alwarez9 Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 proszę o id tego przedmiotu ,okres jego powstania ,wymiary tak jak na skanie około 5cmm x 6cm wykonany z miedzi ze starą patyną ,z uszkiem na górze.Z góry bardzo dziękję za sugestie lub jakieś skojarzenia
Wyro Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Mi i mojej żonie wydaje się, że może to być nawet średniowiecze. W każdym wypadku na górze jest napis. Spróbuj rozszyfrować litery.
8total4 Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 raczej nie jest sredniowieczny, max początek XVIIw.pozdro!
pomsee Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Stylistyka przedstawienia św. Jerzego wskazuje jednak na średniowiecze i to nawet wczesne. Jest coś po drugiej stronie?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 06:29 24-04-2009
Wyro Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Dokładnie, spłaszczenie perspektywy konia (zwłaszcza nóg) wskazuje na średniowiecze lub przynajmniej średniowieczny wzorzec. Tak jak napisałem, rozszyfruj litery na górze.
alwarez9 Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Napisano 23 Kwiecień 2009 proszę o id tego przedmiotu ,okres jego powstania ,wymiary tak jak na skanie około 5cmm x 6cm wykonany z miedzi ze starą patyną ,z uszkiem na górze.Z góry bardzo dziękję za sugestie lub jakieś skojarzenia
pomsee Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Medalik przedstawiający św. Jerzego zabijającego smoka zapewne średniowieczny.
alwarez9 Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 witam szanownych kolegów ,nietety nie jestem dobrym grafologiem i nie potrafię razszyfrować napisu.Może któryś zkolegów potrafi to zrobić ,postarałem się zrobić w miarę ostre zdjęcie,niestety napis jest bardzo rozmyty i nie wiadomo czy uda się coś rozszyfrować.Rewers jest całkiem gładki .Amulet jest dość dużych rozmiarów 55mm x 60mm i zastanawiam się gdzie on był noszony na szyi czy może na torbie podrożnej
alwarez9 Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 rewars amuletu za wszelkie sugestie wielkie dzięki
kopijnik2 Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 mogę dotknąć" tematu - ale pod warunkiem, że nie będziesz sprzedawał...
alwarez9 Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 witam!!!mogę Ciebie zapewnić na 100% że ten przedmiot nie jest nasprzedaż może jedynie zostać ozdobą mojej kolekcji (jestem wiekowym facetem) pozdrawiam
Pytanie
alwarez9
proszę o id tego przedmiotu ,okres jego powstania ,wymiary tak jak na skanie około 5cmm x 6cm wykonany z miedzi ze starą patyną ,z uszkiem na górze.Z góry bardzo dziękję za sugestie lub jakieś skojarzenia
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.