Witam. Znalazłem dziś sygnet na który widnieje orzełek nie jestem pewien wz 17 bez korony (na tarczy amazonek jest jak by mniejsza tarcza). wykonany jest z stopu miękkiego raczej aluminium bardzo lekki. I o to moje pytanie do którego roku taka biżuteria była wykonana? Jest to wyrób na rynek cywilny jako biżuteria patriotyczny czy też wojskowy pamiątkowy? Jeśli będzie trzeba zrobią zdjęcia ale jakoś ich nie będzie zbyt dobra z powodu braku dobrego sprzętu fotograficznego.
Pytanie
Graudenz 18
Znalazłem dziś sygnet na który widnieje orzełek nie jestem pewien wz 17 bez korony (na tarczy amazonek jest jak by mniejsza tarcza). wykonany jest z stopu miękkiego raczej aluminium bardzo lekki.
I o to moje pytanie do którego roku taka biżuteria była wykonana? Jest to wyrób na rynek cywilny jako biżuteria patriotyczny czy też wojskowy pamiątkowy?
Jeśli będzie trzeba zrobią zdjęcia ale jakoś ich nie będzie zbyt dobra z powodu braku dobrego sprzętu fotograficznego.
Pozdrawiam :)
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.