DamianLca Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 Witam! Co to za szabla? Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na jej temat? Na jakie lata mogła by być ona datowana? Zakupiłem ją na allegro i myślę, że nie przepłaciłem? ;) Pozdrawiam:Damianlca
DamianLca Napisano 15 Kwiecień 2009 Autor Napisano 15 Kwiecień 2009 http://www.allegro.pl/item600975708_niespotykana_stara_ciekawa_szabla_zobacz_b_c_m.html
carabus Napisano 15 Kwiecień 2009 Napisano 15 Kwiecień 2009 sądząc po napisie na klindze made in India" to biznes życiazdrawim
Gniewkos Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Nic prostszego bierzesz kilku kumpli i wkręcacie jelenia na aukcji:)pozdro
chrzan49 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Gratulujemy rasowego okazu.Będzie kolekcja?
DamianLca Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Jeszcze jedno pytanie! Ile ta szabla może mieć lat? faktycznie napis made in India za bardzo nie pokazuje, że jest ona stara:P ale może gdzieś lata 50?
Swiety82 Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Cóż, na pocieszenie powiem Ci, że zawsze mogłeś trafić jakąś bezcenną antyczną szablę Dao, kutą w kuźniach Hanwei i z przypadkowym napisem Made in China... :)
DamianLca Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 WYPRASZAM SOBIE!!!:D Nie Made in China ale Made in India:D Ale i tak myślę, że cena 150zł to nie jest wysoka nawet jak za takie cuś:P A jak trochę się popracuje nad nią(zpiłowanie tej śruby:p i załatanie tych dziurek w skórze na rękojeść) to ładnie się będzie prezentowała na kominku wraz z innymi:]
DamianLca Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Napisano 16 Kwiecień 2009 Czyli nie opłacało się?:P A ja myślałem, że naprawdę biznes zrobiłem:D Naprawdę przepłaciłem;(? Pomińmy tą nakrętkę:P
ra_v Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Szabelki takowe można spotkac i nabyc w sklepie z antykami i pseudoantykami w UK. Cena około 15-20 funtów (PLN 75-100). Kiedyś kupiłem taką w sklepie organizacji charytatywnej za 5 funtów czyli za około 25 PLN. Jak ktoś zauwazył to współczesna pamiątka z Indii i często trafia do Uk z wracającymi turystami.Pzdr
kof Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Ale ten co ją sprzedał powinien mieć zaszczytne miejsce na Allegro Greatest Hits za opis. ączka okuta skórą, reszta metalowa", ikt zwykły nie przejdzie obojętnie".Za to przy lampie Tiffaniego, którą sprzedaje na innej swojej aukcji nawet ie znajdziecie osoby, która przejdzie obojętnie", więc to chyba jeszcze lepszy okaz.Ogólnie jego eksponaty wyglądają na wystawki z Niemiec, ale jak on to robi, że na wszystko ma kupców to chciałbym się nauczyć.
Pytanie
DamianLca
Witam! Co to za szabla? Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć na jej temat? Na jakie lata mogła by być ona datowana? Zakupiłem ją na allegro i myślę, że nie przepłaciłem? ;)
Pozdrawiam:Damianlca
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.