maik-maier Napisano 31 Marzec 2009 Autor Share Napisano 31 Marzec 2009 czesc i hallo,mam na imie florian. Tylko slabo mowe i pisze po polsku, przepraszam...mam pytanie, Chcialbym zwiedzic bunkry w ostwall z kolegami. tylko wiem o jednym oficjalnym" wejscie w pniewie. gdzie sa inny oficjalnie wejscie? juz szukalem w internecie, ale nie odkrywalem liste albo cos podobny.czy painstwo maja rade? i czy maja opinje, ktore wejscie sa warto za zwiedzac?Oczywiscie szukam tour ktore nie jest tak popularny i „touristiczny” ale sluchalem, ze niektory bunkry juz sa bardzo wandalowanie.ok, mam nadzieje ze painstwo rozumieli moje pitanie :-)Serdecznie posdrawiam i viele gruesse aus frankfurt oderflorian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 31 Marzec 2009 Share Napisano 31 Marzec 2009 http://www.petla-boryszynska.de/ i miłego zwiedzania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maik-maier Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2009 uj, to byl szybki odpowiedź dziekuje!gdy ktos ma wieciej pomisly, prosze pisz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Penetrator Napisano 1 Kwiecień 2009 Share Napisano 1 Kwiecień 2009 http://www.team-delta.de/ -> Objekte in Polen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scapa flow Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 www.bunkrowiec.com.plmoze na tym forum znajdziesz cos przydatnego.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 W marcowym wydaniu odkrywcy było napisane o MRU i był też plan tych umocnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 3 Kwiecień 2009 Share Napisano 3 Kwiecień 2009 plan i przewodnik można zakupić w Pniewie przy trasie turystycznej,czynna od godz 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 5 Kwiecień 2009 Share Napisano 5 Kwiecień 2009 Witam na forum.Na OWB czyli po polsku MRU są obecnie czynne tylko dwie oficjalne trasy turystyczne:Jedna w miejscowości PNIEWO http://www.bunkry.pl/druga niedaleko miejscowości BORYSZYN http://www.bunkry.lubrza.pl/W tej chwili nie ma żadnych otwartych wejść nieoficjalnych, więć do podziemi da się wejść tylko poprzez trasy turystyczne. Ale polecam pojedyncze obiekty na południu i północy-tam można wchodzić na własną rękę". Pozdrowienia do Frankfurtu a/O Grzebiuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 6 Kwiecień 2009 Share Napisano 6 Kwiecień 2009 polecam GW Schil,zawsze otwarte jest tam malutki system korytarzy i resztki umywalek no i oczywicie po drodze na Schila ciekawy most obrotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Grzebiuszko to jak my bedziemy wlazic?:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Przez 7P7 i otwory wentylacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 heheh - juz widze niektore osoby z ekipy w pancerzu :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 ...jak się popiesci to się zmiesci...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 ech,te stare czasy,wejscie do wewnątrz też ciekawe było...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 kolego woytas pytanie było o zejscia legalne,a na kraty zawsze są sposoby i nie tylko kraty,przecież nikt tu nie napisze o zejściach pzdr.wojna kratowa ciagle trwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 racja - w swoim knujacym umysle zaraz inne warianty przed oczami mialem Bunkry dla bunkrowcow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Jeśli mowa o MRU polecam oglądnąćhttp://www.youtube.com/watch?v=_T5Bs4-E9N4http://www.youtube.com/watch?v=1EWz3cPDlNs&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*adi* Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Panowie czy jest jakas mapa turystyczna czy cos w tym stylu z naniesionymi obiektami MRU i Festungsfront Oder-Warthe-Bogen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 10 Kwiecień 2009 Share Napisano 10 Kwiecień 2009 Są, sam gdzieś miałem mapy w zaznaczonymi obiektami, a nawet przekrojami ważniejszych fortyfikacji w MRU. W formie składanej broszurki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilford Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 A takie pytanko co do wojny kratowej czy już ruszyło z całej pary ? czy jak zwykle rozkręci się na dobrego w maju ? :)Pozdrowienia dla wszystkich wojowników anty krat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*adi* Napisano 11 Kwiecień 2009 Share Napisano 11 Kwiecień 2009 Swiety o to mi chodzi.Gdybys znalazl ta broszurke to napisz jak sie nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 17 Kwiecień 2009 Share Napisano 17 Kwiecień 2009 Najpopularniejsze są 3 mapy wydane przez Roberta Jurgę: pierwsze wydanie czarno -białe, kolejne kolorowe.A poza tym w każdej poważniejszej publikacji są mapy z wszystkimi obiektami OWB. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 a juz w ten łikend wyprubujemy klucze do wszystkich drzwi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 klucze juz wyprubowane - przydaly sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzebiuszka Napisano 2 Maj 2009 Share Napisano 2 Maj 2009 I było bardzo fajnie. Dziękuję uczestnikom za wspaniałą wycieczkę oraz dyscyplinę pod ziemią. Mam nadzieję, że Was mocno nie przegoniłem. Pozdrowienia dla wszystkich podziemnych łazików. GrzebiuszkaPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Grzebiuszka 23:39 02-05-2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.