Skocz do zawartości

Tajemnicza budowla na terenie rezerwatu meteoryt morasko"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!
Często z rodzina wybierałem sie tam na sanki, teraz na rower, spacery. Zawsze ciekawiła mnie tamtejsza budowla, google milczy. Moze ktoś z was wie kiedy, kto i do jakiego celu ja tam zbudował.

Pozdrawiam!

Napisano
Wygląda to tak jakby pod budowę tej żelbetowej konstrukcji wykorzystano fundamenty jakiejś dużo starszej zburzonej budowli.
Napisano
Saper sprawdzałeś co jest na górze? Są tam wogle jakieś schody?

Moim zdaniem to wygląda na jakiś magazyn bo co to by był wtedy za bunkier? mini flakturm?

Ze zdjęcia widać że budowla nie ma drugiej ściany więc....chyba nie można narazie powiedzieć co to za obiekt.
Rzuć więcej fotek :)

Pozdrawiam
Napisano
No ok, dam te foty, ale dopiero w przyszłym tyg. Mur jest jakby sciana skarpy. Zeby zobaczyc go po drugiej stronie trzeba od boku podejść na ok 5 metrowe, strome wzniesienie.

Pozdrawiam!
Napisano
może kulochwyt? w tym miejscu był poligon artyleryjski
podobna konstrukcja stoi w lesie przy osiedlu domków jednorodzinnych w Suchym Lesie
Napisano
Pamietam jak za dzieciaka, jeszcze w szkole podstawowej mielismy tam jakis wypad cala klasa razem z nauczycilem.
Moi koledzy i kolezanki nazywali to miejsce AMKIEM"?

Ciekawe miejsce.

Ta sprawa nadaje sie do teczki z napisem Z archiwum X".
Napisano

Sorki ze dopiero teraz. Do Szyna: ta mapka nie obejmuje terenu na korym jest ten obiekt, jednak stoi w tym samym lesie, który w 95% nalezy do parku. Pierwsze zdjęcie to tył.

Pozdrawiam!

Napisano

Do zbrojenia użyto tez m.in. szyn (od wąskotorówki) oblepienych jakąś masą (nie metal i beton). Mozliwe że ktoś palił na tym jakieś butelki i to od tego, ale nie jestem pewien, wiec wstawiam:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie