Skocz do zawartości

Pomoc.

Damian1234

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Prosił bym o pomoc gdzie można poszukiwać koło Łodzi i w pobliskich wsiach, miastach byłem już w 2 Gałkówkach wielkie z góry wielkie dzięki za informacje.
Napisano
Dobra nie róbcie se jaj z chłopaka.Spytać zawsze może.Damian 1234 powiem tak-poczytaj,popytaj,pomyśl i zacznij działać sam.
Z takimi pytaniami to widzisz co się dzieje?Nikt nie poda ci namiarów na miejscówy.Pozdrawiam
Napisano
Nikt sobie jaj nie robi, swoje miejscówki trzeba wypracować-dreptać do biblioteki, poczytać, poszukać w sieci, prześledzić mapy aż na końcu wizja lokalna. I wtedy jest prawdziwa radość z poszukiwań :)
Napisano
Damian1234 i co Gałkówek Cię nie zadowolił że chcesz już zmienić miejscówkę ??
pytam się z ciekawości bo las jest naprawdę duży i potrafi miło zaskoczyć - np carską trąbką pułkową :) klamerką czy guziorami :)

ja jestem z Łodzi i powiem tak jak koledzy - czytać książki, studiować mapy i dopiero spędzać czas w terenie :)
i co najważniejsze sporo czasu w terenie zwłaszcza przy takim sporym obszarze :)

pozdrawiam - raflen
Napisano
raflen byłem w Gałkowie w tym lasie no znalazłem dużo odłamków druty kolczaste i zapomniane mogiły a nie mogłem znaleźć ani jednej chociaż by łuseczki malutkiej a co dopiero znaleźć trąbkę !
Napisano
Gałkóweczek mój kochany np.przed wczoraj,ledwo dwie godzinki i ładny guziczek oraz okucie od szabelki,o łuskach nie mówiąc.
Generalnie to drobnica,ale rzeczywiście przy odrobinie szczęścia to i klamerka wyskoczy,
Napisano
Damian- może ja wredny i zły jestem ( fakt- lubię ), ale skąd wiesz, że trafiłeś na zapomniane mogiły? Nie chcesz przez to napisać, że ryłeś saperką każdą górkę, tudzież ......
Rozumiem, że równie dobrze zapomniane groby były oznaczone, tyle że zaniedbane.

Pozdrawiam.
Napisano
hmmm czytam tak o tych mogiłach ... i jeśli mówisz o mogiłach w gałkowie małym na górce to czy takie zapomniane?? sam odpowiedz sobie na to pytanie...

co do lasu potrafi zaskoczyć naprawdę, znajomy trafił rok temu właśnie trąbkę pułkową carską z piękną pieczęcią, i do tego ładną klamerkę pruską, ja przy ostatniej wizycie w tym lesie wytargałem 2 guziczki carskie, około 60 łuseczek i troszkę innych drobnicowych rzeczy :>
co do ciekawych rzeczy w lesie to leży tam koło kolejowe około 500m od jednostki wojskowej, koło jest z 44roku po tym jak prochownia niemiecka zrobiła bum :)
miejsce owszem przekopane, ale teren jest naprawdę wielki i do lasu trzeba podchodzić z rożnych stron... a jakich to już pozostawię dla siebie :P (wiem jestem wredny)
pozdrawiam

ps. zobacz post andrenr68 - on też tam znajduje fanty :)
Napisano

@Czlowieksniegu
mam nadzieję że Damian nie mówi o cmentarzu który tam jest, choć nie jest ogrodzony to są słupki wyznaczające granicę samego cmentarza i nie wygląda on na zaniedbany... zamieszczę fotki zrobione około 2 lat temu, widać odmalowane słupki granic cmentarza, odnowione napisy na obeliskach i nową bramę na cmentarz... po wichurach jakie miały miejsce w łódzkim cmentarz troszkę troszkę oberwał (2 lata temu), połamane drzewa i mnóstwo połamanych gałęzi, ale władze bardzo szybko uporały się z tym problemem...

Napisano
Widzę raflen że mamy wspólnych znajomych,ja właśnie koledze pokazałem tą miejscówkę wydawało mi się że już nic ciekawego z tego miejsca nie wyjdzie.Dziesiątki razy tam byłem,a tu masz,normalnie się zgarbiłem.J na tym przykładzie widać,że gałkówek może jeszcze nie raz mile zaskoczyć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie