Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 Witam dzisiaj wyszedł taki zegarek chyba włoski niestety bez cyferblatu czy może ktoś wie coś więcej ?pozdro>
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 2. potem taka ikonka dość sporawa wcześniej wychodziły mniejsze czy posiadała dwie części na zawiasie ?
adek_ Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 arek gratki ciekawych fantów, załuje ze dzis nie mogłem :)
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 3. taki kawałek tabliczki z rosyjskimi literami co to może być ?
8total4 Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 te pudelka byly opisywane francuskim, na znak walki polskich Patriotów, z rusyfikacją.pozdro!
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 4 jeszcze takie wieczko od pasty do zębów??? francuskie czy mogli go używać np. żołnierze niemieccy ?
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 4 czy to hak mundurowy skóra na swoim miejscu ,czy niemiecki ?
Arseon Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 to ciekawe czyli made in zabór rosyjski cywilnepozdro>
Vorax Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Jestem jestem,dekielek fajny napis Messagero nieczesto spotykany,ciekawa musiala byc historia jak ten zegarek znalazl sie w Polsce.Najprawdopodobniej przywedrowal z jakims wlochem gdyz w zegarkach dla Polski tego typu oznaczenia nie byly stosowane.Tak czy owak nie spotkalem sie jeszcze z ta nazwa wiec fancik jest ciekawy.Resztki obudowy sa najprawdopodobniej wykonane ze srebra,dekielek pewnie byl miedziany i posrebrzany.Pozdrawiam! Vorax
Vorax Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 AS to model mechanizmu szablonowego podobnie jak dzisiaj np szwajcarska firma Eta.Piszac srodkowy dekiel mialem na mysli ten dekielek gdzie jest napis messagero gdyz ten element jest ciekawy.Pozdrawiam i sorki za niescislosc:)Pozdrawiam Vorax
Wyro Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Co do ikony. Może to być np. łamanie chleba w Emaus. Na upartego Ostatnia Wieczerza. Ale wydaje mi się, że to postacie anioły, a dokładniej tak przedstawione trzy Osoby Boskiego - Trójca. Podobną konwencję zastosował Rublow w swojej słynnej ikonie z XV wieku:http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Andrej_Rubl%C3%ABv_001.jpg
Arseon Napisano 17 Marzec 2009 Autor Napisano 17 Marzec 2009 Vorax wrzucam ten dekiel może się coś dopatrzyszpozdro >
Pytanie
Arseon
Witam dzisiaj wyszedł taki zegarek chyba włoski niestety bez cyferblatu czy może ktoś wie coś więcej ?
pozdro>
42 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.