Skocz do zawartości

MP 40 _pozostałosci

Major Kirkor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ekspertyza jest zawsze ta sama. Nie strzela nie można załadować jest przerdzewiałe i oddanie strzału jest niemożliwe ale w w myśl ustawy jest to bron palna i sąd wspaniałomyślnie orzeka pół roku w zawiasach oraz przepadek mienia w tym nawet bagnetów ze sprawa nie związanych.
Do tego pouczenie podobne do pijackiego bełkotu i na 3 lat brud w papierach.
Napisano
Powoli mam już dosyć tych durnych przepisów! Po prostu majtki opadają! Zastanawiam się czy nie przerzucić się na jakieś mniej konfliktowe z prawem hobby. Może, ogrodnictwo? Ojej nie! Bo do tego są potrzebne łopaty, widły i haczki, mogę dostać jakieś zawiasy za posiadanie niebezpiecznych przedmiotów mogący posłużyć do zagłady świata... :-(( P.S. Prawda jest taka. Panowie dzięki Nam historia żyje nadal. Począwszy od świerzaków których jarają" nawet zardzewiały hełm, po konkretne rzeczy interesujące bardziej wtajemniczonych. I to dzięki Nam taki hełm, czy nawet zardzewiały Muser ma szanse lśnić swoim dawnym blaskiem, przynajmniej w jakimś stopniu. Przecież do grobu tego ze sobą nie weźmiemy. Zostawiamy to pokoleniom! Więc nie rozumiem dlaczego jakiś deb..l którego muszę oglądać w telewizorni pierzy mi o tym jacy jesteśmy niebezpieczni. Ja bym miał taką propozycję że następnym razem jeśli nasze służby znajdą u kogoś np zardzewiałego Mausera to niech udowodni jego posiadaczowi że to jest broń zdolna zrobić krzywdę, może niech załaduję ammo i strzeli sobie np w stopę i sprawdzi czy coś sobie zrobił. Deblilizm (Boże mam tylko nadzieję że to nie jest zaraźliwe). JAKIE PRAWO TAKIE SŁUŻBY!!! Żal... pozdrawiam
Napisano
herrmateuss ma racje -Biegły w pierwszych słowach stwierdza - ak jest to broń palna" -a dopiero później dodaje iż z tej broni nie da sie oddać strzału itd. a wystarczyło by zmienić - ak to była broń palna "
Napisano
Podobno w demokratycznych krajach jest ta, że wszyscy są niewinni do czasu aż nie udowodni im się winy. Ciekawe jak by zareagowali iegli" czy prokurator, gdybay zarządać od nich udowodnienia, że z tego co nazywają bronią rzeczywiście da się strzelić?
Napisano
A ja powiem inaczej-otórz napewno czytają to panowie smutni",panowie prawnicy,panowie z pogranicy prawa(bo inaczej ich ująć niemożna!),czy Wy nie macie szacunku,czy Wy nie macie za grosz Honoru?!Ludzie opamietajcie się! Robicie wjazdy do domów kolekcjonerów,grabicie część Historii polskiej,Pamięci Narodowej.Nie zasłaniajcie się kodeksami prawnymi,bądzcie ludzmi.Przypomnijcie sobie walkę swoich dziadów,czyż oni też byli przestępcami.Na miłość Boską ileż to jeszcze krzywd musimy znosić przez te Wasze durne ustawy!Weźcie się naprawdę za mafię,bandytów i inny element społeczny a nie za NAS!-(PATRIOTÓW,fascynatów,kolekcjonerów i rekonstruktorów).Nie macie za krzty swojego zdania?ja wiem,że liczy się posada i prenie,opinie i nagrody...Jednak pamiętajcie!!!-to tacy ludzie jak my ratowali Waszą,Nasza Ojczyznę,Wolność i to,to że jesteście kim jesteście(na danych stanowiskach).Błagam opamiętajcie się bo Walka na papierze to wlaka z wiatrakami"! BOLO
Napisano
Bolokramarz nie bądź naiwny. Dla sędziów i prokuratorów ustających wyroki przy kawie nie ma to żadnego znaczenia.
Tutaj rządzi statystyka. Jak słuchałem przemówienia sędziego i jego fachowe pytanie związane ze sprawą- Czy gdyby napisane było żebym kogoś zabił bo bym zamordował" i o bardzo poważnej szkodliwości społecznej czynu to mi ręce opadły.
Każdy ze złapanych w ostatnich akcjach dostanie wyrok w zawieszeniu i przepadek mienia - cześć dobrowolnie podda się karze by zaoszczędzić sobie czasu i nerwów. Statystyka urośnie kilkadziesiąt tysięcy pójdzie na ekspertyzy ( z naszych podatków) a na ulicach od razu zrobi się bezpieczniej bo zatrzymano kilkadziesiąt Mauserów leżących 60 lat w ziemi i czeskie dekowniki których tak się władza obawia.
Co do jakiś odczuć bogoojczyźnianych to większość rodzin prawniczych zaczynała karierę na przyspieszonych kursach zaraz po wojnie.
Napisano
Nie wiem jak Wy ale ja mam dość naszych wspaniałych" polityków, policji itp. Nie potrafię zrozumieć jak 60 letni Mauser (szkielet) może być uznany jako broń? Może jakaś szanowna osoba orzekająca ekspertyzę mi to wyjaśni? Może ja jestem za tępy? Niech ktoś mi udowodni że tym szkieletem można oddać strzał! Jeśli ktoś z niego strzeli to bardzo proszę mogę iść do pierdla nawet na 20 lat! Nie rozumiem tego państwa i tych chorych ludzi dla których liczą się tylko wygodne posady i gruba kasa którą zgarniają za nic nie robienie.
Jak tak dalej pójdzie to nasi „wspaniali” politycy doczekają się takiego stanu rzeczy jaka była niedawno w Grecji.
Po 21 latach mojego życia mam dosyć tego państwa które nas wyzyskuje na każdym kroku, mam dość wiecznych nakazów i zakazów które wprowadzają nowe partie które dorwą się do władzy.
Nie rozumiem rządu Tuska który szuka oszczędności w budżecie a daje podwyżki posłom (400zł na osobę +1000zł na biuro poselskie). Gdzie tu logika? Szukać oszczędności a sobie dawać 400zł od tak.

Trochę się zapędziłem ale mam już dość tego państwa.

Pozdrawiam
Ejo
Napisano
Panowie specjaliści napewno ci wytkną że to można pojechać szpachlówką, to zaspawać, to załatać, tamto przeczyścić i (tutaj ominięte może) wtedy wystrzeli. Wszystkie takie może są w naszym państwie wypowiadane w duchu żeby nie zepsuć systemu który jakoś działa od prawie 60 lat. Jestem młody, lecz mimo to z coraz większym przerażeniem obserwuję jak zjeżdżamy na coraz nowsze tora aż trafimy na ślepy zaułek. Niestety w tym całym syfie nikt nie pomyślał o hamulcach.
Napisano
I nic sie niezmieni, bo my jestesmy przypadkowe spoleczenstwo" , lud ciemny" itd, itd, potrzeba kilku pokolen, zacznijcie chodzic na wybory , i trzeba zmienic system wybierac osoby nie partie, i tak jak mowie za waszego zywotazmiany nie nastapia,takie jakich sobie zyczycie, ale popisac sobie mozemy.
Pozdrawiam
Napisano
Niedługo zabiorą pralki,kuchenki mikrofalowe i inne agd.Przecież z tych żeczy też można zrobić broń.Najlepiej to cofnąć się do epoki kamienia łupanego(chociaż kamień to też broń),ech szkoda gadać...,taki dziwny ten nasz kraj,ci urzędnicy i inne darmozjady
Napisano
cairo1 ja się zastanawiam nad sensem chodzenia na wybory. Za każdym razem te same partie i Ci sami ludzie. Co oni mogą zmienić? Tylko to co im na rękę.
Napisano
Panowie
Temat był już tyle razy wałkowany na tym forum że nie ma po co się rozpisywac. Aukcja już zablokowana przez allegro. A koleś wystawiający pewnie już ze strachu przed nalotem.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora pomsee 20:23 01-02-2009
Napisano
pewnie ma pełne majty,wpadną w kominiarkach 10-20 osób ,prasa,ja sam bym narobił,jak znajdę mauzera to będę spał w pampersie,i przygotuję sobie szczoteczkę , pastę,i 30 sztuk pampersów na przesłuchanie,i tabletki na uspokojenie.
Napisano
stg1971 jest prostsze rozwiązanie - można go nie zabrać z lasu - wtedy potrzebne tylko tabletki na uspokojenie, o on sobie gdzieś tam leży i niszczeje" ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie