Skocz do zawartości

Artyleria armii Carskiej oraz Austriackiej

tomaoth

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Interesują mnie zdjęcia calej gamy artylerii Carskiej oraz Austriackiej użytej w 1wś.Jeżeli to możliwe proszę także o zamieszczanie zdjęc pocisków wystrzeliwanych przez nie.
Zakladam ten wątek ponieważ nie ma tutaj tematu skupiającego uwage tylko i wyłącznie na działach tych armii.
Pozdrawiam.
Napisano
Pociskami to się raczej nie baw, bo narobisz sobie lub swojej rodzinie jedynie kłopotów...
Co do artylerii to polecam wpisanie w google odpowiedniego hasła, a później to już trzeba lecieć po linkach.
Napisano
Bez urazy, ale źle to odebrałeś, bo to nie krytyka tylko dobra rada.
A odnośnie artylerii to druga moja dobra rada - poszukaj trochę zdjęć w necie, wtedy załóż wątek np pt. Artyleria carska 1914-1917", zapodaj wyszukane zdjęcia i jeżeli temat chwyci to posypią się następne, tudzież pojawią się linki do ciekawych stron w temacie. Powinieneś wcześniej sprawdzić w wyszukiwarce czy takie wątki już wcześniej nie pojawiły się na forum.

Pozdrawiam
Napisano

Nie ma sensu zakładać nowego wątku.Postaram się ozkręcić"ten temat.

Oto najpopularniejsza armata Austriacka:
M.5 Feldkanone

Napisano
dobrze, ale jak juz wklejasz fotki, to opisuj skąd pochodzą, i rozpisuj to co widzisz na fotce.

w.g. mnie to nie szrapnel, a cały nabój (łuska,szklanka,zapalnik) 8cm z zapalnikiem M99 do FK M5.

ps. MK poczyta, to może się rozpisze ;)
pozdro!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie