euro_sabre Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Witam, co można powiedzieć w tym temacie ? Z góry wielkie dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 Przyznaję się beza bicia, ale to ja jestem sprawcą tej mylnej podpowiedzi. Znam punce Rosji i mi ta nie pasowała, klasyfikowałem ją gdzieś w Jugosławii lub Bułgarii, gdyż oba kraje używają cyrylicy, a ich punce są mało opisane.A wzięło to sie stąd, gdyż sie zajmuję starymi srebrami, a nie nowymi. ID tej puncy okazało się wręcz prozaicznie łatwe.Prezentowany przez Ciebie wyrób powstał w ZSRR w latach 1954-58 w Taszkiencie.Literka omega" na probierzu jest to zakodowana" nazwa tego miasta.Punca po lewej jest znakiem fabryki która wykonała to sreberko.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 Witam, co można powiedzieć w tym temacie ? Z góry wielkie dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 ...hmm podniosłem ją w miejscu, w którym pojawiały się ruskie itemy co najmniej 10 lat starsze, a i musiałem kopnąć tak na 3/4 szpadla......ale wielkie dzięki za pomoc, może zsunęła się grzybiareczce ;)RESPECT ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 ...a czy ten znaczek prze głowie to cyfra 3" czy - znaczek jaki miało na srebrze miasto w Uzbekistanie - Самарканд (Samarkanda) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 ...chodzi o taki jak tu (siódmy od dołu w drugim rządku) : http://www.antiqinfo.narod.ru/pl/pl-117.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 ...chociarz tak jak piszesz traper, Taszkient to ten sam znaczek ;) http://www.antiqinfo.narod.ru/pl/pl-119.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 tyle, że w wersji" Samarkanda - lata 1927-1946 - bardziej pasowały by do miejsca podniesienia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunaj65 Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Bardzo wysoka próba srebra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 10 Maj 2009 Share Napisano 10 Maj 2009 Zwróc uwagę że w podanym przez Ciebie pierwszym linku probierz który chciałbyś przypasować do Samarkandy ma inne pole i głowa robotnicy jest obrócona o 90 stopni.W drugim jest identyczny jak w Taszkiencie.Piszę jeszcze raz. Ten znak obok głowy to nie ptaszek" , ani nie 3" tylko mała grecka litera omega". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albertus32 Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 na mojej jest 90 wiec mam wieksza probe srebra.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 wow, albertus32, jak na to wpadłeś??euro_sabre: slyszalem podpowiedzi ze punca moze byc bałkańska, dlatego jest kłopot z jej dokładniejszym rozpatrzeniem.zdrów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 ...tak bardzo chciałem, żeby to była Samarkanda :(Dziękuję traper6, za szczegółowe wyjaśnienia, kłaniam się i do następnego sreberka ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
euro_sabre Napisano 10 Maj 2009 Autor Share Napisano 10 Maj 2009 ...z tego co wiem 90, to warstwa srebrzenia na platerach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
euro_sabre
Witam, co można powiedzieć w tym temacie ? Z góry wielkie dzięki !
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.