Skocz do zawartości
  • 0

Medale.

Kado15

Pytanie

18 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.
Fotka nr.1 to:Militärverdienstkreuz 2. Klasse 1914.
http://www.rheinland-orden.com/shop/popup_description.php?pID=24&imgID=1
Pozdrowienia Thor.
Napisano
iemiecki krzyż kombatancki"? pierwszy raz spotykam się z takim określeniem na KVK. Niech będzie kombatancki...
Napisano
Fot 1: - bez komentarza
Fot 2: - Zapinka na wstęge Krzyża Żelaznego II klasy
Fot 3: - Niemiecki krzyż kombatantcki II klasy(urwane uszko)

http://www.germanmilitaria.com/Galleries/Medals.html

P.s.i wszystkie to chyba kopie
Napisano
Jakbyś Kado15 umiał czytać i rozumować to byś wywnioskował z mojego drugiego wpisu że zauważyłem to, że jest on na zapinkę(erste klasse" oznacza pierwszą klase a pierwsza klasa tego odznaczenia była na zapinkę) na początku tego nie zauważyłem ale chwilę później się poprawiłem...Krzyż Kombatantcki to taka moja własna nazwa KVK, sorry powinienem tak nie pisać...I tak czy owak krzyż z pierwszej fotografii to wciąż dla mnie szmelc i nie gadaj,że dostałeś to wszystko od starszej kobiety z Niemiec bo to mało wiarygodne!...T
Napisano
Mało mnie to interesuje czy dla Ciebie jest to wiarygodne czy nie ;] haha.
A jeszcze mniej czy dla Ciebie to szmelc czy nie, więc jeśli piszesz żeby się kłócić to nie do mnie bo mnie dziecinne rywalizacje z kimś twojej inteligencji nie interesują. Żegnam. ;]
Napisano
FF na krzyżu oznacza Friedrich Franz a sam krzyż to odznaczenie księstwa Mecklenburg Schwerin MVK II klasy jak już napisano, więc... :) Też mam odznaczenia od niemieckiej babci z szuflady i stany są idealne, więc jeśli jest jak mówisz - to nie powinieneś mieć zastrzeżeń do oryginalności.
KVK I klasy jak najbardziej jest OK, z tym, że jest to wersja z 1957 r. bez swastyki.
Fot 2: - Zapinka na wstęge Krzyża Żelaznego II klasy
dla tych, którzy otrzymali Żelazny Krzyż II klasy w czasie I wojny światowej oraz ponownie zasłużyli podczas II na tę samą klasę tego odznaczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie