Wyro Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 Trafiałem rożne guziorki, ale nie II RP a tu pyk:) Mam już dwa lub trzy, jeśli trzeci to II RP... Zerknijcie proszę. Może da się też po sygnaturach coś więcej powiedzieć.Pierwszy jest taki jak na zdjęciu.
Wyro Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 Ten jest taki a na spodzie ma sygnaturę: B G Ł
Wyro Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 A to jak LWP, ale wydaje mi sie, ze ma koronę, ale może mam halucynacje...Zerknijcie, prosze, na te 3 guziorki. Dzięki.
8total4 Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 dwa pierwsze to cynkowe z lat `20 dla szeregowych, piszę z pamięci, sygnatury M.K. nie kojarzę, ale BGŁ to znany zakład guzikarski - Bronisław Grabski Łódź.trzeci guzik to wz.28, cynk czy inny metal?pozdro!
Pytanie
Wyro
Trafiałem rożne guziorki, ale nie II RP a tu pyk:) Mam już dwa lub trzy, jeśli trzeci to II RP... Zerknijcie proszę. Może da się też po sygnaturach coś więcej powiedzieć.
Pierwszy jest taki jak na zdjęciu.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.