armand Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Nikt nikogo nie podkapowuje, tylko miejcie na uwadze, że wytwórcy nie płacący podatków, zaniżają ceny na rynku. Po doliczeniu należnych podatków ceny ich wykrywaczy byłyby wyższe. Podatki i należne opłaty w cenie wykrywacza stanowią ponad 30% jego wartości. Produkcja nieopodatkowana jest objawem tzw nieuczciwej konkurencji. Wszystkie firmy polskie mają tak ceny ustawione, że konkurują między sobą. Jedna nieuczciwa owca, mająca koszty mniejsze od innych zakłóca rynek. A działanie tzw kretów, dla prawdopodobnie niepłacącej podatki firmy [brak adresu, tylko na telefon, brak towaru na A...] jest cichą kampanią reklamową. Kampanią, której ten prawdopodobnie nielegalny wytwórca nie może oficjalnie zrealizować. Dla rynku nie ma znaczenia jego działalność przy wytwarzaniu pojedynczych sztuk. Ale zmasowana akcja propagandowa na forach, jaką naiwnie prowadzicie, ma już znaczenie. Uwaga ogólna. Zajmijcie się przedstawianiem zalet polecanych przez siebie wykrywaczy, a trzymajcie się z daleka od ich wytwórców, nawet gdy ich nie lubicie. Dobrze to robi Prezes 14, poleca sprzęty, adresuje je do konkretnych użytkowników, zaznacza też, których nie zna, ale są uznane.
terenowiec69 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Prezes nowy Gt kosztuje 2900zł+wysyłka,masz stare informacje.Ja na malitaria polecam HS-3 smetek,bo sam miałem,ale tylko na żelazna militarkę,kolory od wielkości łuski też ładnie bierze,na mniejsze ci odradzam.Fisher f4 wbrew co tu pisza ma tryb satyczny w all metalu.Kolego miajscówka jest ważna ,sprzet juz mniej.Takie moje zdanie.
rabat Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 PHOTOBYMAGIK szukałeś już wykrywaczem?? ja proponuje kupić na początek zwykłego statyka np. saper traper i jak ci się spodoba to można go łatwo sprzedać i mało stracić. ale jak chcesz od razu wydać całą kasę to kup whites tm808. takie moje zdanie
Saper93 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Do terenowiec69: jest to tryb a'la prospecting (czy jak to sie yam pisze) w x70, tryb w ktorym wymagany jest minimalny ruch cewka. Napisałem ze nie ma PEŁNEGO trybu statycznego, zeby wszystko było jasne. Podrawiam!
Photobymagik Napisano 1 Marzec 2009 Autor Napisano 1 Marzec 2009 No właśnie o to chodzi że teraz chce zacząć swoją przygode z wykrywaczem - ale nie chce kuopwać jednego żeby sprawdzić jak to jest i zaraz go opychać dalej - ja jestem zdania że jak już kupować to lepiej przyinwestować i kupić coś dobrego - na taki jednorazowy wydatek na dłuższy czas :) A co do tego GT to właśnie chodzą po 2900 - wraz z jakąś tam osłoną na elektronike i osłoną cewki. No ale pomyśle jeszcze nad taką opcją żeby może gdzies dorwać jakiś używany w dobrym stanie. A do armanda" powiem tak - jest jak jest i nic na to nie poradzisz.. nawet jeśli ktoś tak reklamuje inny czy coś no to mi tam w sumie nic do tego - a czy pod nazwą swojej firmy czy nie to inna bajka. Ale ten post nie jest przeznaczony do kłótni między konkurentami bo Ci zaniża stawki czy coś. Jego sprawa.. jak go doścignie prawo to on będzie się o to martwił - Ty masz legalu wszystko wiec nie masz czym się martwić. A jeśli chodzi o sprzęt to dobrze że tak go reklamujesz, ale z drugiej strony ja szukam na prawde najodpowiedniejszego do tego celu poszukiwań sprzętu i dlatego pytanie skierowane zostało do wszystkich i każdy może tu się śmiało wypowiedzieć odnośnie swoich spostrzeżeń.
Photobymagik Napisano 1 Marzec 2009 Autor Napisano 1 Marzec 2009 White's TM 808 z tego co widziałem na stronce i czytałem o nim to faktycznie ma podobno świetne osiągi, ale z drugiej strony to dwukrotnie przekracza mój budżet który chce poświęcić na wykrywacz - moja górna granica której raczej nie chce przekraczać jak narazie to 1600zł i tego się będe trzymał bo kokosów nie zarabiam a są też inne ważne wydatki na głowie :)
pastuszek Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Z wykrywaczy zachodnich masz do wyboru zatem tylko fishera f-4 bo chyba tylko on w tym przedziala cenowym ma statyka.Jego bezpośrednim polskim konkurentem jest proxima.I ja wybierałbym spośród nich.I w razie czego oba sprzedasz prawie bez straty, a to też ważne.Smętki & podobne garażowe wynalazki to jednak niższa półka.
Mjager Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Armand weś ty się opanuj człowieku. Myślisz,że jak skrytykujesz jakąś podziemna firme to na tym coś zyszkasz?Uświadom to sobię,że twoje sprzęty są owiele słabsze od takich wykrywaczy jak Smętek itp.Ja stałem sie właścicielem smętka i jestem zadowolony. Mam kolege,który biega z Salamandrą i też nie narzeka. Oba są bardzo podobne do siebie. Jedynie czym sie różnia to innymi wadami.Smętek ma slaba konstrukcje nośna, a Salamandra bardzo uczulona na deszcz i zmienne warunki pogodowe.Kolego Magik ja Ci polecam wybrać typowego statyka polskiej produkcji. Chyba są najlepiej dopasowane do polskich warunków.
Prezes14 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Rzeczywiście, pomyliłem się z GT.Pomyśl jeszcze nad tym sprzętem:http://www.rutus.com.pl/proxima.phplub tak jak koledzy mówią Hs3 - ja miałem smętka przez 4 lata (mój pierwszy wykrywacz) Bardzo prosty w obsłudze, zasięgi też na wysokim poziomie, cena nie duża, tyle że może Cię zdenerwować kopanie gwoździ, odłamków co nie jest przyjemne. z proximą nie będziesz miał tego problemu, bo dyskryminację ma bardzo dobrą. PozdroPs co do hs3 to sprzedałem go mocno używanego za drożej niż kupiłem nowego...
armand Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 Mjager, napisałeś:Uświadom to sobię,że twoje sprzęty są owiele słabsze od takich wykrywaczy jak Smętek itp.No to zrób testy w powietrzu dla Smętka, praca statyczna, dyskryminacja 0, dla sondy 25 cm i przekonaj mnie? Być może tak, ale to udowodnij! Parametry Prospectora podane na stronie producenta.Porównaj też konstrukcję mechaniczną Smętka i Prospectora i... przekonaj mnie! Bo jak na razie, to bijesz pianę jak prawie całe to forum.
adek_ Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 z tego co widzialem w lesie polecam Smetka lub Sovereign GT. Polecanie armanda na militarke dla mnie jest wielkim nieporozumieniem
armand Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 dek_wawa, uzasadnij TECHNICZNIE swoją ocenę, dlaczego Prospector wg. Ciebie nie jest polecany na militarkę.
stg1971 Napisano 1 Marzec 2009 Napisano 1 Marzec 2009 smętek do muzeum,wcale się nie rozwinął,uważam że dużo tracisz szukają tylko złomu militarnego a gdzie metale ag.au.z tego coś jest.
adek_ Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 moj kolega latał z armandem wiec pisze co widzialem. Stg muzeum nie muzeum, nie chodzi o kolor tylko jak w temacie militarke. I nie mysle tu o monetach. Smętkiem sie nakopiesz ok, ale jesli chodzi o zasięgi to niewiele jest takich wykrywaczy. Od czasu do czasu towarzysze koledze ze smętkiem z moim garreteem 2500 pro. Tych wykrywaczy nie da sie porownac w lesie, garrett przy głęboko zakopanych fantach nieistnieje. Jest dobry na kolor ok, ale pytanie było o militarke stad moja taka opinia.
adek_ Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 weźcie Panowie jedną wazną rzecz przy militarce. TO nie lata 80,teraz w wiekszosci przypadkach np transzeje czy ziemianki to już poprawiasz po kims (lub po paru osobach). I jesli masz słaby wykrywacz to szanse na znalezienie czegos fajnego są nieduze
borsuk leśno-polny Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Na okopy i ziemianki przeszukane w latach 80-ych, 90-ych i ciągle przeszukiwane do dzisiaj polecam coś takiego, plus jakaś zwykła wykrywka. Z takim zestawem można dziś coś jeszcze z nich wyrwać.http://www.zuch.com.pl/minikoparki.php
adek_ Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 borsuk wbrew pozorom to naprawde niegłupi pomysł. Po paru głębszych łychach dopiero wjazd ze sprzętem :)
borsuk leśno-polny Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Problem to tylko zezwolenie z nadleśnictwa, bo po kryjomu raczej z tym do lasu nie wjedzie:-) Jak załatwisz papier, to ja wynajmę mini-koparkę i jeszcze skrzynkę Perły postawię:-)
borsuk leśno-polny Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Ze samego Lublina (Czuby), od paru lat co prawda na zsyłce w stolicy, ale w sercu zawsze lublinianin:-)
armand Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Widzę adek_wawa, że wpisujesz się w kanon specjalistów od wykrywaczy powszechny na forach. Nawet nie używałeś Prospectora [!], ale umiesz wydać o nim druzgocącą opinię. Ciekawe! Chwalisz wykrywacz który masz, bo go znasz. Innego nie znasz, to go depczesz. A może twój kolega nie umie go obsługiwać, może nie jest taki inteligentny jak Ty?Na propozycję porównania parametrów technicznych swojego wykrywacza, z parametrami, które podaje producent krytykowanego przez Ciebie wykrywacza - milczysz.
adek_ Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 armand rozumiem Twoja postawe, jest oczywista. Piszę Ci tylko o tym co widzialem a nie co robiłem. W przeciwieństwie do Ciebie nie chwale tego co mam , pokaz mi w tym wątku żebym na militarke polecał swojego garretta. Chwalę smętka z którym nigdy nie chodzilem ale moj dobry kumpel z nim smiga i robiłem porównania z moim garretem który wypadł przy nich blado.Wiec gdzie widzisz chwalenie swojego w moim przypadku? Z tego co wiem, to jest forum, każdy na prawo do swoich opinii. Ja jestem tylko poszukiwaczem w przeciwieństwie do CIebie (nie promuje zadnej marki) i będę wypowiadał się tak jak mi się tak jak będę uwazał to za stosowne.bez urazyadek
ARKADIO.IE Napisano 2 Marzec 2009 Napisano 2 Marzec 2009 Przeczytałem wszystko minimum 3 razy i nic nie kumam ?Na militarkę ?Pewnie HS-3 (miałem ) Whites 6000di pro sl (mam) Whites 6000 xl pro (mam ) C.scope 1220xdp (mam ) Whites Tm 808 (miałem do czynienia)Kolejność przypadkowa:)Ze te sprzęty ręczę własną ręką; Dyskryminacja nie jest potrzebna, wymagany b.dobry zasięg ,i solidna konstrkcja ,kilogramy bez znaczenia bo i tak więcej kopiesz niż łazisz.Propo wykrywaczy Armanda nie miałem przyjemności . Propo Mastera to szkoda gadać (bez urazy)Propo Md :) to też bez urazy ,bo szkoda pisać pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.