Skocz do zawartości
  • 0

Magazynek

zb23

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Calkiem ladny wyszedl jak na takiego strupa". Jak go rozbierzesz, to napisz w jakim stanie jest sprezyna albo zrob fotke - strasznie jestem ciekaw czy cos z niej zostalo.
Napisano
Hmm jak go otworzyc? Denko wysuwa sie w jedna strone. Jesli po samej elektrolizie nadal nie daje sie ruszyc, to sprobuj zapuscic w miejscach styku np. WD-40, potem przeczyscic okolice szczotka druciana, opukac, wsunac cos plaskiego w szpare miedzy koncem denka, a pudelkiem magazynku i delikatnie podwazyc, ewentualnie powtorz czynnosc kilka razy - w koncu powinno sie dac rozruszac...
Napisano
Zalecam naprawde dobre wietrzenie przy tej eletrolizie. Pare dni temu czyscilem identyczny egzemplarz i zaczal sie wydzielac jakis gaz, ktory po prostu odbieral oddech jak sie go troche wciagnelo. Nie wiem jakim swinstwem byl pokryty ten magazynek...
Napisano
metalowa szczota do reki i do dzieła :)po czyszczeniu szczotką dobrze umyj gąbką- sznatką, mydło płyn do kąpieli itp. Dobrze wymyj we wszystkich zakamarkach bo bedzie ci inaczej rdzewiało :( Potem zlej jakimś olejem ( moze być przepracowany samochodowy, moze być oliwa do maszym itp ) potrzymaj całą noc rano to co sie nie wsysło wytrzyj szmatka i po sprawie :) ale ja bym go jeszcze potrzymał w lizie, 2 godzinki to nie wiem czy nie bedzie za mało był strasznie skorowowany
pozdro
Napisano
osobiście nie trafiłem takiego przez 25 lat kopania,ale kupiłem na giełdzie za niewielkie pieniążki około 50 zł.więcej miałem takich swt.
Napisano

Z całego magazynka sprężyna jest najlepsza troszkę szczotki z drutu i bębzie się świecić.Zachowała swoią sprężystość.

Napisano
zapomniałem napisać że elektrolizę najlepiej robić na świeżym powietrzu,balkonie,czasz czyszczenia przy 2-4 amperach to około 1-2 godziny.proces należy kontrolować i rozebrać magazynek na mokro ,sodę neutralizować wodą jest tłusta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie