Skocz do zawartości

Mocno zapuszczony" magazynek

Krecik2002

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie pojawila sie taka aukcja:
http://allegro.pl/item607579201_magazynek_mp45_stg45_rarytas_z_1945r.html
Jak myslicie, czy da sie z tego wyciosac cos na ksztalt prawdziwego magazynka? Cos mi sie nie chce wierzyc ze fant byl moczony w nafcie i ic juz sie w nim nie posypie" - przeciez ewidentnie widac ogromna skorupe rdzy... No i mam watpliwosci co do tej zachowanej" sprezyny w srodku...

A tak wogole zna ktos moze jakas fajna stronke, gdzie jest troche zdjec takich fantow w kiepskim stanie przed i po oczyszczeniu? Chcialbym nauczyc sie rozrozniac tak pi razy drzwi co mozna uzyskac z danego przedmiotu. Bardziej interesuja mnie rzeczy z blachy niz masywne klocki" w stylu zamkow karabinowych.
Wiem, ze jest sporo fotek na tym forum, ale porozrzucane po watkach i niewygodnie sie szuka...

magazynek jest ciekawy i po potraktowaniu szczotką drucianą a nastepnie włókniną może wyjść całkiem ładny wykopek. Kiedyś tak wyprowadziłem magazynek do G43. Pozostaje kwestia ceny jaka będzie w dniu zamnkięcia licytacji (9 dni do końca)

Nie wiem co to znaczy potraktować włókniną ale pojawia się pytanie czy będzie szansa przyczepienia jej do czegokolwiek.Według mnie zasada jest jedna-jeżeli rdzajest gruba i bąblowata to wewnątrz jest 80-90 procent tlenków i wody jednym słowem szajs{ z niemieckiego-g..warte}Nic odkrywczego nie napisałem ale przestrzegam w ten sposób przed okazjami z epoki"

Ale jakby byl dluzej moczony to chyba odpadlo by wiecej syfu, nawet bez specjalnej pomocy? Z tego co pisze wiekszosc, to chyba faktycznie fant nie nadaje sie do konserwacji, chociaz mozna by chyba troche popracowac zeby wyszlo wiecej ksztaltu, szczegolnie z tej gorszej strony...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie