Skocz do zawartości
  • 0

amulet ,medal ? do id

alwarez9

Pytanie

Napisano

proszę o id tego przedmiotu ,okres jego powstania ,wymiary tak jak na skanie około 5cmm x 6cm wykonany z miedzi ze starą patyną ,z uszkiem na górze.Z góry bardzo dziękję za sugestie lub jakieś skojarzenia

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mi i mojej żonie wydaje się, że może to być nawet średniowiecze. W każdym wypadku na górze jest napis. Spróbuj rozszyfrować litery.
Napisano
Stylistyka przedstawienia św. Jerzego wskazuje jednak na średniowiecze i to nawet wczesne. Jest coś po drugiej stronie?

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 06:29 24-04-2009
Napisano
Dokładnie, spłaszczenie perspektywy konia (zwłaszcza nóg) wskazuje na średniowiecze lub przynajmniej średniowieczny wzorzec. Tak jak napisałem, rozszyfruj litery na górze.
Napisano

proszę o id tego przedmiotu ,okres jego powstania ,wymiary tak jak na skanie około 5cmm x 6cm wykonany z miedzi ze starą patyną ,z uszkiem na górze.Z góry bardzo dziękję za sugestie lub jakieś skojarzenia

Napisano

witam szanownych kolegów ,nietety nie jestem dobrym grafologiem i nie potrafię razszyfrować napisu.Może któryś z
kolegów potrafi to zrobić ,postarałem się zrobić w miarę ostre zdjęcie,niestety napis jest bardzo rozmyty i nie wiadomo czy uda się coś rozszyfrować.Rewers jest całkiem
gładki .Amulet jest dość dużych rozmiarów 55mm x 60mm i zastanawiam się gdzie on był noszony na szyi czy może na torbie podrożnej

Napisano
witam!!!
mogę Ciebie zapewnić na 100% że ten przedmiot nie jest na
sprzedaż może jedynie zostać ozdobą mojej kolekcji (jestem wiekowym facetem) pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie