Skocz do zawartości

Poszukuje dokumentacji do sdkfz 251

krzysio87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 277
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam serdecznie
Swego czasu często trafiały się takie bietki" na kołach od różnych transpotrerów, miło byłoby żeby pojawiły się jeszcze rozmiary z bandarza gumowego. Odnośnie tłoka to chyba nie wiele pomogę.
Pozdrawiam serdecznie Krzysiek

Bandaż Continentala. Numery na fotce. To 251?
Bardzo mnie to interesuje bo w tej samej wiosce znaleźliśmy elementy RSO które już należą do projektu na tym forum, oraz koła z DEMAG'a. Staramy się dojść do tego jakie sprzęty na 100% zostały tam porzucone. Dodam, że byli to Estończycy.

• 4 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 8 months later...
  • 2 months later...

Witam serdecznie
Niestety z racji wykonywanego zawodu nie bardzo mam czas na prowadzenie prac przy transporterze, co nie oznacza że na dobre dałem sobie spokój z dalszą pracą przy 251. Z pomocą przyjaciół prace idą do przodu, co prawda troszkę wolniej.
Zdażającym się od czasu do czasu głosom krytycznym oznajmiam Ze 251 nie zostało sprzedane. Kolego Konigsberg jeżeli nie byłoby problemem byłbym ogromnie wdzięczny za udostępnienie dodatkowej dokumentacji. Na foto część pomalutku ubieranego dyferencjału.
Pozdrawiam serdecznie
Krzysiek

• 1 year later...
  • 1 year later...
Proponuje zajrzeć na sdkfz.info ogólnie sporo ciekawych projektów. Jest tam też ten sdkfz251. Według Surviving Panzers website wszystko znajduje się w Polsce i zacnie. Ciekawa kolekcja i mam nadzieje ze kiedyś bedzie można ją zobaczyć.

• 2 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie