Skocz do zawartości

Odszedł Świst"

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zeszłej nocy odszedł Pan Stanisław Sieradzki ps. Świst" z plutonu Felek", kompanii Rudy", batalionu ośka".

Niech spoczywa w spokoju.

[*][*][*]
Napisano
Wielka to strata, a dla mnie osobiście smutek... Przeczytałem już w dzieciństwie Pamiętniki Żołnierzy Batalionu Zośka i pamiętam jego historię, jego epopeję. Na tym zaczęło się moje zainteresowanie historią, powstaniem. Zawsze będę o NIM pamiętał! SALUT!
Napisano
...to m.in. dzięki P.,,Świstowi,,na początku lat osiemdziesiątych poznawałem historie, którą wśród mazurskich jezior przekazywał nam przy ognisku,nam młodym harcerzom ...nie tą którą karmiono mnie w szkole,w podręcznikach ...wtedy pierwszy raz usłyszałem o mordzie w Katyniu...o tym jak walczyli ...o wartościach którymi się kierowali...jak wyglądał nasz kraj po wojnie ...o Sowietach...słuchaliśmy z zapartym tchem...
To był ważny czas...
Dziękuje
Cześć pamięci[*]
Napisano
Nz nic dodać nic ująć,jako harcerz również słuchałem jego opowieści.I ta jego niezapomniana Adela",tak nazywał swoją kremową Warszawę (sedan).
[*]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie