burzaxxx Napisano 17 Maj 2009 Autor Napisano 17 Maj 2009 WitamCo to jest za klamra i czy jest to oryginał czy kopia?
burzaxxx Napisano 19 Maj 2009 Autor Napisano 19 Maj 2009 bo dla piniądza" się wszystko zrobi. Nawiasem pisząc jestem tu od niedawna ( co widać po postach ) ale muszę przyznać że forum jest naprawdę pomocne :)Dzięki za pomoc !
huk 100 Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 szkoda prądu :):):) kiedyś ostrzegałem - młodych kolekcjonerów - ale było jeszcze gorzej - wyzywali mnie i kupujący i sprzedający odpuściłem sobie szybko -jeleni nie brakuje - tego nawet nie można nazwać kopią -jest to uwłaczające dla nazwy kopia hehehehehe- pozdro
huk 100 Napisano 17 Maj 2009 Napisano 17 Maj 2009 zapomniałem dodać klamra SA daj rewers to sie upewnimy -pozdro
abcd Napisano 18 Maj 2009 Napisano 18 Maj 2009 A czy istniały jednoczęściowe cynkowe lub aluminiowe klamry SA /prócz SA Wehrmannschaften/?,chyba nie.
stg1971 Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 kopia,nie spotkałem cynkowej klamerki sa.wszystkie wykonane z mosiądzu 1 lub 2 częściowe.
danieloff Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 O czym tu debatować - przecież to ewidentnie jedna z setek kopii, jakie zalały serwisy aukcyjne i giełdy kolekcjonerskie, odlewy cynkalowe naśladujace wszelkiego typu klamry niemieckie, w tym również takie, które nigdy nie były wytwarzane z cynku ani aluminium albo wręcz nigdy nie istniały (np. tzw. klamry totenkopfu z czaszką). Ot, takie jarmarczne wyroby dla laików, neonazistów lub naiwnych początkujących kolekcjonerów, bo do rekonstrukcji nie nadają się ze względu na kiepską jakość.
huk 100 Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 pisałem że kicha a rewers prosiłem tylko dla upewnienia sie :):) pozdro
danieloff Napisano 19 Maj 2009 Napisano 19 Maj 2009 Ignorancja wytwórców tego gówna sięgnęła zenitu, gdy niedawno wypuścili na Allegro wykonane identyczną metodą kopie pruskiej pierwszowojennej stalowej klamry M1916, na której rewersie pozostawili... kod RZM. Ręce mi opadły a szczęki szukam do dzisiaj...
Pytanie
burzaxxx
Witam
Co to jest za klamra i czy jest to oryginał czy kopia?
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.