Skocz do zawartości
  • 0

Pagon carski proszę o id.

huk 100

Pytanie

Napisano

jak już pisałem płaszcz wyciągnięty na Słowacji -toz. nie wiele go zostało -proszę o identyfikacje jednostki kolor zielony cyfry wpadają chyba w żółć ale ...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Może ta pierwsza strona to odbarwiony błękitno-niebieski używany przy wyjsciowych,natomiast zielony przy polowych mundurach.
Napisano

Przykłady podobnych dwustronnych z 139 oraz 90 Pułku Piech.,z lewej strona polowa,po prawej garnizonowa,w twoim egzemplarzu brak ˝ogonu ˝do podpinania

Napisano
nie bardzo bo z tego jak rozmawiałem to szynel był takiego samego koloru jak ta brązowawa strona -a gdyby miał inny kolor to w środku we wewnątrz by bo trochę zostało - jeszcze myślę że może producent pagonów szył tak aby można było później wykorzystać do odpowiedniego munduru ???
Napisano
Huku sprawdź czy szerokość pagonu wynosi 5,5 cm czy 6,6 cm, pierwszy wymiar to pagony noszone na bluzach i mundurach a drugie przy płaszczach
Napisano

jak już pisałem płaszcz wyciągnięty na Słowacji -toz. nie wiele go zostało -proszę o identyfikacje jednostki kolor zielony cyfry wpadają chyba w żółć ale ...

Napisano

.... kiedy go dostałem był brudny myślałem że nic z niego nie będzie po delikatnym moczeniu w wodzie -na wewnętrznej jego stronie też pojawiły sie cyfry 59 ? tylko że pagon od wewnątrz jest w kolorze brązowym takim jaki był cały szynel ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie