raflen Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 Witammam do was prosbe o doradzenie jakiegos sprzetu zblizonego zasiegami do sovereigna gt ale bardziej uniwersalnego, wiem jak GT ladnie lapie kolor i jak bierze militarke ale to juz na all metal... czy jest sprzet ktory jest dosc gleboki i ladnie lapie drobny kolor jak i dobrze bierze militarke.dodam ze sovereigna gt znam dosc dobrze :)pytanie raczej skierowane do uzytkownikow ktorzy mieli pare wykrywek w reku i moga sie lepiej wypowiedziec. W sumie nastawiam sie na zagraniczny sprzet, dlatego z proximy rezygnuje, choc do sprzetu rutusa nic nie mam :)z gory dzieki za odpowiedz
Thomson. Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 White's 5900 lub 6000 di pro sl.Tak mi się chociaż wydaje.
raflen Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 Thomson sprzęcik fajny i już legendarny, ale wolałbym coś nowszego i nie chodzi tu o setki wodotrysków.dodam ze zastanawiam się nad sprzętem do 3000zl +/- jakiś mały haczyk :)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 Skoro parametry GT Ci odpowiadają to po co zmieniasz?
raflen Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 chodzi o sprzecik ktory lubi militarke na dynamiku ale tez jest czuly na kolor, wiadomo bedzie troszke plytszy od GT bo jak cos jest do wszystkiego nie jest doskonale :/wg mnie GT jest jednak sprzetem bardziej na drobny kolor i jest w tej dziedzinie bardzo czuly.precyzujac bardziej nie latam po polach za monetkami bo numizmatyka mnie az tak nie pociaga i jesli chodzi mi o kolor to bardziej taki z pobojowisk (guziki, klamry, luski itp) i nie powiem ze GT jest zly bo wymiata w tej dziedzinie ale na dyskryminacji wycial mi bagnecik od mosina ostatnio i nie byla jakos mocno ustawiona.
VanWorden Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 XLT byłby bardziej uniwersalny albo, łatwiejszy w obsłudze i czuły na wojskowy" kolorek Tesoro Tejon.PozdrawiamVW
terenowiec69 Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Co to znaczy nie była mocno ustawiona?Gt w trybie dyskryminacji wycina stal wogóle,a jak podkręcasz dyskryminację to eliminuje kolejny zakres metali kolorowych.Wiec chodzenie na dyskryminacji na żelazna militarkę wogóle odpada,bo to nie ma sensu.Oczywiście duży przedmiot żelazny,który ma w swoim składzie dodatki kolorowe jak najbardziej bedzie wykrywany.Dla przykładu duża podkowa żelazna też jest odrzucana w gruncie.Trzeba chodzić na all metal ,ale tam kopiesz każdy sygnał i nie ma rozróżniania tonowego.Co do innego sprzętu może whites Mxt?Prosty wykrywacz,u nas raczej mało zpopularyzowany,ale dobry na militaria.
panzerkris Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Chodze z MXT od jakiegos czasu i mogę smiało polecić. Kolorek wymiata elegancko a z zelastwem też nie ma problemu.
VanWorden Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 MXT jest super bez dwóch zdań, ale nie ma prawdziwego statyka, więc w pewnych sytuacjach na militarkę może być ciężko. Jeśli statyk jest Ci zbędny to jak najbardziej warto rozważyć też MXT (obok np Tejona). Statyk ma np Proxima i XLT. Oba mają też tryby mieszane i dynamiczne. Oba lubią kolor, mają świetny zasięg i czułość.PozdrawiamVW
Brzęczyszczykiewicz Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 Z zastrzeżeniem, że XLT jest ze 2x bardziej świetny od Proximy, bez dwóch zdań.
raflen Napisano 18 Maj 2009 Autor Napisano 18 Maj 2009 XLT miałem okazje mieć w łapie i tez nad nim myślałem choć troszkę wklepywanie programów mnie przeraża :/ ale można sobie z tym poradzić...bo jakoś 2 sprzęty jeden na militarke i drugi na kolor mi średnio leżą choć pozostaje jeszcze alternatywa zostać przy GT na kolor i dokupić np używanego TM808 tylko na militarke ale pozostanie dany teren sprawdzać 2x...musze poczytać cos na temat Tejona bo z tym sprzetem nie mialem okazji sie spotkać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.