Skocz do zawartości

Akcja w Świdnicy na militaria.Są zatrzymani

vojtaz2

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś policjant i policjantka ubrani na czarno w cienkie skóry, przeglądali destrukty broni krótkiej na giełdzie w Świdnicy(właśnie wróciłem i piszę co się stało ) po kilku pytaniach co do broni , wyskoczyli z legitymacjami policji z komendy głównej, razem z kolegą obserwowaliśmy jak kolesia handlarza zwijają, zapakował się i odprowadzili go do podstawionego radiowozu, potem poszliśmy za nimi, zatrzymali się u handlarza który handlował XIX wieczne ikony, robili fotki przedmiotów za pomocą telefonu, potem znikli w jakiejś ulice, wróciliśmy do handlarza ikon i powiedzieliśmy co się działo u niego i kogo zabrali.

Jutro pewnie usłyszymy w radiu i tv o wielkiej akcji policji na Świdnickim jarmarku staroci. Jeżeli chodzi o broń, miał wykopki, warte max 20zł. :(:( Pewnie go eraz trzymają a jutro zrobią mu rewizję mieszkania :(

czasz umierać,myślę że policja szukała na giełdzie staroci narzędzie zbrodni z okresu 2 wojny ,można takiemu posiadaczowi postawić zarzut morderstwa,ludobójstwa a to nie podlega przedawnieniu.Jutro pewnie usłyszymy w radiu i tv o wielkiej akcji policji na Świdnickim jarmarku staroci. Jeżeli chodzi o broń, miał wykopki, warte max 20zł. :(:( Pewnie go teraz trzymają a jutro zrobią mu rewizję mieszkania :(

we wrocku na giełdach chodził sobie jeden kolekcjoner zbierał i wymieniał się ze wszystkimi oczywiście militarką jego zamiłowanie to ss ,po ukończeniu prawa nie załapał się na żadną posadkę więc postanowił wstąpić do policji,w ciągu kilku miesięcy sprzedał kilkunastu kolekcjonerów we wrocku,bytomiu,krakowie,był na tyle bezczelny że dzwonił na policję oni przyjezdżali i osobiście pokazał gdzie kto co ma,a sprzedawał znajomych,wcześniej oczywiście robił wywiad kto co ma do sprzedania.do policji go nie przyjeli ,więc zostało mu zabawa w ss.w czasie okupacji czynni donosiciele podobnie pracowali uważam że jest to już taki typ społeczniaka,nie ważne gdzie i z kim ważne że są efekty.coś w rodzaju judasza,tylko on zdał sobie sprawę z tego że żle czynił.pozdrawiam,jak kogoś uraziłem to przepraszam,

Jakbyscie mieli pare nalotow na chate jak stg1971 prez policje i okradzeni ze zbiorow to tez byscie na to inaczej patrzeli i byli przewrazliwieni.Generalnie zgadzam sie z stg tyle ze uzywa za mocnych slow co akurat wdg mnie biorac pod uwage jego przejscia jest zrozumiale.
Pozdrawiam Vorax

Vorax- ja nie dyskutuję z przeżyciami i traumami Stg.

Tylko w trosce o poziom Forum, poziom dyskusji i poziomo równowagi psychicznej apeluję o nie stosowanie określeń podobni ludzie współpracowali z nkwd i gestapo". Bo obrażasz nie tylko tych jednostkowych policjantów, ale wszystkich którzy z NKWD i Gestapo mieli do czynienia. Odrobina zdrowego rozsądku.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 13:37 08-06-2009

doskonale wiem,problem dotyczy nas wszystkich,powoli zamierają giełdy kolekcjonerskie,ludzie schodzą do podziemi,jak tak nadal będzie to nawet rekonstrukcje będą karane.wszystko w myśli wadliwej ustawy.pozdrawiam.ps.na zachodzie nie mają takiego problemu więc ich forum wygląda trochę inaczej.

Rozwine swoja mysl i moje zdanie.Uwazam ze takie mocne sformulowania sa potrzebne nie w celu takim aby stg odreagowal swoje zrozumiale frustracje ale w zuplenie innym.Sadze ze sa potrzebne mocne slowa na forach odnosnie tego typu zdarzen,w komantarzach do artykulow prasowych itp.Nie winmy policjantow czy dziennikarzy-oni nie mysla nad tym co robia sa tylko wykonawcami prawa ktore istnieje-to sa automaty bez wlasnej woli.Od osadow jest sedzia ,od rozliczania ich pracy ich przelozony i prokurator.Uwazam ze sa potrzebne mocne slowa aby wreszcie dotarlo do rzadzacych ze oni i ich rodziny czesto takze sa przestepcami.Moze syn premiera wejdzie na to forum i poczyta ze jesli jego Tata np nosi zegarek ktory ma powyzej 25 lat i leci w podroz sluzbowa za granice to nie zglaszajac tego do konserwatora zabytkow jest przestepca.Jesli dowie sie w mocnych slowach ze moze jego babcia kopiac ogrodek wykopujac starego gwozdzia i nie zglaszajac tego tez jest przestepca to moze wowczas prawo bedzie normalne.Wtedy z taka sama obojetnoscia policjanci oleja" ten temat a dziennikarze beda pisac z podziwiem o wspanialych wykopanych kolekcjach i ich kolekcjonerach.Pozdrawiam Vorax

Jeszcze jedno:dla mnie stg jestes Gość. Po tylu bandyckich napadach i grabiezach ktore przeszedles to ze dalej jestes kolekcjonerem i walczysz z tym dziadostwem zasluguje na uznanie.Nie jeden sprzedalby cale zbiory i siedzialby w domu trzesac sie ze strachu bojac sie wyjsc na ulice.Pozdrawiam Vorax

Czlowieksniegu :odnosnie zrozumialego dbania o poziom forum to ten watek jak dla mnie jest duzo mocno ponizej poziomu:http://www.odkrywca.com/okolice-bydgoszczy,644504.html#644504
To tak na marginesie
Pozdrawiam Vorax

Vorax- teraz ja nie łapię, o co Ci chodzi".

Jeśli uważasz, że w podanym wątku/śnurku jest coś nie w porządku- zawsze możesz się z modami via @ skontaktować.

A co do meritum- nadajemy na innych falach. Jakoś nie mieści mi się aparacie pojęciowym określanie policji ( nie dyskutuję o sensie lub bezsensie ich działań ) na poziomie andyckich napadów i grabieżach", tudzież porównywanie tajniaków do NKWD czy Gestapo. Rozumiem, że Stg miał dowody, że policja Go napadła i obrabowała? Szkoda, że w takiej sytuacji sąd lub komendant nie wyciągnęli z tego konsekwencji czy to służbowych lub karnych.

Dla jasności- czepiam się słówek, ale inaczej całą dyskusję można o kant potłuc.

Pozdrawiam.

łowcy sukcesów i premii ,tacy są najgorsi podobni ludzie współpracowali z nkwd i gestapo"
Po tylu bandyckich napadach i grabiezach ktore przeszedles to ze dalej jestes kolekcjonerem i walczysz z tym dziadostwem zasluguje na uznanie"

Boże, jak was czytam to mi ręce opadają. Może zapiszcie się do organizacji kombatanckiej i sobie odznaczenia z ziemniaków poróbcie za walkę z bandyckimi napadami i grabieżami"... Żenada.

A co ja mogę miec do Pana STG?Tylko to co sam napisał.Przez 24 lata 6 nalotów.Wytłumacz mi Pan Panie Vorax w jakim celu srednio co 4 lata odwiedzają go smutni panowie.Został wylosowany w Audio-tele?Wypełnił krzyżówkę w policyjnej gazecie?A może naprawdę zawsze coś u Niego znajdują?Jakoś Pan STG nie napisał co mu z domu zabezpieczyli".

Lefa: Moze dlatego bo sie postawil i sie sadzi,walczy o sprawiedliwosc?.Kiedys komus podpadl bo zamiast skulic uszy po sobie to sie postawil.Tacy sa najgorsi bo sa z nimi problemy.Za prlu wladza takich nie lubila i ich tepila szczegolnie.Jakby mieli na niego cos konkret to juz dawno by siedzial.Na moje oko zalazl komus za skore i sie go czepiaja.Moge sie mylic to wie tylko on.W podtekscie jak dla mnie robicie z niego bandziora bo mial kilka nalotow i ostro mowi ot i tyle.Pozdrawiam Vorax

Vorax- nie histeryzuj :-). Ja nie mam do Stg nic osobistego. Po prostu razi mnie ( i przeraża jednocześnie ) słownictwo jakiego używa do opisania ( wbrew pozorom banalnej i standardowej- sorki ) sytuacji.

PS A skoro i Stg, i Ty ( o wielu innych poszukiwaczach nie wspomnę ) narzekacie na Ustawę, napisz z łaski swojej co w kierunku jej zmiany zrobiliście? Nie pisz rozprawki, co jest w niej do bani ( takie epistoły i dyskusje na Forum już były ). Napisz, co próbowałeś zrobić, aby żyło nam się lepiej a kolekcje się bogaciły :-)

Pozdrawiam.

Ok powiem co sadze.W naszym kraju swoje racje i efekty mozna uzyskac dopiero uzywajac mocnych(jak Stg) slow.Tacy ludzie-grupy zostaja zauwazeni.Widac to na przykladzie strajkow itp akcji.Ktos kto cicho mowi ze mu sie zle dzieje jest malo przekonywujacy.Ja BARDZO chcialbym prowadzic spokojna merytorczna na wybitnym poziomie dyskusje ale nie u nas.STG duzo dziala procesujac sie.Podczas tych procesow walczy i uswiadamia-takze sedziow i prokuratorow.Ja tez to robilem chociaz w troche innej branzy.Dzieki takim ludziom CYWILIZUJEMY i uczymy organy wladne.Stad tez jego walka jest tez walka o nasze interesy za co go szanuje.Pionek ucieknie odpusci-on dziala.Pozdrawiam Vorax

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie