Sobiepan Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Napisano 6 Czerwiec 2009 Wyszły dzisiaj takie oto dwie literki. W dołku jeszcze coś pojękiwało ale dałem spokój, myślałem, że to połamany cybant. Jednak nie. Wykonane z cienkiej blachy miedzianej /?/, na rewersach ostre ząbki do zamontowania. Wysokość litery 1,5 cm. Pozdrawiam i dziękujęSobiepan
adek_ Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 obstawiam od pruskiego pagonu, tez mam taka III
zibol Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 Bez p" w słowie pruski Adek to by się zgadzało- to cyrylica
Sobiepan Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Napisano 8 Czerwiec 2009 Mógłbyś total rozwinąć temat? Szkolne pagony? Obok wyszedł co prawda bączek od czapki uczniowskiej - książka i oliwny kaganek wpisany w koło - ale to chyba już II RP.
8total4 Napisano 8 Czerwiec 2009 Napisano 8 Czerwiec 2009 szkolne spod zaboru rosyjskiego..litery raczej od czapki albo od patek kołnierzowych..moze byly zgubione niedaleko szkoły, albo wyrzucone razem z bączkiem gimnazjum, stąd podobny kontekst..pozdro!
Sobiepan Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Napisano 6 Czerwiec 2009 Wyszły dzisiaj takie oto dwie literki. W dołku jeszcze coś pojękiwało ale dałem spokój, myślałem, że to połamany cybant. Jednak nie. Wykonane z cienkiej blachy miedzianej /?/, na rewersach ostre ząbki do zamontowania. Wysokość litery 1,5 cm. Pozdrawiam i dziękujęSobiepan
Sobiepan Napisano 6 Czerwiec 2009 Autor Napisano 6 Czerwiec 2009 SZCZJutro postaram się skompletować resztę.
Pytanie
Sobiepan
Wyszły dzisiaj takie oto dwie literki. W dołku jeszcze coś pojękiwało ale dałem spokój, myślałem, że to połamany cybant. Jednak nie. Wykonane z cienkiej blachy miedzianej /?/, na rewersach ostre ząbki do zamontowania. Wysokość litery 1,5 cm.
Pozdrawiam i dziękuję
Sobiepan
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.