Skocz do zawartości

Magazynek do FLAK-a


Krecik2002

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wiecej juz moczyc nie mam sily, a i dziadowski zasilacz nie ulatwia sprawy. Pewnie jeszcze troche opukam" najtrwalsze bable rdzy, troche poszczotkuje, moze gdzies przetre papierem sciernym (na pewno cale wnetrze zeby podajnik spokojnie chodzil) i bede calosc skladal do kupy. Mam w zwiazku z tym pytanie:
- jak zakonserwowac sprezyne? zwyczajnie upackac ja cala smarem jak to sie robi fabrycznie?
- jak zakonserwowac powierzchnie calego fantu? Przechodzilo mi przez mysl zaszpachlowac lekko najwieksze wzery, przyszlifowac i pomalowac, ale podejrzewam, ze efekt bylby kiepski. Jezeli pozostawie to tak jak jest, to natrzec jakims olejem czy co?
Tutaj: http://www.stg.online.pl/czyszczenie.html
czlowiek poleca natarcie roztworem taniny i paraloidem B44(?), ewentualnie oksydowanie na zimno. Co o tym sadzicie? Jakies doswiadczenia?
Napisano
witam
mam pytanko :) te magazynki były jakos malowane oksydowane itp ? czy tylko goła blacha ?? bo zastanawiam sie od czego zacząc czyszczenie od fosolu czy od lizy :)
Napisano
Ja wogole odradzam fosole i inne odrdzewiacze od kiedy przekonalem sie jakie efekty daje elektroliza. W moim egzemplarzu wyszly nawet, slabo wprawdzie widoczne, oznaczenia, ktore pewnie by sie rozmyly w zracych swinstwach.
Wogole to swoj magazynek zlozylem juz do kupy i nawet podajnik smiga niezle. Klopot tylko, ze po koncowym przeczyszzceniu szczota druciana zrobil sie miejscami blyszczacy i wypadaloby go jakos poczernic, albo oksyda albo tanina. Nie mam niestety zadnego doswiadczenia w obydwu metodach :(
Napisano
zmyłka :)) miało być kwas szczawiowy :))) fosolu nie lubie bo mam przykre doswiadczenia :( to co moze być tam jakis malunek ktory ładnie odkryje szczawowy czy nic nie ma i do lizy dziada " ????
Napisano
Ciągle pamiętam, jak wrzuciłem taki magazynek na złomie do starego piekarnika, nie miałem kasy chciałem zabrać na drugi dzień, rzeczywiście wróciłem ale kuchenki już nie było...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie