Krecik2002 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Wiecej juz moczyc nie mam sily, a i dziadowski zasilacz nie ulatwia sprawy. Pewnie jeszcze troche opukam" najtrwalsze bable rdzy, troche poszczotkuje, moze gdzies przetre papierem sciernym (na pewno cale wnetrze zeby podajnik spokojnie chodzil) i bede calosc skladal do kupy. Mam w zwiazku z tym pytanie:- jak zakonserwowac sprezyne? zwyczajnie upackac ja cala smarem jak to sie robi fabrycznie?- jak zakonserwowac powierzchnie calego fantu? Przechodzilo mi przez mysl zaszpachlowac lekko najwieksze wzery, przyszlifowac i pomalowac, ale podejrzewam, ze efekt bylby kiepski. Jezeli pozostawie to tak jak jest, to natrzec jakims olejem czy co?Tutaj: http://www.stg.online.pl/czyszczenie.htmlczlowiek poleca natarcie roztworem taniny i paraloidem B44(?), ewentualnie oksydowanie na zimno. Co o tym sadzicie? Jakies doswiadczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 no i git wyszło. Teraz mosiężna szczota na wiertarce i efekt będzie zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 witam mam pytanko :) te magazynki były jakos malowane oksydowane itp ? czy tylko goła blacha ?? bo zastanawiam sie od czego zacząc czyszczenie od fosolu czy od lizy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 16 Kwiecień 2009 Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Te magi były oksydowane więc odradzam stosowanie fosolu. Lepiej zrobić odrazu elektrolize. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 16 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2009 Ja wogole odradzam fosole i inne odrdzewiacze od kiedy przekonalem sie jakie efekty daje elektroliza. W moim egzemplarzu wyszly nawet, slabo wprawdzie widoczne, oznaczenia, ktore pewnie by sie rozmyly w zracych swinstwach.Wogole to swoj magazynek zlozylem juz do kupy i nawet podajnik smiga niezle. Klopot tylko, ze po koncowym przeczyszzceniu szczota druciana zrobil sie miejscami blyszczacy i wypadaloby go jakos poczernic, albo oksyda albo tanina. Nie mam niestety zadnego doswiadczenia w obydwu metodach :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 zmyłka :)) miało być kwas szczawiowy :))) fosolu nie lubie bo mam przykre doswiadczenia :( to co moze być tam jakis malunek ktory ładnie odkryje szczawowy czy nic nie ma i do lizy dziada " ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 17 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Tu masz przyklad:http://www.hermann-historica.de/auktion/images55_gr/70037.jpgZadnych malunkow tam nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Ciągle pamiętam, jak wrzuciłem taki magazynek na złomie do starego piekarnika, nie miałem kasy chciałem zabrać na drugi dzień, rzeczywiście wróciłem ale kuchenki już nie było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krecik2002 Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 A ile, jesli mozna spytac, chcieli na skupie za taki magazynek? W cenie zlomu, czy policzyli jak za historyczny eksponat"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.