Graudenz 18 Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Co to za blaszka? z wierzchu jest emaliowana na kolor czerwony i niebieski.1.
Graudenz 18 Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Ścianka grubości około 1 mmMogę zrobić więcej zdjęć, jeśli one w czymś pomogą a najlepiej szczegółów które pomogą w identyfikacji.
EMPAI Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Coś mi ten tył jajka nie pasuje do przodu.A gdzie uszko ?Dziurka też jakby w innym miejscuTo na pewno to samo zdjęcie ?Przy mm.grubości to może być janczar ale równie dobrze jakaś ozdóbka.Widziałem na przykład coś podobnego jako przywieszkę do komórki-tyle,że było ażurowe i oczywiście współczesne.
Graudenz 18 Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 nie widać uszka na tamtym zdjęciu bo jest z drugiej strony i jest na zdjęciu nie widoczne.Zaraz wrzucę dodatkowe zdjęcie
pomsee Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Z jakiego materiału zrobione jest jajeczko"?
Graudenz 18 Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Nie wiem jak określić stop metalu nie przyciąga magnesu kolor taki biało jak bym żółtawy lekko.
8total4 Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 widac technikę wykonania, zdobniczą i ślady obróbki, które w wieku XIX juz praktycznie zanikły.poza tym sama patyna na powierzchni przedmiotu wygląda na min. 200lat (chyba ze leżał w tragicznej ziemi..)pozdro!
Graudenz 18 Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 Na samym na dole taki wzór jak by litery IGS"
Pytanie
Graudenz 18
Co to za blaszka? z wierzchu jest emaliowana na kolor czerwony i niebieski.
1.
34 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.