emes Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 ja także biegam z f2,to całkiem przyzwoity sprzęt na kolorek i też prawdopodobnie przesiądę się na f5-niestety bardzo cieżko jest zdobyć jakieś info na temat f5,w kwestii zasiegu zbliżony jest podobno do x terry 505,jak kupię to coś skrobnę pozdr
escewu Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 witam ja mam dosyc niecodzienne pytanie w jakich warunkach przechowujecie swoje eFki2ki i jak je zabezpieczacie itp jakies sprawdzone pomysły:P pozdrawiam escewu
emes Napisano 22 Grudzień 2009 Napisano 22 Grudzień 2009 Fisherek to nie chinska porcelana-w torbę go i na pawlacz albo dno szafy:)
ensiferum3 Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Zrobiło się zimniej i w moim fisher'ku popękał kabel od cewki w kilku miejscach (wzdłuż), na razie naprawiłem go taśmą izolacyjną (nie taką za 1 zł ale porządną za około 8zł z esy", trzyma świetnie i po kilku wypadach dalej nic się nie dzieje).Czy w waszym sprzęcie też się coś takiego dzieje? Warto zaznaczyć że stało się to tylko w standardowej cewce , w cewce snajperce" po mimo używania na mrozie nic nie popękało.
samgnus Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 Fischera nie mam,nie miałem i pewnie juz nie będę miał ,ale podziwiam za zapał kopania w mrozie...
ensiferum3 Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 Dzięki , dla mnie najlepszy czas na kopanie .
Yankess(Deutch Krone) Napisano 24 Grudzień 2009 Autor Napisano 24 Grudzień 2009 ja osobisice teraz czas poświecam na studiowaniu i wyszukiwaniu miejscówek ale jak tylko ziemia delikatnie puści to lece spowrotem:) kto nie szuka ten nie znajduje :P
Yankess(Deutch Krone) Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 a powiedzcie, czy swoja F-dwójeczka trafiliscie jakies lancuszki pierscionki? jestem ciekaw bo na monetki jest the best, nigdy nie zdazylo mi sie trafic chociazby pierscionka czy sygnetu. moze w mojej okolicy nie trafiaja sie czesto, albo jest cos z tym spretem. ?
emes Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Fisherek jak najbardziej jest odpowiedni na drobną biżuterię-sam znalazłem nim kilkanaście pierścionków i obrączek,niestety głównie miedzianych(tylko jedna była pozłacana)pozdr
ensiferum3 Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Ja znalazłem obrączkę, zrobiona była z mosiądzu oraz sygnet ;) z trupią czaszką ... aluminiowy heh ale na pierwszy rzut oka adrenalina podskoczyła...
Yankess(Deutch Krone) Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 chm... czyli metale kolorowe chwyta ladnie:) a jak panowie ze sreberkiem i zlotem, jestem juz posiadaczem od roku i nie zdazylo mi sie nic z tych dwoch kruszcow trafic. owszem miedizane i aluminiowe rzeczy jak najbardziej:)
JAZON75 Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Witam Jeśli chodzi o sreberka i złoto to f2 ładnie je pokazuję, ja mam f2 od kwietnia tego roku i do tej pory mam na koncie 2 złotka i 12 sreberek (monety,medaliki,pierścionki).Ogólnie dobry sprzęt na drobnicę,tylko brakuje w nim ręcznego strojenia do gruntu.Dodam kilka fotek moich fantów.
emes Napisano 25 Grudzień 2009 Napisano 25 Grudzień 2009 Masz widocznie pecha kolego Yankess-srebrnych monetek trochę już nakopałem,dziwne że Tobie się nie trafiają...życzę tego rodzaju fantów w nowym sezonie:)pozdr
Yankess(Deutch Krone) Napisano 25 Grudzień 2009 Autor Napisano 25 Grudzień 2009 no kurcze, mam pecha i to strasznego, czesciej f=trafiam cynkowe feningi jakies plomby ale takich znajdek nie mialem zazdroszcze koledzy :) w niedziele po swietach uderzam nie moge wysiedziec przed komputerem ! licze ze cos trafie :) Zdrów :)
ensiferum3 Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 Ja tez nakopałem się trochę srebrnych monet i bardzo ładnie dźwięczały.Złota jeszcze nie wykopałem.Powodzenia .
melich Napisano 26 Grudzień 2009 Napisano 26 Grudzień 2009 U mnie też były srebrne monetki i pozłacane obrączka i guzik carski.
Yankess(Deutch Krone) Napisano 27 Grudzień 2009 Autor Napisano 27 Grudzień 2009 dzisiejszy wypad, od godziny 11 do godziny 6 po poludniu, poszukiwania zakonczyly sie szukaniem przy latare, bylem tak zdesperowany, taki o to teren i tylko 3 luski od mauserka i jakas felga, od jakiegos pojazdu, ktorej mi sie juz nawet wykopywac nie chcialo z ostro przymarznietej ziemi.nie wiem, ja mam jakiegos cholernego pecha, w okolicy znajdowala sie lescniczowka i maly stawik, dzis tylko fundamenty, teren poniemiecki, az dziwne ze nic nie moge trafic ! i tak od roku, jestem juz kompletnie sfrustrowany zaistniala sytuacja
JAZON75 Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Yankess naprawde masz pecha, to moje sreberka z wczoraj,stan mizerny ale zawsze coś.Czytałem dziś na forum że, fischery na mrozie słabo łapią a u mnie wręcz przeciwnie,moja f2 działa bez zarzutu.
ensiferum3 Napisano 28 Grudzień 2009 Napisano 28 Grudzień 2009 Dzisiaj chyba ciążyła na mnie klątwa gołębiej obrączki, wykopałem ich aż 8 co się rzadko zdarza. Złapał mnie chyba 3 razy lekki deszczyk w lesie ale się nie zniechęciłem, pomimo tego że wykrywacz (elektronika) nie był osłonięty żadną folią ani osłoną , przetarłem rękawicą i dalej szukałem. W pewnym momencie był tak zachlapany błotem że na wyświetlaczu nic nie było widać. Przetrwał i działa dalej :)Yankess - masz chwilowego pecha, przejdzie, poszukaj dobrej miejscówki.
pawciopawcio2 Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 f2 do szafy zakupiona f5 ale mróz i nie ma gdzie przetestowac
emes Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 To napisz kolego jak porównanie obu fiszerków,ja też nad f5 sie zastanawiam...pozdr
pawciopawcio2 Napisano 15 Styczeń 2010 Napisano 15 Styczeń 2010 w mieszkaniu jest ciezko sprawdzic poniewaz sa zakłucenia ale jak tylko sie rozpogodzi napewno zrobie jakies poruwnanie i test
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.