pastuszek Napisano 1 Marzec 2009 Autor Napisano 1 Marzec 2009 zazwyczaj zachwalamy, więc taka odmiana:-)Na początek mój:minelab x-terra 70: wskaźnik naładowania baterii kłamie,nie da się złożyć na małe kawałki i sterczy z plecaka.
maniutek1 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 No to dalej Minelab... Explorer Se: złe wyważenie, wolna reakcja graficzna, maskowanie kolorów poprzez leżące w nawet dość dużej odległości zdyskryminowane żelastwo (na standardowej cewce). Reszta suuuper!PozdrawiamManiutek
garbaty Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 I tu sie z toba nie moge zgodzic ´´maniutek1´´(maskowanie kolorów poprzez leżące w nawet dość dużej odległości zdyskryminowane żelastwo (na standardowej cewce). W Se zdyskriminowane obiekty oznacza cisza w sluchawkach,lezacy miedzy nimi kolorek zawsze sie odezwie.Jedyne co mnie troche wkurza :ze lezacy na duzej glebokosci duzy element zelazny (o dobrej substancji)pokazany bedzie jako metal o malej zawartosci zelaza i duzej przewodnosci poprostu jako Kolorek.Pozdrawiam
michal* Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 WitamNastępny Minelab Quattro Mp:Niewygodny podłokietnik,duże zużycie energii,w trybie coin i coin & jewellery nieustanne wskazania na monety albo na biżuterię ,a pod cewką zupełnie coś innego,trochę ciężkawy.Tyle mogę powiedzieć po miesiącu użytkowania. Przede mną jeszcze duuuużo nauki. Pozdrawiam
panadam12 Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 sovereign GT minusy:waga,brak precyzji,w niektorych sytuacjach przy wylaczonej funkcji iron mask blisko lezace zelazo zagłusza kolor
rabat Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 ace250.-bardzo się cewka kruszy -rurki trochę rdzewieją i się czasem zacinają saper traper-na dużej cewce ciężko ominąć małe pierdoły-dużo kręcenia śrubkami podczas składania
Prezes14 Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Hs3 - brak dyskryminacji zasięgi ok. Pozdrawiam
adeer Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Proxima - ciężki, po całym dniu machania mam zakwasy ;) i łapie niektóre kamienie. Poza tym gitarrra git ;)
mustafa Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 jak PROXIMA jest cięszka to ja jestem FRED FLINSTON
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Adeer, wykorzystaj końcówkę zimy, żeby trochę przypakować przed sezonem ;]
adeer Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Jak już to ciężka a nie cięszka" po tym widać, że jest duże prawdopodobieństwo abyś nim był. Według mnie nie należy do najlżejszych i bynajmniej dla mnie jest ciężka.
adeer Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 he, nie muszę pakować mam 186cm wzrostu i ważę 105kg, właśnie muszę trochę zrzucić bo przez zimę trochę mi się nazbierało kilogramów ;)
VanWorden Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 pastuszek - no nie przesadzaj. Jeśli X70 dajesz minus za składanie to powinieneś chodzić z samym krecikiem chyba:))Ale tak na serio to zobacz który inny wykrywacz można aż tak rozłożyć? Przy dobrym układzie elektronikę Xterry można schować do kieszeni. Szkoda tylko, że Minelab nie wykorzystał tego i nie robi cewek z dłuższym kablem, tak żeby mozna śmiało wejść do wody ze schowaną gdzieś elektroniką. Jeśli masz za długą sztycę to spytaj u dystrybutora bo robiono je w kilku rozmiarach i na początku faktycznie były za długie dla niektórych osób.PozdrawiamVW
Brzęczyszczykiewicz Napisano 3 Marzec 2009 Napisano 3 Marzec 2009 Adeer, to że masz warunki, to nie znaczy że masz możliwości. Dopiero praca fizyczna albo ćwiczenia dają krzepę, że z byle powodu nie dostajesz zakwasów.
traper6 Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 @ Prezes14...Hs3 - brak dyskryminacji ..."Możesz jaśniej ? Ja z tym wykrywaczem chodziłem 8 lat i mam zupełnie inne zdanie.
Zwierzu Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 WitamTakich dzdetów to juz dawno nie czytałem:))))))X-terra nie da sie złozyc na małe kawałki:))))Mało jest takich wykrywaczy jak terka która tak fenomenalnie sie składa.A wracając do meritum...Zauwazylem ze w X-terce przy sondzie 9 kabel sztywnieje podczas nawet małych mrozów.Przy sondach 10,5" nie ma tego problemu.Zdecydowanie lepszy i elastyczniejszy kabel.
szymi Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Witam Gti2500 ciężki 2.5kg z małą cewką z dużą jeszcze więcej identyfikacja nie prawidłowa na głębiej zalegające przedmioty pokazuje kolor a naprawde to jakieś pordzewiałe żeliwo pomiar głębokości też nie zawsze się sprawdza a pozatym dość fajny i szybki spżęcik teraz męcze minelab se wolny okropnie ale jak narazie wydaje mi się że minelab będzie lepszy od gti2500 czasz pokażePozdrawiam
Mati$ Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 michal* lepiej zacznij chodzić na all metal najlepsza identyfikacja i można trochę szybciej zamiatać.
Bambini Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Główną wadą moje X-terry 50 jest to że nie jest to X-terra 70. Poza tym jest super.
michal* Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Teraz chodzę na trybie Relic albo All Metal,na Coin i Coin & Jewellery chodziłem na pierwszych poszukiwaniach z tym wykrywaczem,ale był to pierwszy i ostatni raz.Mati$,funkcje Trash Density masz ustawioną na Low czy High?Z tego co zauważyłem na High można szybciej przemiatać.
k0k0 Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Solaris niestety nie toleruje innych Solarisów w pobliżu, więc z kumplem często szukamy się po lesie. Poza tym niezbyt dokładna dyskryminacja. Ale da się z tym żyć:)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Żaden wykrywacz z cewką rezonansową nie toleruje swojego brata w bliskości, nawet jeśli ten drugi nie jest włączony. I jest to jak najbardziej normalne!A jeśli obydwa są włączone, to bez odstrojenia częstotliwości w jednym, trzeba się rozsunąć na sporą odległość.
sudajew Napisano 4 Marzec 2009 Napisano 4 Marzec 2009 Pora na mojego Tesoro silver umax- jeśli to można nazwać wada, to też sie gryzie z innymi tesorakami- zaciski od rurek sie troszkę wyrobiły, niby nic a jednak wkurzaPoza tym żadnych wad nie dostrzegłem, ogólnie bardzo sympatyczny sprzęcik, no może mógł by mieć ciut większy zasięgpzdr.
marcin29 Napisano 5 Marzec 2009 Napisano 5 Marzec 2009 Salamandra,niestabilna praca na kolorze ciągle rozstrajanie,bardzo czula na wilgoc i lekki dotyk o przeszkode.Pozatym wszystko ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.