coinhunter Napisano 6 Marzec 2009 Autor Napisano 6 Marzec 2009 Witam,wydaje mi się że jest to wz.19 ale nie jestem pewien.Przeszukałem allegro w aukcjach ale nawet podobnego nie znalazłem więc proszę o identyfikację i czy jest on dość popularny ?Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
SZZ Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Witam,a nie jest to przypadkiem orzełek z czapki przedwojennego kolejarza?Pozdrawiam
Kasjan2000 Napisano 9 Marzec 2009 Napisano 9 Marzec 2009 Witam. Jest to jedna z odmian orzełka urzędniczego II RP(wzór 19). Bardzo często mylony z orłem Wojsk Wielkopolskich. Na zdjęciu 2 i 3 zamieszczam oryginalnego orzełka Wojsk Wielkopolskich który ze względu na kształt i zbliżone wymiary jest porównywany z orłami państwowymi wz.19. Pozdrawiam
coinhunter Napisano 6 Marzec 2009 Autor Napisano 6 Marzec 2009 Witam,wydaje mi się że jest to wz.19 ale nie jestem pewien.Przeszukałem allegro w aukcjach ale nawet podobnego nie znalazłem więc proszę o identyfikację i czy jest on dość popularny ?Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
karpik Napisano 6 Marzec 2009 Napisano 6 Marzec 2009 Wrzuć do oleju, niech dalej nie gnije.Jeżeli grubsza blaszka, to pogotuj w oleju nad gazem z 1-2 min.Pozdro.
Pytanie
coinhunter
Witam,wydaje mi się że jest to wz.19 ale nie jestem pewien.
Przeszukałem allegro w aukcjach ale nawet podobnego nie znalazłem więc proszę o identyfikację i czy jest on dość popularny ?
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.