Skocz do zawartości
  • 0

odznaka

lukaszpol26

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak pisałem nie znam się wiedz siedzę i oglądam i nie widzę różnicy więc proszę kolegów o ocenę (aczkolwiek wydaje mi się ze jest bardzo podobna do tej z aukcji)
Napisano
Dzięki wszystkim którzy pomagali w identyfikacji aczkolwiek nie wiem czy to kopia czy oryginał ale może jeszcze dojdę do prawdy.Jeszcze raz dziękuje i Pozdrawiam ŁP
Napisano
Wyślij mi też na maila. Mój kolega się tym interesuje (nie jako kolekcjoner). Prześle mu. Z góry dzięki. wyroi@wp.pl
Napisano
Kolega 'lukaszpol26' na maila wysyła tylko większy objętościowo" skan jak wyżej. Bez dobrej jakości fotografii niestety nic więcej się o tym obiekcie nie powie...
Napisano
Judenordnungdienst (dosłownie żydowska służba porządkowa lub policja żydowska )

http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCdischer_Ordnungsdienst
Napisano
Odznaka na czapkę Ordnungsdienst-żydowskiej służby porządkowej w którymś z gett Generalnej Gubernii,jeżeli to oryginał stanowi nie lada ciekawostkę (niestety takie przedmioty są często od lat fałszowane),czy mógłbyś zamieścic zdjęcie rewersu?
Napisano
Rewers nie ma tu nic do rzeczy - w Twoim przypadku ważne jest pochodzenie odznaki - powiększ tę z wikipedii i porównaj ze swoją.Nie sugeruj się brakiem emalii.
Napisano
Wklej odznakę z wiki w moje obrazy"cz obrazy" i powiększ przy pomocy programu wbudowanego w Twój system operacyjny.
Chyba się nie mylę,że wśród forumowiczów nie ma nikogo,który ma taka sama lub podobna z kieleckiego getta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie