krzysio87 Napisano 18 Luty 2009 Autor Share Napisano 18 Luty 2009 Witam szanownych forumowiczów poszukuje dokumentacji nadwozia do SdKfz 251 ausf D, ponieważ u pani Czrskiej Klisz i pana Olka Klisza z Krakowa dostałem piękny katalog podwozia tak teraz szukam góry, Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterN Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 Krzysio87, podaj swojego meila to Ci podeślę wszystko co mam. Pozdrawiam, Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 19 Luty 2009 Autor Share Napisano 19 Luty 2009 tankboy@op.pl dzieki z góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 19 Luty 2009 Autor Share Napisano 19 Luty 2009 gdyby sie dała wrzuciłbym pare fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterN Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 cześć, właśnie wysłałem Ci to co obiecałem. Spory pliczek więc cierpliwie czekaj. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 Dzięki Piotruś ale te ogólne dane na temat 251 juz sobie przyswoiłem.Pozdrawiam Krzyś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 Lewa strona oryginalna służuła niegdyś za korytko dla zwierzączków natomiast prawa to własnoręcznie zrobiona kopia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 kawałki kabiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 a to focia ogółu wieczorem wrzuce fajniejsz fotki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pucior Napisano 21 Luty 2009 Share Napisano 21 Luty 2009 Czekamy z niecierpliwością! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 buda poskładana w miare do kupy a po zdobyciu ramy dopiero będę spawał dalej (nie chciałbym żeby uciekły jakieś centymetry) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 dyferek po remoncie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 Dzięki przyjaciołom udało się zwymiarować przednią blachę pod wizjery i zrobić replikę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 tylna klapka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 kawałek gąsielniczki już niedługo zamknę drugą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 21 Luty 2009 Autor Share Napisano 21 Luty 2009 pare pięknych kółek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razzzz85 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Gratuluje samozaparcia i wytrwałości. Super fotki, a można by prosić o więcej informacji:]? Większość części to oryginały czy też sporo było dorabiania tak jak wizjer czy boczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 kopie to tylko boczek i okulary pod wizjery reszta to oryginał, kopie robiłem dla tego z tego powodu że w tym kraju za zwykłą burtę rozerwaną na pół trzeba dać ok 6000 zł natomiast blaszka utwardzana 3 dni pracy dały wspaniałe efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 kosztują 2500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razzzz85 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Super i jeszcze raz gratulacje, sporo czasu musiało zając zebranie wszystkich elementów niezbędnych do odbudowy:] jeszcze tylko ramy brakuje tak ( z tych najważniejszych elementów) przypuszczam ze silnik nie będzie jednak oryginalny tylko w zastępstwie coś weźmiesz. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 22 Luty 2009 Autor Share Napisano 22 Luty 2009 silniczek kosztuje 4000 euro do kupienia i sprowadzenia ale wszystko na spokojnie najpierw jedno potem drugie. Diękuję i pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 gratuluję , ale chyba dopiero teraz zaczną sie schodki ....trzymam kciukiPATRON - FWP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Zapowiada się kolejna fajna maszynka :)gratulacje i powodzeniaP.S. Ciekawe ile jeszcze pancernych sprzętów jest bez rozgłosu odbudowywanych w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 witam powiem szczerze, że bałem się troszke tego rozgłosić z tego względu że nawet jak znajomi przyjeżdzali zobaczyć to co już jest zrobione to pierwsze pytanie padało takie skąd go wyciągnołeś" ,Potem dopiero zauważyli że lewa burta jest zrobiona nowiutka bez ani jednego wrzerku natomiast prawa jest oryginalna z bardzo interesującymi numerami, a wiadomo jacy są niektórzy ludzie.Pozdrawiam Krzyś,Apropos poszukuje zwolnicy do 251, hamulcy do niej i chamulcy pomocniczych do dyfra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 23 Luty 2009 Autor Share Napisano 23 Luty 2009 Mój e-mail tankboy@op.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.