Wyro Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Guzik rok temu (moje poczatki) wykopałem z kolega. Jest kolegi. Wysłał mi teraz jedno zdjęcie. Wygląda i z tego co pamietam to cyna, więc 1831. Wz trójki też chyba powstańczy. No i trąbka jest. Ale płaski. Nie wiem co to. Guzik? Z czapki coś? Prosze o ID
pomsee Napisano 2 Maj 2009 Napisano 2 Maj 2009 Nie jest to guzik powstańczy ani polski. W armii polskiej Księstwa i Królestwa nie było pułków piechoty lekkiej.Nie było więc i guzików z trąbką i numerem regimentu.Guzik ten najpewniej jest guzikiem francuskim 3 pułku piechoty lekkiej. To, że jest cynowy to najzupełniej normalne zjawisko.Brak labrów na guziku jest też zjawiskiem normalnym we francuskich lekkich pułkach piechoty.
8total4 Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 3. Pułk Woltyżerów.daj rewers.Jest to albo guzik odlany jako zastępczy w okresie Księstwa Warszawskiego, lub cynówka z okresu Królestwa Kongresowego.pozdrawiam i gratuluję trafienia!
Wyro Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Guzik rok temu (moje poczatki) wykopałem z kolega. Jest kolegi. Wysłał mi teraz jedno zdjęcie. Wygląda i z tego co pamietam to cyna, więc 1831. Wz trójki też chyba powstańczy. No i trąbka jest. Ale płaski. Nie wiem co to. Guzik? Z czapki coś? Prosze o ID
Pytanie
Wyro
Guzik rok temu (moje poczatki) wykopałem z kolega. Jest kolegi. Wysłał mi teraz jedno zdjęcie. Wygląda i z tego co pamietam to cyna, więc 1831. Wz trójki też chyba powstańczy. No i trąbka jest. Ale płaski. Nie wiem co to. Guzik? Z czapki coś?
Prosze o ID
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.