kowal510 Napisano 11 Maj 2009 Autor Napisano 11 Maj 2009 Mam do wyboru te dwie wykrywki i niewiem co wybrac szukam kolorku jak i militarki prosze panowie o pomoc w dokonaniu właściwego wyboru
NEPTUNAK Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 Ja proponuje Proximę, zaraz się zacznie ze nie ta lepsza i w ogóle. Moim zdaniem Proxima bo jest uniwersalna i w brew pozorom nie jest skomplikowana. I najważniejsze jest Polska ;)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 Mało prawdopodobne, że ktoś Ci tu udzieli mądrej rady. Musiałby znać obie maszynki. Dopiero porównanie łeb w łeb" mogłoby dać taką odpowiedź.
albertus32 Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 MAŁO PRAWDOPODOBNE , ZE KTOŚ CI TU UDZIELI MADREJ RADY??DOBRE...PS. A MOZE KTOŚ ZNA OBIE MASZYNKI I CO WTEDY?
Brzęczyszczykiewicz Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 Wtedy będzie pewna SZANSA, że wie co mówi, czyli na sensowną radę :)
albertus32 Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 PYTANIE- CZY ZAWSZE KOLEGO UDZIELASZ RAD, ROZUMIEM ZE TYLKO WTEDY GDY SAM PRZETESTUJESZ I POROWNASZPOZDRAWIAM
jpnie Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Nie znam x-50, osobiście mam x-70 i nie mam jeszcze zdania o tym wykrywaczu. Kolega, z którym chodzę po polach ma Proximę. Gdyby nie to, ze jest bardzo ciężka to jest to naprawde bardzo przyzwoity sprzęt. Jak na razie na wszystkich wypadach w tym roku leje mnie niemiłosiernie. Ostatni wypad, połe poletko pod w-wą. Ja ide przed nim . Godzina chodzenia, ja 3 monetki, on 6 monetek i 2 guziki. Albo mam pecha albo Proxima jest naprawdę dobra.
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Ja nie pokuszę się o doradztwo w dokonaniu wyboru pomiedzy wymienionymi wykrywaczami.Pozwolę sobie jednak na stwierdzenie,że nie zawsze jest tak,że dobre,bo polskie" :))...To w nawiązaniu do postu Kol.NEPTUNAKA.P.S.W tym kontekście( I najważniejsze jest Polska )piszemy polska,tj.z małej litery...a wbrew piszemy razem :) Pozdrawiam!
lew_1988 Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Proxima nie jest wcale ciężka. Kolega chyba naprawdę jakiś szczypiorek musi być... ;)
jakofako Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Kol.jpnie... spokojnie,przyjdzie czas,będzie rada.O skuteczności nie tylko decyduje sam sprzęt,ale również jego poznanie,a co za tym idzie optymalne ustawienie,technika przemiatania,no i oczywiście element szczęścia.A Proxima do X-70 faktycznie jest ciężka i słabiej wyważona....najbardziej po mniej więcej 5 godzinach w terenie się to dostrzega.Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 No Brzęczyszczykiewicz strasznie wysoko ustawił poprzeczkę w tym poście, ale postaram się odpowiedzieć:)Uważam, że Proxima ma świetną wartość dla pieniądza" jak to się mówi i zdecydowanie warto ją wziąć pod uwagę jako właśnie sprzęt uniwersalny. X-Terra jest bardziej uniwersalna, ale czy w danym momencie jest to warte tej dodatkowej (sporej przecież) kasy to o tym już musi zdecydować kupujący. To są oczywiście banały, dawno już znane i napisane (pewnie zresztą nawet przeze mnie:)), ale fakt jest taki, że jeśli miałbym przewagę poszukiwań w militarce to wybrałbym Proximę a jeśli tylko drobnica i to w różnych warunkach wtedy X-Terra. Proxima jest oczywiście cięższa, jak zauważyli już koledzy.PozdrawiamVW
MOLA Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 Zgadzam sie z kolegą jakofako" po paru godzinach proxa zaczyna ciążyć ale nie przesadnie mozna wytrzymac;);) pozdr
macius2 Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 proxima jest ćiut ciężka ale dobra na drobny kolor jak i na militarke
Wolf 25 Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 Również jestem posiadaczem Proximy nie jest to wagowo lekka wykrywka ale wykonanie jest bardzo solidne i trwałe co przydaje się w niekorzystnym terenie no i oczywiście zasięg który może równać z niejedną wykrywką która więcej kosztuje Proxima jest b.dobra na kolor Pozdrawiam
Zwierzu Napisano 14 Maj 2009 Napisano 14 Maj 2009 jpnieMasz pecha...Następnym razem bedzie na odwrót.
szuflanos Napisano 15 Maj 2009 Napisano 15 Maj 2009 Jak nikt nie chce to ja napiszę, że Proxima waży 2 kg z bateriami. Nie ma się czego obawiać bo o tężyznę fizyczną trzeba dbać.
lew_1988 Napisano 15 Maj 2009 Napisano 15 Maj 2009 Uważam ze nie ma co tragizować z tym wyważeniem ja mam 190 cm wzrostu 90 kg żywej wagi i mi to wywazenie nie przeszkadza bo mam w sobie troche siły. Panowie którzy tak narzekacieprzypomnijcie sobie z jakimi nie tak dawno wykrywkami chodziliście w tym z wieloma niewygodnymi polskimi wynalazkami, więc proxima jak i poprzedni solaris wcale do najgorszych po wzgledem wyważenia nie należą, prawda mogłoby być ciut lepiej. Producent powinien to przy nowej wykrywce rozważyć. Co do tego co nią kopię nie narzekam, bo oprócz soprzętu to jeszcze mózgu trochę używam do poszukiwań i mam zadowalające mnie wyniki. Wiadomo proxima to nie fisher f-75 ale wcale mocno gorsza nie jest od innych sprzętów, kilka razy wyszła obronną ręką ze spotkań z kolegami którzy mieli rózne podobno lepsze sprzęty. Uważam że w tej klasie wśród wykrywaczy średniej klasy ma nakjlepszy stosunek ceny do jakości i dlatego go wybrałem, ale tak jak VW pisze jakbym miał wiecej kaski i byłoby mnie stać to kupiłbym f-75 albo x-70 bo to są bardzo dobre wykrywacze, które daja ogromne możliwośći.
Saper93 Napisano 15 Maj 2009 Napisano 15 Maj 2009 Podejrzewam że nikt ci na to pytanie nie odpowie, przynajmniej chodzi mi o takie wartościowsze informacje. X-terra 505 jest nowym wykrywaczem, wydaje mi się żę nawet w Polsce nikt go jescze nie ma. Pozdrawiam!
kowal510 Napisano 15 Maj 2009 Autor Napisano 15 Maj 2009 a tak na marginesie wie ktoś może kiedy u nas będą dostępne nowe modele x-terry??
Saper93 Napisano 15 Maj 2009 Napisano 15 Maj 2009 Już są. Fakt ze od zagranicznego dystrybutora, ale ma polską strone. Nie bede robil reklamy, jak ktoś chce do niego wejść to niech kliknie na baner w kolorze moro, na forum exploracji. Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 Ależ oczywiście, że są użytkownicy nowych X-Terr i spokojnie można poczytać do powiedzenia, jeśli się dobrze przeszuka fora poszukiwawcze. Powtarzam, że ja wybrałbym Proximę gdybym miał np. kolor50% i militarka50%. Nie będę pisał dlaczego bo robiłęm to już wielokrotnie. To po prostu dobry i solidny sprzęt za uczciwą kasę. Jak mawiają Anglosasi - it does what it says on the tin, czyli robi dokładnie to co napisano na puszce:))PozdrawiamVW
faraon22 Napisano 16 Maj 2009 Napisano 16 Maj 2009 witam wszystkich. Saper93 - jest wiele osob ktore posiadaja x terre 505 ja tez sie do nich zaliczam. Mam ten wykrywacz od miesiąca i mysle ze całkiem niezle sie spisuje w terenie. dzisiaj byłem w lasku i znalazłem 1/6 thalara, guziki i inne pierdułki.co do proximy nie potrafie sie wypowiedziec poniewaz nie miałem okazji sie z nia spotkac. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.