Skocz do zawartości

Moja dziura ... Zielona Góra

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

...mam i ja ;) Wyszła w beczce wraz z Gubeńskimi i w dodatku w każdej było przynajmniej pół szklanki starego browara ;)

CADMULLER
SOMMERFELD Ffo.
UNVERKAUFLICH

Pzdr! YO'uł!

Napisano

Niestety samobójczy atak komarów nie pozowlił na dłuższe kopanie nie pomogły nawet dezodoranty na to ścierwo. Wyskoczyło kilka porcelanek ale żadnej butelki. CDN

• 2 weeks later...
Napisano

Nie dobrze czuję że moja dziura sięga dna. Ale znalazłem nową niestety już nie tak blisko ale będą nowe porcelanki (mam nadzieje)

Napisano
Dzisiaj pojechałem na stary trakt prowadzący do Zielonej Góry no nie powiem jeżeli złom byłby w cenie to bym zarobił bo trafiłe stary resor, łańcuchy, bolec do przyczepy, śruby, blachy itp. oraz 2 zł z 1987 r. W drodze powrotnej wstąpiłem do tytułowej dziury i tu drugi cios - totalne zero. No cóz zdarza się wieczorem wyskoczyłem z córką i psiakiem na spacer jakieś 30 metrów od naszego domu na polnej drodze patrze a z ziemi wystaje porcelanka od butelki no i się zaczęło ...
  • 3 months later...
Napisano
Bardziej chodziło mi o dziure w ziemi ale każdy może sam wybrać. Na mojej z tyłu są 4 cyfry ale to chyba nie data bo pierwsze dwie to 10 a nastepne sa juz nie czytelne
Napisano

Bedąc ostatnio u znajomego stolarza w Świdnicy znalazłem na jednej z półek taki uchwyt chaba od trumny, stolarz nie pamieta jak do niego trafił.

Napisano

Przedwojenna Zielona Góra była znana z produkcji wina, zreszta podłej jakości.Sprytni Niemcy przepędzali liche wino na całkiem niezły winiak.Dziś po tej produkcji zostało juz tylko wspomnienie oraz ponad 130 ogromnych, XIX-wiecznych beczek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie