Skocz do zawartości

Proxima czy x-terra 505 ??

kowal510

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam do wyboru te dwie wykrywki i niewiem co wybrac szukam kolorku jak i militarki prosze panowie o pomoc w dokonaniu właściwego wyboru
Napisano
Ja proponuje Proximę, zaraz się zacznie ze nie ta lepsza i w ogóle. Moim zdaniem Proxima bo jest uniwersalna i w brew pozorom nie jest skomplikowana. I najważniejsze jest Polska ;)
Napisano
Nie znam x-50, osobiście mam x-70 i nie mam jeszcze zdania o tym wykrywaczu. Kolega, z którym chodzę po polach ma Proximę. Gdyby nie to, ze jest bardzo ciężka to jest to naprawde bardzo przyzwoity sprzęt. Jak na razie na wszystkich wypadach w tym roku leje mnie niemiłosiernie. Ostatni wypad, połe poletko pod w-wą. Ja ide przed nim . Godzina chodzenia, ja 3 monetki, on 6 monetek i 2 guziki. Albo mam pecha albo Proxima jest naprawdę dobra.
Napisano
Ja nie pokuszę się o doradztwo w dokonaniu wyboru pomiedzy wymienionymi wykrywaczami.Pozwolę sobie jednak na stwierdzenie,że nie zawsze jest tak,że dobre,bo polskie" :))...To w nawiązaniu do postu Kol.NEPTUNAKA.

P.S.W tym kontekście( I najważniejsze jest Polska )piszemy polska,tj.z małej litery...a wbrew piszemy razem :)
Pozdrawiam!
Napisano
Kol.jpnie... spokojnie,przyjdzie czas,będzie rada.O skuteczności nie tylko decyduje sam sprzęt,ale również jego poznanie,a co za tym idzie optymalne ustawienie,technika przemiatania,no i oczywiście element szczęścia.A Proxima do X-70 faktycznie jest ciężka i słabiej wyważona....najbardziej po mniej więcej 5 godzinach w terenie się to dostrzega.Pozdrawiam!
Napisano
No Brzęczyszczykiewicz strasznie wysoko ustawił poprzeczkę w tym poście, ale postaram się odpowiedzieć:)
Uważam, że Proxima ma świetną wartość dla pieniądza" jak to się mówi i zdecydowanie warto ją wziąć pod uwagę jako właśnie sprzęt uniwersalny. X-Terra jest bardziej uniwersalna, ale czy w danym momencie jest to warte tej dodatkowej (sporej przecież) kasy to o tym już musi zdecydować kupujący. To są oczywiście banały, dawno już znane i napisane (pewnie zresztą nawet przeze mnie:)), ale fakt jest taki, że jeśli miałbym przewagę poszukiwań w militarce to wybrałbym Proximę a jeśli tylko drobnica i to w różnych warunkach wtedy X-Terra. Proxima jest oczywiście cięższa, jak zauważyli już koledzy.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Zgadzam sie z kolegą jakofako" po paru godzinach proxa zaczyna ciążyć ale nie przesadnie mozna wytrzymac;);) pozdr
Napisano
Również jestem posiadaczem Proximy nie jest to wagowo lekka wykrywka ale wykonanie jest bardzo solidne i trwałe co przydaje się w niekorzystnym terenie no i oczywiście zasięg który może równać z niejedną wykrywką która więcej kosztuje Proxima jest b.dobra na kolor Pozdrawiam
Napisano
Uważam ze nie ma co tragizować z tym wyważeniem ja mam 190 cm wzrostu 90 kg żywej wagi i mi to wywazenie nie przeszkadza bo mam w sobie troche siły. Panowie którzy tak narzekacieprzypomnijcie sobie z jakimi nie tak dawno wykrywkami chodziliście w tym z wieloma niewygodnymi polskimi wynalazkami, więc proxima jak i poprzedni solaris wcale do najgorszych po wzgledem wyważenia nie należą, prawda mogłoby być ciut lepiej. Producent powinien to przy nowej wykrywce rozważyć. Co do tego co nią kopię nie narzekam, bo oprócz soprzętu to jeszcze mózgu trochę używam do poszukiwań i mam zadowalające mnie wyniki. Wiadomo proxima to nie fisher f-75 ale wcale mocno gorsza nie jest od innych sprzętów, kilka razy wyszła obronną ręką ze spotkań z kolegami którzy mieli rózne podobno lepsze sprzęty. Uważam że w tej klasie wśród wykrywaczy średniej klasy ma nakjlepszy stosunek ceny do jakości i dlatego go wybrałem, ale tak jak VW pisze jakbym miał wiecej kaski i byłoby mnie stać to kupiłbym f-75 albo x-70 bo to są bardzo dobre wykrywacze, które daja ogromne możliwośći.
Napisano
Podejrzewam że nikt ci na to pytanie nie odpowie, przynajmniej chodzi mi o takie wartościowsze informacje. X-terra 505 jest nowym wykrywaczem, wydaje mi się żę nawet w Polsce nikt go jescze nie ma.

Pozdrawiam!
Napisano
Już są. Fakt ze od zagranicznego dystrybutora, ale ma polską strone. Nie bede robil reklamy, jak ktoś chce do niego wejść to niech kliknie na baner w kolorze moro, na forum exploracji.

Pozdrawiam!
Napisano
Ależ oczywiście, że są użytkownicy nowych X-Terr i spokojnie można poczytać do powiedzenia, jeśli się dobrze przeszuka fora poszukiwawcze. Powtarzam, że ja wybrałbym Proximę gdybym miał np. kolor50% i militarka50%. Nie będę pisał dlaczego bo robiłęm to już wielokrotnie. To po prostu dobry i solidny sprzęt za uczciwą kasę. Jak mawiają Anglosasi - it does what it says on the tin, czyli robi dokładnie to co napisano na puszce:))

Pozdrawiam

VW
Napisano
witam wszystkich. Saper93 - jest wiele osob ktore posiadaja x terre 505 ja tez sie do nich zaliczam. Mam ten wykrywacz od miesiąca i mysle ze całkiem niezle sie spisuje w terenie. dzisiaj byłem w lasku i znalazłem 1/6 thalara, guziki i inne pierdułki.co do proximy nie potrafie sie wypowiedziec poniewaz nie miałem okazji sie z nia spotkac. pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie