iskra Napisano 30 Styczeń 2009 Autor Napisano 30 Styczeń 2009 Szukam wykrywki na drobniejsze sreberka .Dysponuję kwotą 2500zł (+ - 200 zł).Jaki wykrywacz w tej cenie byłby najlepszy?
mrand Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 XP GoldMAX Power. Tylko tyle i aż tyle. PozdrawiamMrand
Raned Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 To chyba nie ten Mrand, bo na cieńkie sreberka jest jeszcze kilkadziesiąt wykrywaczy lepszych od wymienionego.
mrand Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Z pewnością, ale ten właśnie ostatnio mi zaimponował i póki co jestem jeszcze pod wrażeniem. Może inaczej. Warto ten detektor rozważyć dokonując wyboru. PozdrawiamMrand
wojtekanka Napisano 30 Styczeń 2009 Napisano 30 Styczeń 2009 Witam,tejon z cewka z koncentrykiem polowke ze zdjecia walil jak dzwon z 20 cm,bardzo mi sie podoba ta wykrywka.Jest szybka mocna i ladnie sie z nia w polu wyglad.Jezeli cos tanszego to vaquero (nie mialem ale slyszalem ,ze osiagami bardzo zblizony do tejona).Mialem xp goldmaxxa i fakt jest bardzo szybki i czuly ale plytszy i jak dla mnie troszke niewygodny.Powera nie mialem.Pozdrawiam
ahins Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Witam.Ja proponuję coś ze stajni" Fisher'a.Pozdrawiam.________________Qui quaerit,invenit
VanWorden Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 No to jeszcze Whites MXT, żeby już totalnie namieszać :))PozdrawiamVW
Brzęczyszczykiewicz Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Albo coś innego z obory Whitesa.I nie zapominajmy o chlewie Tesoro!Rynsztok Rutusa też warto przegrzebać...:)
bmk Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 A jak proxima sobie radzi z takimi żyletkami"? Pracuje na nizbyt wysokiej częstotliwości.
VanWorden Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Ok, to może spróbuję to jakoś uporządkować bo za chwilę jak zwykle każdy zacznie swoją sroczkę chwalić:))Generalnie polecam wybór spośród sprzętów pracujących na wysokiej częstotliwości, jako bardziej czułe na takie drobiazgi. To jednak nie wszystko - moim zdaniem ważny jest też czas reakcji i separacja celu. Rzeczywiście i Sovereign i Explorer są czułe na drobne sreberka, ale są wolne i w terenie zaśmieconym mogą nam nieznaleźć takiego brakteacika jednego z drugim. To problem Minelabów, łącznie z X-Terrą 70 z założoną sondą 18.75kHz, choć akurat ten sprzęt mozna polecic z wielu innych powodów.Osobiście proponowałbym za wojtkiemanką Tejona lub Vaquero (zasięg, czułość i sporo sond do wyboru), definitywnie XP Goldmaxx Power (błyskawiczna reakcja i super separacja) i Whitesa MXT za czułość i uniwersalnośc.PozdrawiamVW
VanWorden Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 P.S> Zapomniałem jeszcze o Fisherze F75:)
Mati$ Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Panowie a cos na monetki i inne drobiazgi, z identyfikacja tonowa, szybkie i dobra dyskryminacja zelaza, zasiegi jak quattro albo lepsze i czulosc tez bardzo dobra jak w quattro. Ktory wykrywacz spelni te wymagania?
Arseon Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Van Worden jeżeli chodzi o X-Terrę 70 i cewkę o której piszesz 18,75kHz nie wiem która to chyba nie ta wysokoczęstotliwościowa ale jakby założyć własnie tą wysoko na drobnicę do terry to chyba by się spisała nie źle na cienkie sreberka biorąc pod uwagę jej szybki czas reakcji w odróżnieniu od minelabów serii explo.pozdro>
VanWorden Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Arseon - Masz 100% racji bo zdecydowanie lepiej by się spisała. Najlepsza jest ta eliptyczna, ale i tak wśród śmieci te wymienione przeze mnie będą lepiej separować.PozdrawiamVW
Gambit Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 bmk, PROxima też daje radę, sygnał był czysty choć delikatny, koło 20 cm.
bmk Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Dzięki Gambit.Pytam bo szukam wykrywki uniwersalnej w cenie powiedzmy- rozsądnej. Wszystkie wyżej wymienione są super, ale nie na moją kieszeń niestety. Miałem wcześniej solarisa i takie malutkie żyletki" ładnie widział. Gorzej było w zaśmieconym terenie -(dyskr).Dlatego mam na oku właśnie proximę. Może ktoś jeszcze chciałby dodać coś w tym temacie? A tak wogóle to wybacz Iskra że ze swoim problemem podczepiłem sie pod Twojego posta;)
Brzęczyszczykiewicz Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Bmk, na zaśmieconym terenie jedyne w pełni skuteczne rozwiązanie to mniejsza cewka! Czyli wybierz taki wykrywacz, do którego można kupić różne cewki i najlepiej relatywnie niedrogo.Oczywiście do każdego wykrywacza cewkę mniejsza lub większą można sobie dorobić samemu, nawet jeśli producent nie oferuje. Oczywiście poza tymi które mają złożoną elektronikę wbudowaną już w cewkę, jak Minelaby. Ale do minelabów akurat nie ma problemu z różniastymi cewkami w dużym wyborze.
terenowiec69 Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Smętek z cewką 30cm. Ciut grubsze od kartki papieru.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.