stg1971 Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 mam pytanie pruski czy austriacki ?,co ? ,albo do kogo należał ?.z góry dziękuję,pozdrawiam,i życzę wszystkim miłośnikom historii wesołych i zdrowych świąt.
8total4 Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 raczej końcówka XVIIIw, i nie-wojskowy.guziki wojskowe z okresu Wojen Śląskich byly cynowe i posiadały inne uszko.pozdro!
8total4 Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 stg1971: widzę że Ty masz małą wiedzę, bo ja nie mieszkając na Śląsku, wiem jak wyglądały guziki z W.Ś. to jest guzik cywilny z motywem kwiatowym, do żołnierskich mu jak Ziemi na Plutona..Gdybys choć troche wiedział o W.Ś. to wpadł byś na to, iż guziki i emblematy z tego okresu oprócz płomieni grenadierskich i klamerek od oporządzenia - były odlewane z cyny.jeżeli masz jakiekolwiek zastrzeżenia do mojej osoby, polecam wpisac w wyszukiwarce nick i zaznaczyc dzial identyfikacja albo monety i nie tylko i życzę miłej lektury.pozdro!
Hitboy64 Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 stg1971, a po co chcesz go wysadzać C4? To ma udowodnić okres"? A nie lepiej będzie skorzystać z 14C? I guzik zostanie w kolekcji...
stg1971 Napisano 9 Kwiecień 2009 Autor Napisano 9 Kwiecień 2009 mam pytanie pruski czy austriacki ?,co ? ,albo do kogo należał ?.z góry dziękuję,pozdrawiam,i życzę wszystkim miłośnikom historii wesołych i zdrowych świąt.
Mlody Mauser Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 HAHAHAHHA C4 dobre :D HAHAHA:D Buuum:D Tak , zastanow sie pierw nad swoja wiedza , a nie innych:)
Pytanie
stg1971
mam pytanie pruski czy austriacki ?,co ? ,albo do kogo należał ?.z góry dziękuję,pozdrawiam,i życzę wszystkim miłośnikom historii wesołych i zdrowych świąt.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.