można coś znaleźć.
Bandzior26 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 No Panowie pochwalcie się i wklejcie foty tych cudów z weekendu na Przyczółku ;-)Niezmiernie jestem ciekaw tych pięknych militarii?
popcorn65 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 Ostatni raz bylem tam w październiku ubieglego roku. Krajobraz jakby przed chwilą przetoczyl się front. Ale oplacilo się. Przywiozlem 2 reklamówki ślicznych podgrzybków do marynaty. Bylo pod co spożywać przez calą zimę:)))Pzdro.
popcorn65 Napisano 30 Czerwiec 2009 Napisano 30 Czerwiec 2009 Zapomnialem o fantach. 99%-luseczki od pepeszki, ale czasami trafil się rarytas-luska od mauserka:)Pzdro.
Patryk7k5 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 łusek owszem wyszło bardzo dużo..ale ja łusek nie zbieramchodząc natomiast po leśnej polanie wyszły mi:1) guzik z orłem w koronie i sygnaturą M K2)50 groszy z 1923 roku3)5 groszy z 1959 roku4)10 kopiejek z 1982 roku5)1/2 franka szwajcarskiego z 1971 roku :)czyżby weterani wojenni wracali na miejsca w których walczyli?? bo skąd taka różnorodność monet na leśnej polanie?
Bandzior26 Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 No to czekamy na kolegę Thomsona...pewnie zwali nas z nóg ;-)
Thomson. Napisano 1 Lipiec 2009 Napisano 1 Lipiec 2009 Ja swoje znajdy umieściłem w swoim wątku pt. Dzisiejsze trafienia. Fanty te zostały znalezione w przeciagu 2 lat.
ArtVee Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Witam, kogo widziałem jakieś 2 tygodnie temu na polach między Kozienicami i Nowinami? Zatrzymałbym się i zagadał, ale akurat byłem w pracy. Proszę o odpowiedź lub kontakt na priv :)pzdr, Art
ara74 Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Czy ktoś z kolegów z tej okolicy śmiga na xlt?????jeżeli tak proszę o kontakt na priv...Z góry dzięki.
hubciu93 Napisano 15 Listopad 2009 Napisano 15 Listopad 2009 Niech Pan sprawdzi maila, bo wysłałem wiadomość :)
szczurek_1979 Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 a ja wybieram się w Wasze tereny... do cioci ;-) na tydzień odpocząć... mieszka na obrzeżach Kozienic, i mam pytanie, czy na obrzeżach miasta (tam jest las) działo się cosik co można wykrywką namierzyć? wiem że Thomson zaraz powie że nie ma po co i szkoda se d....y zawracać ;-)) ale u ciotki jestem raz na rok albo i rzadziej to może jakoś się dogadamy :-%
ArtVee Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Zależy co rozumiemy przez obrzża miasta" i z od której strony ;) Po lesie zawsze miło i warto pochodzić. ...ale w zasadzie to nie ma co sobie d... zawracać :DDD
Thomson. Napisano 16 Listopad 2009 Napisano 16 Listopad 2009 Od strony szpitala i nowego osiedla ciągnie się niemiecka linia okopów z 44. Dużo śmieci, ale jak się połazi to trafi się też coś z okresu. Dodam, ze ostro przekopana.Jak cos to możemy się zgadać szczurek na jakiś wspólny wypad moze w wekend. Zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.