Rujewit Napisano 3 Czerwiec 2009 Autor Napisano 3 Czerwiec 2009 Jakiś czas temu (tz. już długi czas temu) można było nawet na odkrywcy przeczytać o zapowiedziach dużej cewki dla Solarisa, nawet swego czasu pytałem się konstruktora czy będzie duża cewka do w/w wykrywacza, odpowiedź była pozytywna ale bez terminu. Ale póki co cisza w tej sprawie, w między czasie pojawił się nowy twór Rutus'a a cewka do Solarisa poszła chyba w niepamięć... Zakładem ten wątek chciałbym się dowiedzieć czy ktoś może wie coś na ten temat i czy moje/nasze czekania są daremne czy może jednak istniej światełko w tunelu ... Pytam bo Solaris ze standardową cewką jest za czuły (jak dla mnie), tz. idealny na kolorową drobnice" ale na militarkę już trochę gorzej, nie że się nie nadaje bo sam wykopałem parę ładnych fantów na ok. 1m. Ale zanim dokopiemy się do tego przysłowiowego 1m trzeba się trochę nakopać kolorowej drobnicy.. (w trybie statycznym już nie piszę co się dzieje bo tam to dosłownie wszystko się kopie...) Czasami kopiąc miałem wrażenie że mógłbym nim szpilkę wykopać (oczywiście przesadzam ale czasami takie drobne rzeczy wychodzą, że głowa boli..).. A wyciąć się ich raczej nie da (?)... Więc jeśli ktoś wie coś na temat produkcji dużej cewki do Solarisa to niech piszę. A jak nie to trzeba napisać jakąś petycje może to coś da ;) Pozdrawiam!
lew_1988 Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 O nowej cewce do proximy ( mi pasowałaby snajperka) też ktoś kiedys mówił i temat ucichł jakoś.
albertus32 Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 o duzej cewce do proximy wspominal rutus na czacie, ma wyjsc w tym roku jeszcze...
Rujewit Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 Hmm.. nie wiem mi małych zardzewiałych kawałków Soalrka nie wyłapuję, te większe to wiadomo. Ale jak mówię jeszcze nie zdarzyło mi się abym wykopał jakiś mały kawałek zardzewiałej blachy... Ale czasami mnie denerwuję czułość tego urządzenia bo jak pisałem wyżej dla mnie jest czasami za czuły i stąd chciałbym większą cewkę ;) (bo taniej wyszedł by zakup dużej cewki, zamiast nowego wykrywacza)
SaperDębica Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Witam. Nowa cewka do Proximy ma byc na jesieni. Srednica cewki 33cm. O osiagach wykrywacza na tej cewce Pan Arkadiusz nie chcial sie wypowiedziec. Zasieg ma byc wiekszy. O ile?????... Cena 500?? Pan Arkadiusz: Nie cena bedzie nizsza. Tyle mi sie udalo dowiedziec. Pozdro.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Wzrost zasięgu powinien być na poziomie 20-kilku procent, chyba że coś nie wyjdzie.
Raned Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Duża cewka to niekoniecznie same plusy; zwiększa czułość na ferromagnetyki i w związku z tym zmieniają się odczyty na wyświetlaczu, namierzanie małych przedmiotów jest trudniejsze, może być konieczny zakup pinpointera, ciężar jest większy, tak więc ręka szybciej się męczy a i do kontuzji można się doprowadzić, w przypadku, gdy pod cewką znajdzie się więcej niż jeden cel będą konfliktowe odczyty bądź cele mogą się wzajemnie znosić, no i w końcu jest nieco więsze zużycie baterii.W USA, na odwrót, uwielbiają małe cewki.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Czerwiec 2009 Napisano 4 Czerwiec 2009 Ale w usa nikt nie szuka hełmów i kanistrów :) I nie szukałby, nawet gdyby były :)))
Rujewit Napisano 4 Czerwiec 2009 Autor Napisano 4 Czerwiec 2009 Bo w usa można szukać tylko monet i łusek z okresu wojny secesyjnej i nic więcej, a kontuzję to można dostać wszędzie nawet siedząc przy komputerze ;) W dużej cewce właśnie o to chodzi by wykrywacz odrzucał drobne elementy typu kolorowe odłamki, blaszki itp. rzeczy.
albertus32 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 saperdebica nie wiem skąd masz cene nowej cewki 500zita, nie pytaj tez skad ja mam wiedze , ze bedzie kosztowała 350 złoty. Zycie skonfrontuje nasze informacje, jednakze reki za moją dotychczasowa wiedze nie dam uciąc.pozdrawiam
raflen Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 albertus przecież kolega napisał ze będzie niższa, po prostu brakuje przecinka :/Cena 500?? Pan Arkadiusz: Nie cena będzie niższa.również jestem ciekaw tej nowej cewki, i zasięgów.
anRO Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Historia dużej cewki jest tak długa,że morał z tego jest taki,,Nie było,nie ma, i nie będzie !!!!.
dzieci3 Napisano 5 Czerwiec 2009 Napisano 5 Czerwiec 2009 Dokładnie tak jak zębów w du....e.Nie było i nie będzie.Macie rację.Pzsdr.
albertus32 Napisano 11 Czerwiec 2009 Napisano 11 Czerwiec 2009 tak jak koledzy wspominaliscie, snajperka by sie przydała, moze z duza sonda wyjdzie i snajperka, kto wie...eee, byłoby za pieknie...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.