wrzochu Napisano 1 Luty 2009 Autor Share Napisano 1 Luty 2009 Mam zamiar zbudować makiete Bunkra . Potrzebne będą mi plany . Może koledzy znają jakieś strony z takimi planami umocnień . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 1) Jesli potrzebujesz planów bunkra, to szukaj na jakimś forum okrętowym albo innym zajmującym się statkami.2) jesli szukasz planów schronu to najpierw podaj choć mniej więcej jakiego. Jest tyle typów, że zaraz możesz być zalany propozycjami.3) Jeśli nie wiesz jakiego, to najpierw na ten temat poczytaj, a gdzie..? Choćby na tym forum, albo na innych, specjalistycznych. Źródeł jest mnóstwo, wystarczy poszukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Dorwij gdzieś rysunki Roberta Jurgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 Np coś takiego - zdjęcie z wystawy w Gorzowie Wielkopolskim - czerwiec 2003 r. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 1 Luty 2009 Share Napisano 1 Luty 2009 jeżeli chcesz zbudować Polski schron to zajżyj tutaj http://www.fortyfikacja.pl/index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 Muszę przyznać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 że to całkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 ciekawa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 idea, aczkolwiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 ten link powinien naświetlić Ci nieco temat, i dużo pomóc:http://onesixthnet.yuku.com/topic/10980/t/1-6th-scale-Flak-Bunker.htmlPozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 2 Luty 2009 Share Napisano 2 Luty 2009 ...i jeszcze takie coś znalazłem:http://news.webshots.com/album/186364695VuPEEKMyslę że jak chcesz zrobić bunkier, to ciekawy będzie asz" Wilczy Szaniec, a i planów Ci nie zabraknie. Nie powiedziałeś w jakiej skali i z czego chcesz go wykonać. Może być z papieru, a może być z betonu i umieszczony w twoim ogródku :) Ja się przymierzam do wykonania ogrodowej wersji wieży Bismarcka, oczywiście w pewnej skali, nie w oryginale :)ps. Gratuluję odznaki I klasy za rany". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Kolego Swiety82 - o której wieży myślisz? Żagańskiej,czy Żarskiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Jasne że naszej :DPo za tym żarska o ile sie nie mylę, nie ma wkomponowanego lwa nad wejście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 7 Luty 2009 Autor Share Napisano 7 Luty 2009 Zdecydowałem sie na niego >>>>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 7 Luty 2009 Autor Share Napisano 7 Luty 2009 ^^^^^^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Typowy bunkier betonowy na polu walki przeznaczony dla ludzi (bez armaty). Miarka tylko na wysokośc. Długośc bunkra może dochodzic do 10 metrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Tutaj (plan niżej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAT_MIH Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 No to zarzuć zdjęcie jak już skończysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Dzięki radek !! Ja buduje w skali 1:35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 8 Luty 2009 Autor Share Napisano 8 Luty 2009 Niech koledzy pomogą !!! Czy ten schron był w jakiś sposób malowany ??? czy był poprostu betonowy ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 8 Luty 2009 Share Napisano 8 Luty 2009 Zprzykrością muszę donieść że tego typu schrony nie były malowane.Jednak niektóre schrony miały na stropie darninę lub maskowane były siatką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 9 Luty 2009 Autor Share Napisano 9 Luty 2009 No to w akkim razie pokombinuje coś z siatką maskującą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 9 Luty 2009 Autor Share Napisano 9 Luty 2009 A koledzy mogli by mi podpowiedzieć jak położyć siate maskującą ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
malpa Napisano 9 Luty 2009 Share Napisano 9 Luty 2009 Z siatką narazie nie znalazłem ale może tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrzochu Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 tak też ciekawie :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.