tomaoth Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Witam.Interesują mnie zdjęcia calej gamy artylerii Carskiej oraz Austriackiej użytej w 1wś.Jeżeli to możliwe proszę także o zamieszczanie zdjęc pocisków wystrzeliwanych przez nie.Zakladam ten wątek ponieważ nie ma tutaj tematu skupiającego uwage tylko i wyłącznie na działach tych armii.Pozdrawiam.
balans Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 Pociskami to się raczej nie baw, bo narobisz sobie lub swojej rodzinie jedynie kłopotów...Co do artylerii to polecam wpisanie w google odpowiedniego hasła, a później to już trzeba lecieć po linkach.
tomaoth Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Dlaczego jeżeli ktoś zaklada post dotyczący uzbrojenia to musi być od razu krytykowany...
balans Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 Bez urazy, ale źle to odebrałeś, bo to nie krytyka tylko dobra rada.A odnośnie artylerii to druga moja dobra rada - poszukaj trochę zdjęć w necie, wtedy załóż wątek np pt. Artyleria carska 1914-1917", zapodaj wyszukane zdjęcia i jeżeli temat chwyci to posypią się następne, tudzież pojawią się linki do ciekawych stron w temacie. Powinieneś wcześniej sprawdzić w wyszukiwarce czy takie wątki już wcześniej nie pojawiły się na forum.Pozdrawiam
tomaoth Napisano 24 Luty 2009 Autor Napisano 24 Luty 2009 Nie ma sensu zakładać nowego wątku.Postaram się ozkręcić"ten temat.Oto najpopularniejsza armata Austriacka:M.5 Feldkanone
tomaoth Napisano 24 Luty 2009 Autor Napisano 24 Luty 2009 To szrapnel wystrzeliwany przez M.5 Feldkanone.
8total4 Napisano 24 Luty 2009 Napisano 24 Luty 2009 dobrze, ale jak juz wklejasz fotki, to opisuj skąd pochodzą, i rozpisuj to co widzisz na fotce.w.g. mnie to nie szrapnel, a cały nabój (łuska,szklanka,zapalnik) 8cm z zapalnikiem M99 do FK M5.ps. MK poczyta, to może się rozpisze ;)pozdro!
brodaamor Napisano 25 Luty 2009 Napisano 25 Luty 2009 Tam jest sporo.http://www.landships.freeservers.com/putilov02_76mm_info.htmhttp://www.thetankmaster.com/artillery.asp
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.