wino39 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 http://www.allegro.pl/item553761824_nowe_buty_taktyczne_jungle_boots_czarne_11_warto.htmlmiał jak myślicie jagby sie sprawowały w terenie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M164U Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Ponieważ są to jungle boots - czyli buty przystosowane do dżungli, to w terenie dżunglowym i w gorących klimatach sprawdzają się dużo lepiej niż tradycyjne buty wojskowe zrobione całe ze skóry, które nie pozwalają na szybkie wyschnięcie buta, albo nawet na ewentualne szybkie pozbycie się wody czy też wilgoci w bucie przez małe otwory przy podeszwie. Ten rodzaj podeszwy jest dobry na błoto, natomiast fatalny na śnieg:))) Prawdziwe jungle boots powinno też mieć metalowa wkładkę w podeszwie chroniąca stopę od pułapek typu dziura z zaostrzonym babusem i zakończone fekaliami:) Osobiście mam takie i je lubię (dobre na lato), ale to jest kwestia gustu, inni lubią np. takiego rodzaju buty http://oakley.com/pd/1691 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamol4 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Niezłe, ale zależy w jakim terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suchy84 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Ja do lasu zakupiłem takie cuś. Wypróbowane w lesie jak i w górach i puki co jestem zadowolony.http://www.allegro.pl/item562045887_buty_zimowe_robocze_brc_ural_r_41.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Pamiętaj aby w tym przypadku, przy ewentualnym zakupie dokładnie dobrać rozmiar buta do stopy w przeciwnym razie musisz być przygotowany na bolesne obtarcia.Miałem z tymi butami właśnie taki problem - kupiłem celowo delikatnie większe.Efekt: obtarcie przez potrójny szew, na kostce.Poza tym unikaj chodzenia w nich z poluzowanymi sznurówkami(zawsze mocno zawiąż) i lepiej nosić do nich 100% bawełniane skarpetki.Moja ogólna ocena: 6/10 - osobiście polecam jakieś trekkingi z gore-tex(salomon,hi mountain,ecco,kaiteki,meindl) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 buty taktyczne nie zabardzo nadająsie do lasu,kiedyś mialem Magnumy co z tegożę lekkie jak szybko przemakały,teraz mam skoczki (kupione tylko ze względu na to że są tanie )nie narzekam jak narazie ale mają mały przebieg i były kłopoty z rozciągnieciem i dopasowaniem,według opini najlepsze są bundeswery ale to koszt ok 280zeta nowe no ale zawsze mozna nabyć używane na allegro od 50 do 100zł ,chodzi głównie o scięgno achillesa no i zeby szybko nie przemakały więć jednak najlepiej bundeswery ponoć najlepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandzior26 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Jak mój przedmówca ja również używałem butów m-ki Magnum lecz mi z kolei popękały przy łączeniu materiału z podeszwą. 260 zł poszło do kosza. Od 1.5 roku używam przez cały czas Kupczaków. Dla znawców tematu nie muszę opisywać tych butów. Są drogie ale warte swojej ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 http://www.allegro.pl/item542698346_magnum_classic_rozm_47_promocja_okazja.html najpierw z 5 lat latałem w desantach aż się nie rozwaliły, teraz 2 rok w tych i jestem szczerze bardzo zadowolony!! Trochę zaimpregnować i od początku zimy ani razu nie miałem mokrej skarpety;)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 kolego takie male pytanie a gdzie w nich chodzisz bo jak po mieście to są ok,ale na wyprawy np fortyfikacje lub do lasu to sie z tobą nie zgodzę ,na Mru wytrzymaly bez nasiaknięcia ok 5 minuy a w trawie podobnie a chodzenie w nich mokrych caly dzień to tragedia, wić dalej obstaję że buty taktyczne nie nadają sie na wyprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cronos Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Mówię o łażeniu w śniegu, miejska chlapa itp. Typowo terenowo tez sprawdzałem, w górach latem po ulewie stopy to była jedyna sucha część ciała. Przyznam się ze zalecano mi żebym je impregnował sprayem na tych siateczkach z boku. Raz w tygodniu psiknę i spoko. I jak wiem ze będę więcej łaził i w trudnym terenie to obowiązkowo wełniana skarpeta - zero potu na nodze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Polecam bundeswery,zakupiłem na allegro za 49 zł,używane wziąłem z tego względu ze mogę wleść w najgorszy syf,bagno itp bez obawy ze zniszczę w jakiś sposób buty.Oczywiście zakup używanych butów jest trochę ryzykowny-musiałem im zastosować terapie odkażająco-odgrzybiającą i czuć" ze rozchodzone przez obcą stopę ale na rozwałkę są akuratne.Używam już rok i jeszcze nie udało mi się ich zlikwidować,puki nie wlewa mi się za cholewę zawsze mam suche skarpety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandzior26 Napisano 23 Luty 2009 Share Napisano 23 Luty 2009 Wystarczy troszkę głębsza kałuża i już Ci się przeleje sznurówkami :-)Impregnacja dobra na rosę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zwierzu Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Chodziłem juz w róznych buciorach.Najczęsciej w lesie w cięzkich warunkach więc powiem tak-Nasze rodzime skoczki-słabe(trudnosci z dopasowaniem,przemakają,skóra zdecydowanie za mało elastyczna,mogą czasami obetrzec a w zimie mozna sobie paluszki odmrozic)-angielskie buty pustynne-niezłe ale tylko w lato.-buty bund starszego typu-niezłe ale po jakims czasie odkleiła sie podeszwa-buty będące na obecnym wyposażeniu wojsk BW.-moim zdaniem najlepsze,nie mam do nich zadnych zastrzezen.Czy w lato,jesien czy zime komfort uzytkowania jest świetny.Chodze w nich do lasu juz 3-4 latka.PozdrawiamZwierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino39 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 mówicie o tych???http://photos01.allegroimg.pl/photos/oryginal/560/09/15/560091597ja myślałem o tych butach raczej do codziennego noszenia a z wykrywką i tak lata sie latem więc raczej mi nie zmoknąchodzi mi głównie o ich wytrzymałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Molnar Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Tak dokladnie o tych, może ładne nie są ale nie oto przecież chodzi,naprawdę super buty, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 trzewiole wojas są niezniszczalne, używałem jako roboczych w skrajnych warunkach przez kilka lat, teraz katuję lesty-też bardzo wytrzymałe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bandzior26 Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Dokładnie Kupczaki biją wszystkie buty na głowę :-)Jedynie Adidas mogą być lepsze ale cena powyżej 1000 zł mnie odstrasza hehehhe ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rabat Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 http://allegro.pl/item559711588_buty_wojskowe_wzor_policja_roz_27_5_nowe_ocieplan.htmlja mam takie i się spisują rewelacyjnie w każdą pogodę.naprawdę polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Kolego wino ,takie buty jak w pierwszym watku ja mam i sobie chwale.Mam juz druga parę i na razie nie zamierzam zmieniac na inne.Jesli chodzi ci o takie obuwie na wykopki to polecam.Lekki przewiewne,mocne-przez 2 lata ekstremalnych wypadów nie rozkleiły się ,szwy mocne,eksploatowałem je naprawdę codzienniei w najgorszych warunkach .Miękka podeszwa,dobrze sie układa,w zimie tez ok.Po 2 latach starła się troche podeszwa ale to szczegół.Dalej tez mozna eksploatować.Co do polskich desantów to tylko kupuj te z kontraktu dla wojska,a dlaczego?Te wojskowe mają miękką podeszwę ,skórę lepszej jakości ,miękką i elastyczą.Te podrabiane m.in. z Lublina to marna jakość ,twarde,nogi sie przecieraja w nich do krwi.Jednym słowem nie warto,a jeszcze kasę chcą za nie większą niż te z woja.Trzeba śledzić aukcje i szukać.A tak naprawdę jak do lasu i po rosie to gumowce z pianki zupełnie wystarczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AKMS Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Pod warunkiem, że nie jest to jakieś podrobione gówno spod znaku Mil-Teca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 a ja nie polecam chodzenia w cudzych uzywanych buciorach - mozna zlapac taka grzybice ze sars sie przy tym kryje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Ja do swoich używek po zakupie nie miałem zastrzeżeń,posiadają certyfikat odkażania i czyszczenia wydany przez bundeswere i buty rzeczywiście mało zniszczone,czyste i nie śmierdzą praktycznie wcale,jak ktoś ma ograniczony budżet to nie jest taki głupi pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Witam,zakupiłem takie buty z rok temu i do tej pory (poza przymiarką) nie miałem ich na nogach bo te stare choć katowane od paru lat,nie chcą się rozlecieć he he.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Osobiście też nigdy bym nie kupił używanych,tym bardziej po szkopie:)ale 49 zł za buty takiej jakości to nic,biorąc pod uwagę cenę nówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Pisałem o nowych butach za 89 zł swego czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.