blaszak Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Witam serdecznie!Mam do Szanownych kolegów takie pytanie.W jaki sposób naprawić orzełki które są połamane??Chodzi mi o to czym najlepiej połączyć ze sobą poszczególne części?Orzełki są zazwyczaj przełamane na pół lub mają połamane skrzydełka.Czym to jakoś ładnie pokleić aby nie było widać od zewnątrz tych łączeń??A może ktoś z kolegów mógłby pomóc w poskładaniu tych oriełków??Z góry dziękuję za każdą podpowiedź.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 26 Kwiecień 2009 Share Napisano 26 Kwiecień 2009 Piękna kolekcja, szkoda ,że takie wymęczone. Moja sugestia, jeśli materiał i mniej więcej (miejsce złamania) się zgadzaja to można próbować kleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blaszak Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Wiem że wymęczone:( Jakimś konkretnym klejem próbować je pokleić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Możesz połączyć lutowaniem,nałóż w miejscu złamania na rewersie warstewkę lutu,moim zdaniem lepiej to będzie wyglądać niż babranie klejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Tylko, że lutowanie może nie trzymac.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lew_1988 Napisano 29 Kwiecień 2009 Share Napisano 29 Kwiecień 2009 Spróbuj pistoletem na klej na ciepło w laskach. Sklej je delikatnie od tyłu. Zawsze można klej potem lekko zeskronbać i je rozłączyć poniewż jest on dosyć miękki po zastygnięciu (coś jak średnio twarda guma),jednak powinien ci je ładnie połączyć tak że do gablotki się będą nadawały. Klej można kupić biały i lekko przezroczysty w wiekszości sklepów elektrycznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 30 Kwiecień 2009 Share Napisano 30 Kwiecień 2009 Witam zrób tak jak poradził Ci vis1939.Trzyma się kupy przynajmniej,a klej..?Raczej nie do tego typu fantów,połączenie elastyczne trafniejsze będzie w elementach gumowych,plastycznych itp.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Witam!Narzędzia w rękę, uciąć, przypiłować, spasować i na koniec lut twardy.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.