Skocz do zawartości

Knopiki i hak do pasków niemieckiej puszki pgaz

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa-trzy haki stalowe, jak te niemieckie mozna pozyskac z jednej sztuki czeskich parcianych szelek (przypatrz sie tylko, czy aby na pewno sa, bo zdarzaja sie rozne wersje produkcyjne parcianych szelek CSLA). Knopiki - jak juz naprawde nie ma skad wziac, zalatw sobie wytoczenie u kogos kto ma tokarke, to nie powinno duzo kosztowac.

Nie powinno... masz rację, sanitater. Ale niestety- kosztuje BARDZO DUŻO! Gdy sam potrzebowałem kiedyś trzech sztuk, to tokarze wybuchali śmiechem. Nikomu nie chciało się nawet przestawiać tokarki na takie duperele. Nawet 1000 szt. nie chciał nikt zrobić !!!
W końcu dotarłem do dziadka, który wykonał 30 szt. za stówę na tradycyjnej maszynie i pożegnał mnie słowami, bym mu więcej nie zawracał głowy, bo tokarkę zajeździ.
Knopiki -gdy już były- rozeszły się po kolegach, bo rzecz łakoma.

No tak, znam ten bol z innych obszarow rzemiosla.
Ja zalatwialem sobie wytoczenie po znajomosci i to radze, jezeli jest taka mozliwosc. Szkoda, ze zniknely z allegro, bo sam chetnie lyknalbym sprzedawane niegdys kopie aluminiowe.
Jest jeszcze opcja zeby zrobic knopik z dwoch czesci - osobno dolna czesc, a osobno grzybek i ten slupek"; na dole zaklepana - jak w nicie rureczkowym. Byla tez w uzyciu taka wersja (stalowa), moze tak pokombinuj skolcio.

Knopik to taki bolec stosowany w ekwipunku. Zaczepiano o niego paski. W środkowej części cieńszy i ze szczytem w kształcie pocisku tępołukowego. Na ilustracjach użyty w pokrowcu manierki wz.31.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie