kopijnik2 Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 i taki kwitek...by broń przestała być bronią...
8total4 Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 w Polsce taki kwitek wystawia tylko Magik, który potafi z broni zrobić nie-broń..Znacie jakiegoś Magika? bo ja np. nie..pozdro!
kopijnik2 Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 to realizacja ustawy - i jej duch" - powoduje, że do huty muszą pójść takie- zabytki...oczywiście - to przykład - że można inaczej...w Polsce - nawet muzea - muszą mieć - specja;ne zezwolenie - na roń automatyczną"...
radek98k Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Te wszystkie prawa o broni są jakieś chore
SNIPERcom Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 Broń powinna być dostępna prawie dla wszystkich albo dla nikogo aby nie tworzyły się patologie ze bron do ochrony osobistej posiadają tylko konfidenci politycy i byli milicjanci
zancus Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 @kopijnik2o jakim zezwoleniu piszesz? Nie natrafiłem na taki obowiązek. Jestem Założycielem muzeum i pierwsze słyszę. Dla muzeum nie ma znaczenia jak broń. Każda jest bez zezwolenia. O czym ty piszesz?
acer Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 A na przykład o tym, że nawet MWP posiadając broń automatyczną musiało odebrać jej cechy użytkowe.Dla muzeum nie ma znaczenia jak broń. Każda jest bez zezwolenia. O czym ty piszesz?"Jak odpukać popadniesz w kłopoty to Pan Komisarz wyjaśni ci o czym pisał Kopijnik...
zancus Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 MWP niszczyło broń (zgroza i przestępstwo) ponieważ kilka lat temu z ministerstwa kultury wyszedł taki sobie okólnik. Ale nie ma takiego przepisu. To była nadinterpretacja i nadgorliwość. A wspomniany pan komisarz może przyjść i sobie pooglądać eksponaty. Tylko i wyłącznie.
Wyro Napisano 1 Luty 2009 Napisano 1 Luty 2009 Zancus, stracilismy kontakt. Oprócz pisma poszla analiza prawna z konkretnymi propozycjami do Zdrojewskiego w sprawie poszukiwaczy i mozliwosci doposażania muzeów. Szczegóły na priv albo GG 9954100, mail: wyroi@wp.pl
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.