saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 Witam wszystkich odkrywców.Szczęśliwym trafem znalazłem miejsce biwakowania wojsk pruskich i dzięki podkowom które dały piękny sygnał z ponad pół metra,trafiłem resztki pikelhabe pruskiego regimentu piechoty.Poza podkowami była tam lampka,wszystko zakopane w żwirze i stan fantów wydaje mi się całkiem niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 berło zagięte do tyłu,wszystko jednak całe)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 tył ptaszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 szczątki daszka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 jest orzełek,okucie daszka,okucie tylnie.Zdaje się że brakuje kominka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 a okuć i sprzączek od piki nie było?gratulacje!pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 kilka łusek i guzików znalezionych w pobliżu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 są jakieś sprzączki ,postaram się wrzucić foto jutro.zdjecia z kom wybaczcie jakość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 Sprzaczki widac na 1 foto,mała leży na ostatniej podkowie,większa koło ptaszyska) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 to zabieraj sie do rekonstrukcji hełmu :)pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Calkiem fajny ptaszek" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Gratuluję pięknego orła, a jakim sprzętem go trafiłes, jeśli wolno spytać.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 Troszkę złomu pruskiego".Prawdopodobnie gwoździe do podków,u góry ułamana część z identyczną koroną jak na guzikach.Na razie to tyle.Mam nadzieję że z czasem dorzucę kilka ciekawych znalezisk.Dasz dół! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek1 Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 ta część z koroną wygląda mi na zaczep do pasa.pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 latam z proximą Rutusa,szczerze mówiąc dopiero się jej uczę.To mój pierwszy sprzęt i muszę się z pewnością jeszcze sporo nauczyć.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 saboo na jakich ustawieniach szukałeś, że wraz z kolorem trafiałeś też te żelazne gwoździe?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 chodziłem na trybie statycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł80 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 no to faktycznie podkowy przyniosły Ci szczęście,bo na statyku mógłbyś go przegapić.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 15 Maj 2009 Autor Share Napisano 15 Maj 2009 Paweł80-dokładnie tak jak mówisz.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariuszdzialo Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Saboo może latamy po tym samym terenie fanty zarąbiste gratulacje. Nara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 orzeł pierwsza klasa gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beero Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 maciek1, nie zaczep do pasa,tylko hak mundurowy do podtrzymywania pasa z oporządzeniem. ZDROW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 17 Maj 2009 Autor Share Napisano 17 Maj 2009 Panowie,dzięki za miłe słowa.Mariuszdziało-śmigam po okolicach Grudziądza i z chęcią połączę siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sturmpanzer73 Napisano 17 Maj 2009 Share Napisano 17 Maj 2009 Saboo damy ci znać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saboo Napisano 17 Maj 2009 Autor Share Napisano 17 Maj 2009 Ok,czekam na kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.