yorik Napisano 16 Luty 2009 Autor Share Napisano 16 Luty 2009 Zeszłej nocy odszedł Pan Stanisław Sieradzki ps. Świst" z plutonu Felek", kompanii Rudy", batalionu ośka".Niech spoczywa w spokoju.[*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jawor1956 Napisano 16 Luty 2009 Share Napisano 16 Luty 2009 [*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NEPTUNAK Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rumburak Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Wielka to strata, a dla mnie osobiście smutek... Przeczytałem już w dzieciństwie Pamiętniki Żołnierzy Batalionu Zośka i pamiętam jego historię, jego epopeję. Na tym zaczęło się moje zainteresowanie historią, powstaniem. Zawsze będę o NIM pamiętał! SALUT! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0k0 Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Cześć pamięci[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 WIELKA CZEŚĆ I CHWAŁA WIELKIM LUDZIOM!! :( :( SZKODA , ŻE TAK SZYBKO ODCHODZĄ :( :( [*] [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 ...to m.in. dzięki P.,,Świstowi,,na początku lat osiemdziesiątych poznawałem historie, którą wśród mazurskich jezior przekazywał nam przy ognisku,nam młodym harcerzom ...nie tą którą karmiono mnie w szkole,w podręcznikach ...wtedy pierwszy raz usłyszałem o mordzie w Katyniu...o tym jak walczyli ...o wartościach którymi się kierowali...jak wyglądał nasz kraj po wojnie ...o Sowietach...słuchaliśmy z zapartym tchem...To był ważny czas...Dziękuje Cześć pamięci[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruner0 Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 Nz nic dodać nic ująć,jako harcerz również słuchałem jego opowieści.I ta jego niezapomniana Adela",tak nazywał swoją kremową Warszawę (sedan).[*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bart MG 42 Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 (*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldwin89 Napisano 17 Luty 2009 Share Napisano 17 Luty 2009 [*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 18 Luty 2009 Share Napisano 18 Luty 2009 [*][*][*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rem Napisano 19 Luty 2009 Share Napisano 19 Luty 2009 [*] [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.